Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
8 comentarii

Săptămâna trecută a adus schimbări semnificative în consiliile de administrație ale companiilor gălățene de stat din domeniul navigației, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) și Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM). Conform surselor noastre, numirile respective au fost propuse de USR, unul din partenerii coaliției de guvernare, iar numirea directorilor va rămâne apanajul PNL.

Cele mai multe schimbări s-au produs în CA-ul AFDJ: cinci din cinci. Toți cei cinci foști membri ai CA-ului și-au depus demisiile, în locul lor fiind numiți doi avocați, un bancher, un ex-analist financiar și un manager la Damen Galați. Vi-i prezentăm, pe scurt și în ordine alfabetică, pe noii membri ai consiliului de administrație al AFDJ: Sorin Boidi are 20 de ani de experiență în avocatură, este doctor în filozofie și licențiat în drept la Universitatea București; Cătălin Ciupercă - director regional la OTP Bank; Bogdan Pândaru pare a fi singurul cu experiență în zona navală, absolvent al Facultății de Arhitectură Navală din Galați, manager control calitate la șantierul gălățean; Georgiana Sîrbu - avocat cu diplome în economie și drept, absolventă a Universității București, cu o experiență de zece ani în drept internațional; Marius Stoicănescu - director la o companie de software și ex-analist financiar și auditor la KPMG.

Joi, 25 martie, este programată întrunirea consiliului de administrație, când va fi ales președintele CA și, posibil, vor fi făcute și câteva schimbări în conducerea executivă a companiei.

În cazul APDM Galați, au fost schimbați "doar" patru din șapte. Noii membri sunt, tot în ordine alfabetică, următorii: Nicolae Alexandrescu - country manager Norgips România, MBA la Milton Keynis; Bogdan Spuza - Head of Strategy BNP Paribas, director la BRD și Unicredit; Valentin Stănciulescu - business developer pe zona de parcuri industriale, manager de portofoliu la Warehouses de Pauw; Sonia Vlad - expert în zona financiară de investiții, a studiat la University College Dublin. Cei trei membri ai CA-ului APDM care au rămas pe posturi sunt: Viorel Cristovici, Robert-Răzvan Dobre și Daniel Ionuț Dragomir, acesta din urmă ca reprezentant al Fondului Proprietatea.

Nu s-a stabilit încă data la care noul consiliu de administrație va avea prima reunire.

Citit 6670 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 00:03

8 comentarii

 • postat de Mr.D Miercuri, 24 Martie 2021 13:23 5.2.209.*** Link la comentariu
  0
  5

  Gravă încalcare, oare a câta oară, a legii: ”Membrii organelor de conducere ale administraţiilor in porturile in care infrastructura portuara apartine domeniului public al statului, vor fi selectaţi cu respectarea urmatorului criteriu de selectie OBLIGATORIU : competenţe profesionale dovedite prin minimum 5 ani de experienţă în administrarea sau managementul unor entităţi ce desfăşoară activităţi specifice sectorului transport naval, logistic, operare portuară, administrarea infrastructurii de transport naval sau competenţe profesionale dovedite prin minimum 5 ani de experienţă în cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale ori instituţiilor publice, îndeplinind atribuţii de conducere, reglementare sau control în domeniul naval.” (Ordonanta 22/1999 cu modificarile si completarile ulterioare).

  Raportează
 • postat de socialistul Marți, 23 Martie 2021 22:14 5.13.212.*** Link la comentariu
  0
  6

  Nu le mai ajung banii lipitorilor capitaliste!

  Raportează
 • postat de grecu Marți, 23 Martie 2021 16:22 188.24.228.*** Link la comentariu
  0
  14

  Atâta timp cât politicul este integrat în orice instituție a statului cu oameni cu calificări care nu au nimic de a face cu profilul acesteia ,nimic nu va merge bine , dovadă stau anii de după căderea dictaturii și până în prezent.

  Raportează
 • postat de pluserist Marți, 23 Martie 2021 12:54 84.243.108.*** Link la comentariu
  4
  12

  Schimbati si directorii generali, sau doar partea de administratie? Este cea interesanta miscare a lui Drula de la Transporturi cu dinamitarea CAurilor companiilor nationale de pe fluviu...

  Raportează
 • postat de galateanulturmentat Marți, 23 Martie 2021 10:22 136.255.148.*** Link la comentariu
  2
  23

  Alte lichelute politice fara pregatire in domeni. Nu le ajung banii ca directori de banca sau posibil ca actionarii bancilor respective sa urmareasca preluarea catova actiuni a acestor companii prtin oamenii infiltrati cu ajutorul politicului?

  Raportează
 • postat de CA Marți, 23 Martie 2021 08:00 78.96.59.*** Link la comentariu
  2
  45

  Cei mai multi membri ai CA-urilor companiilor de stat nu au nicio pregatire in domeniile respective. Ei sunt impusi numai pe baza de pile si relatii. Nu exista concursuri sau alte criterii de selectie. Si atunci de ce ne mai miram cand apar peste noapte tot felul de directori generalicare se incadreaza in aceeasi categorie (membri de partid, etc. ). De 30 de ani gastile astea impuse lucreaza numai in interesul lor si falimenteaza economia nationala.

  Raportează
 • postat de Marin Marți, 23 Martie 2021 07:00 5.13.244.*** Link la comentariu
  2
  35

  Si aici se papa bani frumosi si inca ce bani ,

  Raportează
 • postat de Nicu Marți, 23 Martie 2021 00:30 86.124.200.*** Link la comentariu
  7
  47

  Oare cat spanac au consumat sau poate vor consuma noii membri ai CA-urilor de la AFDJ si APDM pentru a deveni "Popeye the Sailor Man" ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.