Modernizarea părculeţului de la Parfumul Teilor, încheiată

Modernizarea părculeţului de la Parfumul Teilor, încheiată
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Părculeţul de pe strada Domnească nr. 66, zona Parfumul Teilor, s-a transformat radical în urma lucrărilor de modernizare derulate de către Primăria municipiului Galați.

Au fost amenajate spațiile verzi ce dispun de o rețea automatizată de irigații, s-au făcut plantări, au fost amenajate aleile pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, a fost refăcută rețeaua de iluminat ambiental, s-a înlocuit mobilierul urban. Iar Monumentul comemorativ al Răscoalei de la 1907 a fost pus în valoare.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare de 530.234 de lei cu TVA, pus în operă de asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL.

„Nu ne oprim aici: ne dorim să modernizăm într-o etapă viitoare strada Domnească, de la Biserica Greacă până la intersecția cu strada Gării”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Citit 2266 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 10:49

6 comentarii

 • postat de Gălățean ultragiat
  Luni, 05 Aprilie 2021 12:22
  5.13.213.***
  @ COCO

  Pe bune măi COCO...? Vorbești serios? În mintea ta și a altor câțiva bezmetici, Stan nu a făcut nimic? Dar, după mintea ta bezmetică pe ce planetă nu a făcut Stan nimic?

  Bre, Stan a fost primul și singurul la acea vreme care a avut curajul, ba chiar tupeul de a zgândări mizeria voastră din oraș, de a vă scoate gunoiul din uz. Și a făcut-o de unul singur fiindcă lașii ăia din partidul lui, "vitejii" ăia oportuniști/conspiraționiști/ăia liberali cu interese obscure stăteau ascunși, stăteau pitiți ca nu cumva să primească și ei înjurăturile pe care le-a primit el pentru măsurile acelea nepolulare, dar măsuri necesare pentru asanarea mizeriei și a golăniei din acest oraș. Iar Stan cu toate riscurile a luptat, a făcut, a continuat să încerce împotriva valului de lături ce-l primea de la unii din voi și el a continuat încercând să modernizeze orașul de unul singur, fiindcă propriul lui partid s-a dat deoparte, partidul lui, colegii lor au dat-o cotită și sgau dat deoparte pentru măsurile pe care Stan le lua la acea vreme și care șocau, fiindcă nimeni pe atunci nu se aștepta ca cineva să aibă curajul să zgândăre mizeria/golănia din acest oraș. Iar Stan a fost singurul care a avut tupeu/curaj. Că dacă nu punea el pe chituci debandada, brambureala cu acele dezastre de cașcarabete, zise doar de scelerați "maxi-taxi", acele dricuri pe roți evazioniste care nici bilete nu-ți dădeau când oamenii cereau și cereau insistent șoferilor, o debandadă în traficul rutier...Dacă Stan nu făcea lucrul ăla, acum transportul public ar fi fost năpădit și căpușat în continuare de aceia cu dricurile "maxi-taxi". Datorită curajului, tupeului lui Stan(care și-a luat toate înjurăturile și toți scuipații, invective groaznice golănești) de asta, și datorită curajului lui Stan, tu și ceilalți gălățeni aveți posibilitatea să circulați astăzi cu mijloace noi, moderne de transport în comun. Ia gândește-te și gândiți-vă...cum ar fi arătat astăzi GALAȚIUL dacă Stan ar fi fost susținut de colegii și de partidul său de atunci(nu de partidul ăsta pedelizat, băsificat) și cum ar fi arătat astăzi GALAȚIUL dacă Stan ar fi fost susținut și dacă i-ar fi fost susținute și proiectele de infrastructură propuse de el a se realiza pentru GALAȚI...
  GALAȚIUL ar fi arătat altfel modetnizat, emancipat, frecventat, TRANZITAT(de acei investitori cu acele locuri de muncă de care tot visează gălățenii de veacuri pentru GALAȚI), orașul nostru GALAȚI ar fi arătat altfel cu realizarea acelor de proiecte de infrastructură propuse pentru modernizarea/dezvoltarea/emanciparea GALAȚIULUI și cu tunel pe sub Dunăre LA GALAȚI, dar și cu celrlalte proiecte de infrastructură propuse în alte domenii. Dar nici colegii lui de partid de la acea vreme, proprii lui colegi nu l-au susținut fiindcă ăia aveau interesele lor ascunse, așa că i-au pus piedici lui Stan, i-au dat la temelie lui Stan, ei proprii lui colegi de partid. De asta au pierdut ei alegerile. Eu unul nu i-am mai votat când am văzut că partidul ăla pervertit nu-și susține nici măcar propriul coleg, propriul lor candidat... Și din ce s-a văzut mulți gălățeni nu i-au mai susținut, nu i-au mai votat pe PNL-iștii aceia văzându-le comportamentul ce era împotriva GALAȚIULUI, mentalitate prneliștilor pervertită ce nu ținea cu realizarea/concretizarea proiectelor mari de infrastructură propuse pentru modernizarea GALAȚIULUI.

  Un oraș ocolit, un oraș evitat, un oraș netranzitabil/netranzitat este ca un oraș mort din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere economic. Tunelul acela pe sub Dunăre dacă se realiza ar fi atras fluxul rconomic pe la GALAȚI.

