Primăria vrea să transforme o clădire abandonată în creşă

Primăria vrea să transforme o clădire abandonată în creşă
Investiţie cu finanţare europeană
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, în vederea înfiinţării unei creşe, Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie un contract de 2.279.296 de lei, inclusiv TVA şi aşteaptă ofertele până pe 27 aprilie 2021. Clădirea dezafectată va fi transformată în creşă cu bani europeni, administraţia locală aşteptând să semneze contractul de finanţare nerambursabilă.

„Vorbim de prima creșă pe care o va înființa Primăria în ultimii 30 de ani, și, totodată, de încă un demers pe care îl facem pentru susținerea copiilor de la primii pași în viață. În prezent clădirea este abandonată, dar va primi astfel cea mai bună utilitate, fiind destinată copiilor”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. 

Imobilul este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj. Prin proiect se prevede amenajarea spațiului cu destinația de creșă, astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Prin contract sunt prevăzute patru luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie. Lucrările presupun: consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. 

Dotările spațiului cu mobilier pentru copii, echipamente joc, se vor realiza în urma unei achiziții separate.

Investiţia va fi realizată cu fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, proiectul fiind aprobat spre finanțare, urmând semnarea contractului. Valoarea totală a proiectului este de 2.783.240 de lei cu TVA, din care 1.215.247 de lei de la bugetul local.

Citit 2366 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.