Unul din 30 de șoferi gălăţeni contestă „caracatița”. Gospodărire Urbană a blocat roţile a 1.448 de maşini
Foto: Amalia Trifan

Unul din 30 de șoferi gălăţeni contestă „caracatița”. Gospodărire Urbană a blocat roţile a 1.448 de maşini
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Graba angajaților de la Gospodărire Urbană de a monta "caracatițele" pe roți, lipsa agenților de parcare acolo unde nu sunt parcometre sau lăsarea tichetului într-un alt loc decât cel vizibil pentru control sunt motivele cele mai des invocate de gălățenii care au contestat amenzile aplicate pentru parcări neregulamentare.

Amenzile pentru parcare au atras zeci de plângeri din partea șoferilor gălățeni, care au invocat, în mare, trei motive principale pentru care consideră abuzive aceste măsuri.

Primul motiv este legat de timpul alocat plății parcării. Unii contestatari susțin că, după ce au parcat, s-au dus până la tonomat să plătească parcarea și să primească tichetul care atestă acest fapt, iar când s-au întors să așeze tichetul la vedere, s-au trezit cu mașina imobilizată.

Un al doilea motiv îl constituie agenții de parcări, acolo unde nu există parcometre. Mulți șoferi care au contestat amenzile susțin că nu au reușit să găsească persoana care trebuie să fie prezentă pentru achitarea plății pentru parcare.

De asemenea, se întâmplă ca gălățenii să găsească pe roata mașinii caracatiță, chiar dacă parcarea este plătită. Cum se poate întâmpla acest lucru? Au pățit-o cei care nu au așezat tichetul care atestă plata parcării pe bordul mașinii, ci pe una dintre banchete. De aceea, echipa de blocare nu a observat dovada plății și a imobilizat roțile autoturismelor aflate în această situație.

Drept urmare, conform datelor furnizate de Gospodărire Urbană S.R.L. Galați, reprezentanții societății au efectuat anul acesta 1.448 de blocări pentru autoturismele din parcările publice cu plată din municipiul Galați. 51 dintre acestea au fost contestate prin plângeri adresate conducerii societății.

Pentru a preveni blocarea roților într-o parcare publică și suportarea costurilor aferentă, șoferii trebuie să știe că plata tichetului se face de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 - 20.00, cât mai repede de la momentul staționării, de preferat în primele zece minute, iar biletul se postează în interiorul mașinii, pe bord, astfel încât agentul de parcare să poată vedea data și ora la care acesta  a fost emis de aparat. Alternativ, există și varianta plății prin SMS.