  Ca partid tu să nu-[i sus]ții candidatul și să nu-i susții proiectele propuse a se realiza, asta mi se pare o gafă colosală din partea acelui partid. Dar vă mirați de ce tot câștigă PSD-ul la GALAȚI. Fiindcă partidul lui, colegii lui îl susțin și-i susțin și reslizarea proiectelor PENTRU GALAȚI, pentru modernizarea/emanciparea GALAȚIULUI.

  Stan a zgândărit mizeria, gunoiul din GALAȚI și și-a luat toți scuipații. Poate dacă Stan ar fi fost susținut și el dar și proiectele sale poate GALAȚIUL dar și "fruncea" GALAȚIULUI poate că ar fi fost alta.

  Acum mirați-vă cå de ce nu aveți nimic în Galați...Stați să vede[i ce o să vă plângeți voi și mai mult odată cu realizarea podului la Brăila, ce va atrage tot afluxul, tot tranzitul de mărfuri, de investiții, de investitori mult visați de voi gălățenii) tot acolo înspre, la Brăila, către brăileni...nu la GALAȚI. Așa cums-a întâmplat și cum v-a demonstrat reslitatea până acum, toți investitorii, precum Yazaki și precum alții și-au dus afacerile, și-au dus locurile de muncă acelea create de ei, la Brăila. Fiindcă voi gălățenii, dar și politicienii de GALAȚI nu ați susținut acele proiecte de infrastructură, de tranzitare, de frecventare a GALAȚIULUI.

  Ce hăbăuci și ce aiuriți au fost aceia foștii liberali adevărați(nepervertiți de pedeliști) că nu și-au susținut candidatul/colegul de partid pe Stan.

  Dar, da, în mintea ta și a altor câțiva aiuriți ancorați în trecut, ancorați în mizeriile lor de care nu se puteau lipsi, doar în mintea voastră Stan nu a făcut nimi, nu-i așa? ;)

  Acele cartiere curate, degajate de garajele mizerabile de atunci, de străzile eliberate de "duhoarea" cașcarabetelor, dricurilor voastre de "maxi-taxi"...aia înseamnă "nimic" realizat de Stan, nu-i așa? ;)

  PNL-ul a pierdut votul meu(și din câte s-a văzut PNL a pierdut votul multor altora) pentru că PNL-ul nu a susținut și nu a ținut cu proiectele GALAȚIULUI, modernizarea propusă pentru GALAȚI. Dacă PNL-ul ar fi susținut la GALAȚI, pentru GALAȚI realizarea acelor proiecte, și tunel și stadion și autostrăzi, rute de tranzit LA GALAȚI, PENTRU GALAȚI, altfel cred că ar fi fost conducerea orašului. Dar PNL-ul a ales să nu-și susțină omul, pe Stan și realizarea acelor proiecte de infrastructură la GALAȚI.

  Nu vedeți că mulți zic să se construiască orice, dar la alții, nu la noi în GALAȚI și mereu orașul acesta rămas ocolit, fără nimic. Oare asta nu vă dă de gândit de ce?


  Dar, nu-i așa, ;) să ne plângem mereu că tot PSD-ul câștigă la GALAȚI, că tot GALAȚIUL e fără nimic grandios ca infrastructură ÎN GALAȚI. Dacă Stan ar fi avut susținerea partidului său de atunci pentru realizarea/concretizarea/transpunerea în realitate a tuturor acelor proiecte de infrastructură din toate domeniile.

  Dar zici că Stan e ăla rău nu-i așa? Vai Dosmne Dumnezeule!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de COCO
  Duminică, 04 Aprilie 2021 12:37
  188.170.15.***
  Nu sunteți mulțumiți nici cum, dacă este alee de ce este alee, dacă nu este alee de ce nu este alee, dacă este monument nu știu cui nu-i place, dacă înlocuia placa de ce a înlocuit-o, tot așa, nimic nu-i bine.
  Când a fost Stan și nu a făcut nimic, cum a fost?
  NU MAI FIȚI CÂRCOTAȘI!!
  7
  0
  Raportează
 • postat de Obiectiv
  Duminică, 04 Aprilie 2021 10:24
  84.117.41.***
  N-am sa-i inteleg niciodata pe acesti arhitecti
  Cum sa dai unui mini-parc cu patru banci, alei asa de late
  cu rigole de verdeata asa de mici?
  Alei asa de late incat ai crede ca se vor plimba in acelasi timp
  cateva sute de oameni.
  Si sa vezi tu minunatie, dupa amplasarea acelei monstruozitati din metal!
  7
  10
  Raportează
 • postat de Contribuabil ce sunt
  Duminică, 04 Aprilie 2021 08:08
  86.124.114.***
  Iar comentez ca contribuabilul ce sunt: 5 melearde?!? Mai, poate mi se pare mie exagerat în comparație cu salariul meu (2700 lei), comparand cu apartamentul de 3 camere cumpărat cumparat cu 61 000 euro (normal, în rate pe 30 de ani).
  Cine poate oase roade!
  4
  6
  Raportează
 • Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 15:05
  78.96.82.***
  @Vlad Tocmai în jurul acelei plăci este făcut parcul... Și nu este orice placă, ci una specială, fiind legată de răscoala țăranilor din secolul 19, dacă-mi amintesc bine. Totuși, dacă reușești să-i convingi pe cei de la Direcția de Cultură (sediul în Iași), că placa este inutilă și poate fi înlocuită cu ceva mai spectaculos, sunt sigur că primăria poate găsi ceva. :)
  11
  6
  Raportează
 • postat de Vlad
  Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 11:10
  95.77.107.***
  Mi-ar fi placut un monument frumos in locul placii aleia urate...
  16
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.