Citit 8288 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 15:33

14 comentarii

 • postat de daniel
  Luni, 12 Aprilie 2021 22:29
  41.58.79.***
  Exact ce nu se face in alte tari,se face la noi. daca se faceau parcari cu plata,era benefic si pentru soferi si pentru Primarie. dar cerem prea mult. important e la 4 ani sa-i votam.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eftimie Costel
  Vineri, 09 Aprilie 2021 20:46
  92.85.16.***
  Am pățit-o și eu la Sala sporturilor când am fost să mă vaccinez. Toată lumea se vaccinează gratuit, eu am plătit 200de lei. Le mulțumesc din inimă!
  3
  4
  Raportează
 • postat de lucian
  Vineri, 09 Aprilie 2021 19:38
  92.223.167.***
  Din pacate am avut si eu o experienta cu caracatita pusa cand m-am intors cu spatele, ca altfel nu-mi explic cum au reusit asa de repede. Sunt oameni platiti si pregatiti sa se certe. Prin prisma muncii lor! Oricum nu multi ar face o astfel de munca! Trebuie sa fii nascut cred, sa faci asa ceva!
  In general in Galati este o stare de razboi intre saraci. Bugetarii cu privatii, tinerii cu pensionarii, cei de dreapta cu cei de stanga, cei cu masini cu cei fara masini, vecinul de jos cu vecinul de sus, si tot asa. Unde te duci si unde te intorci numai oameni incruntati si pusi pe cearta! Nu mai exista empatie, un zambet, un cuvant de incurajare sau o vorba buna!
  Cei cu caracatitele ar putea sa te avertizeze ca risti o amenda, dar vezi tu, cred ca au o cota din amenzi, de aici aceasta “goana dupa aur”! Mie imi este mila de astfel de specimene, i-am iertat pentru ca imi dau seama ca nu stiu altceva sa faca in viata. De la cel mic la cel mare, incultura si incivilizatia sunt primele atribute ca sa faci astfel de serviciu! PUBLIC!
  2
  12
  Raportează
 • postat de Monica
  Vineri, 09 Aprilie 2021 16:16
  93.122.132.***
  Toata povestea asta, la Galati, e un jaf la drumul mare. Angajatii Gospodarire Urbana pur si simplu vaneaza soferii si pun acele blocatoare fara nici o noima. Pe 28.12.2020 am avut "placerea" de a-mi gasi masina blocata, desi platisem parcarea prin sms. D-nii nu au binevoit sa verifice si aceasta posibilitate, dupa care tot eu a trebuit sa sun de nenumarate ori pentru deblocare. Ce e trist e ca, de fapt, conform legislatiei in vigoare "indisponibilizarea unui vehicul poate fi facut doar de un politist rutier", restul...HCL si Gospodarire Urbana...cum am spus jaf la drumul mare...piraterie cu spoiala legala.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Programul rabla
  Vineri, 09 Aprilie 2021 16:10
  77.111.246.***
  Asteptam sa se faca ordine drastica pe domeniul public, in dezastrul provocat de detinatorii de gunoaie sh, domeniu public distrus prin parcarea la intamplare pe toate trotuarele, spatiile verzi, alei de acces si intrari in imobile cazuri in care ar trebui ridicata rabla si aruncata direct intr-un depozit de unde sa vina cetateanul european cu drepturi sa si-o ia dupa plata amenzii pentru parcare neregulamentara, a tractarii si a depozitarii.
  In cateva luni de zile s-ar face o ordine absoluta in aceasta jungla creata de detinatorii de table ruginite.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Geo
  Vineri, 09 Aprilie 2021 11:41
  86.124.118.***
  Nu se poate contesta pentru ca nu se da proces verbal sa l contesti in tribunal ci o banala chitanta.
  Alo dom Primar ce faceti?
  4
  18
  Raportează
 • postat de Dragos
  Vineri, 09 Aprilie 2021 10:22
  5.2.205.***
  Toate amenzile ar putea fi contestate in instanta si Societatea Gospodarire Urbana ar pierde toate procesele..
  De ce ?
  Pentru ca angajatii societatii nu respecta niciodata HCL 303 in baza careia se blocheaza masinile .
  O spun din experienta... am avut si eu o situatie cu biletul care nu era la vedere....
  Hotararea aceasta de Consiliu Local OBLIGA pe cei care trebuie sa blocheze o masina pentru neplata parcarii sa respecte o anumita procedura....
  Cel care a ''uitat'' sa plateasca parcarea ar trebui sa primeasca o NOTA DE CONSTATARE conform HCL303 art.16 alin.10 , Nota de Constatare pe care angajatii Societatii Gospodarire Urbana sunt obligati sa o completeze in 3 exemplare si sa o puna pe parbrizul masinii....LUCRU CARE NU SE INTAMPLA NICIODATA !!!!!
  Toate siuatiile in care biletul ...vezi draga ...nu e vizibil ar disparea..
  Din pacate in fuga dupa bani....se pun pe furis ...si pe repede inainte caracatitele si....se pleaca foarte repede din locatie....
  Daca ai rabdare sa faci contestatie , afli cu stupoare ca ai primit Nota de Constatare inainte sa platesti amenda (lucru neadevarat)
  Am avut un schimb de scrisori si emailuri cu reprezentantii societatii in cauza....
  Prima contestatie a fost deoarece practic eu nu stiam nici macar la ce ora am fost sanctionat...
  Din pacate problemele sunt mult mai grave....toti cei din aceasta societate sunt o mare familie ....pentru ca altfel nu imi explic cum un director poate sa imi trimita acelasi raspuns mincinos cu fotografia parbrizului masinii ...si cu textul ''Nota de Constatare a fost afisata pe parbriz dupa care s-a procedat la blocarea masinii ''..si desigur in fotografie se vede clar ca nu exista nici o hartie....
  E bina sa cititi ''legea '' aceasta locala HCL 303 ...sa va lamuriti ca aveti totusi si drepturi...
  Zilnic inevitabil vad ca nu s-a schimbat nimic in comportamentul angajatilor acestei societati...
  E normal.... acelasi director...plimbat pe la defuncta societate Apaterm... acum la Gospodarire Urbana ...si desigur si in alte Consilii de Administratie(Apaterm) ... cu sotia angajata unde ...???.. la Primarie desigur.... Sunt informatii publice pe care le-am aflat uitandu-ma de site- ul primariei...
  Multumim Primariei si societatii Gospodarire Urbana si desigur nu trebuie sa-l uitam pe domnul Director care semneaza cu mandrie toate raspunsurile la contestatii : MAGEARU DRAGOS LUCIAN
  10
  28
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 09 Aprilie 2021 09:56
  86.124.203.***
  O marlanie facuta de saracani ! Prosti de saraci ce suntem si saraci de prosti ce suntem ! Avem 10 locuri de parcare in total in oras, pardon municipiu, facute de Primarie si pe 7 dintre ele le facem cu plata ca sa agatam in principal pelicani veniti din alte orase pe care sa ii japcuim. Eu personal nu imi bat prea mult capul pe subiectul asta, ce ma deranjeaza este ca NIMENI nu respecta marcajele alea, doar cate un ratacit reuseste sa parcheze intre dungile alea, ca oamenii adica. Astept sa vad caracatita montata pe masina ghiogarului iesit la asfalt care parcheaza pe cel putin 2 locuri desi de multe ori parcarea e libera. Asta e dovada ca aceasta caracatita e de fapt un cos de prins fluturi, nu intereseaza pe nimeni problema locurilor de parcare. A parca pe mai mult de un loc nu inseamna ca pe al doilea desi ai masina nu ai platit ? Una peste alta, asta e un mica picatura de vopsea daca vreti, care ne picteaza imaginea de saracanii Romaniei si nu in ultimul rand ai Europei, niste capre raioase cu coada pe sus insa .... UNUL nu respecta marcajele alea babaiatule, nici la supermarket unde sunt sute de locuri de parcare, inclusiv oameni cu parul alb, l-am intrebat pe unul intr-o zi daca nu il dor mainile cand lasa masina asa de parca a adus-o viitura ...
  12
  16
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 09 Aprilie 2021 09:40
  5.2.205.***
  "de preferat în primele zece minute"......pai bai voi nu auziti ca odata ce ma intorc cu spatele sa ma duc sa platesc leprele alea deja sunt calare pe masina. In majoritatea cazurilor tonomatul este la mare distanta de masina.
  9
  18
  Raportează
 • postat de Panda
  Vineri, 09 Aprilie 2021 08:43
  193.230.156.***
  Sustin cele afirmate de Dani cu o alta observatie: de ce si Sambata? De ce alte orase au parcarile gratuite tot weekend-ul? La noi nu se poate? Nu pentru ca trebuie sa-l ardem pe cetatean din toate pozitiile ... in orice caz eu nu simt ca traiesc la oras cu mizeria pe care trebuie sa o suport!
  6
  24
  Raportează
 • postat de Maria
  Vineri, 09 Aprilie 2021 08:21
  89.136.0.***
  Pentru cei ce vin cu autot si care au probleme de rezolvat la unul din sediile Electrica de pe str. Basarabiei colt cu Traian, BCR Traian, sau Administratia Financiara PJ din str. Basarabiei colt cu Dr. Carnabel, ori la Baia comunala, parcarea adiacenta din str. Traian, pana in Carnabel a fost luata sub tutele de asa zisa gospodarie (sub)urbana si pun blocatoare la roti daca nu ai tichet de parcare in parbriz, sau achitat prin sms.
  6
  11
  Raportează
 • postat de Petrusha
  Vineri, 09 Aprilie 2021 08:20
  5.13.158.***
  La Sala Sporturilor, in aceasta perioada se desfasoara o actiune de maxim interes
  local si national, vaccinarea populatiei, iar ADP profita de persoanele care se prezinta
  acolo (majoritatea varstnici si cu boli cronice) pagubindu-i fara remuscari, de o suma mare de
  bani ( 200 lei), chiar daca fac dovada cu adeverinta de vaccinare, cu data si ora corecta.
  Stau acolo la panda si ii vaneaza pe cei care nu scot tichet sau depasesc ora limita.
  Nu au intelegere, flexibilitate, empatie... nimic...
  Rusinos!!!!!
  8
  29
  Raportează
 • postat de Geo
  Vineri, 09 Aprilie 2021 07:57
  5.13.145.***
  Este o bataie de joc la adresa cetatianului din Galati care plateste taxe si impozite si este ,,rasplatit" in felul acesta.Bun am gresit nu ai voie t u primarie sa mi confisti masina.I mi trimiti amenda acasa si o platesc cind pot,cand am bani.Este pandemie ,stare de alerta,chiar nu stiti asta,In alte orase(Bv) de ex trimit omului acasa nu ii confisca proprietatea si il lasa pe jos.Da na avem un oras rosu si asta spune tot.
  8
  19
  Raportează
 • postat de Dani
  Vineri, 09 Aprilie 2021 06:38
  109.166.129.***
  In marea majoritate a oraselor parcarea cu plata este in intervalul 8-18.
  La Galati e mai cu mot 8-20
  Vine omul acasa in jurul orei 18 si nu poate parca masina ca i se pune caracatita
  8
  55
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.