Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Achiziția unui aparat performant pentru investigații și imagistică la Spitalul pentru Copii şi refacerea sistemului rutier și regenerarea urbană a cartierelor Aurel Vlaicu I, II și Siderurgiștilor, proceduri lansate de Primăria Galaţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, sunt, în prezent, suspendate. Motivele ne-au fost explicate de administraţia locală, în urma solicitării de informaţii pe care i-am adresat-o.
Potrivit Primăriei, în cadrul procedurii pentru "Achiziție instalație RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori în cadrul proiectului Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan»" Galați" a fost depusă o contestație. Iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a emis o decizie de suspendare a licitației. "Astfel, până la luarea unei decizii de către CNSC, licitația rămâne suspendată", precizează Primăria. În acest caz, vorbim despre un cotract de 1.358.284 de lei fără TVA, pentru care ofertele erau aşteptate până pe 12 aprilie 2021.
În ceea ce priveşte contractul pentru lucrări de "Refacere sistem rutier și regenerare urbană cartierele Aurel Vlaicu I, II și Siderurgiștilor", au fost solicitate clarificări din partea potențialilor ofertanți. "După emiterea acestor clarificări, în cel mai scurt timp, se va relua licitația, conform procedurilor legale, cu precizarea că se va decala termenul-limită de depunere a ofertelor", explică Primăria. Reamintim că valoarea contractului de lucrări se ridică la 35.256.451 de lei, iar ofertele aveau dată-limită de depunere 29 martie 2021.

Citit 1363 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 15:31

1 comentariu

  • postat de Katia Vineri, 09 Aprilie 2021 08:01 89.136.0.*** Link la comentariu
    0
    3

    Pamflet. Cand pregatirea specialistilor in achizitii din primarie/institutii lasa portite, la care se adauga slaba pregatire a "specialistilor" angajati in cadrul serviciilor/directiilor din administratie, care nu cunosc ce anume trebuie sa solicite, cam asa se intampla. Iar daca peste acestea se mai adauga si interese de a castiga licitatia un anumit agent economic, ... contestatia este gata. Iar la toate aceste se mai adauga si legislatia stufoasa si permisibila. Daca era o singura lege care sa prevada specializarea agentului economic participant la licitatie in domeniul de referinta, respectiv cel care trebuie sa furnizeze un echipament, sa fie ori fabricant, ori distribuitor autorizat regional al produselor, sau in cazul serviciilor - cel interesat sa aiba bonitate (cifra de afaceri pozitiva, garantii financiare, angajati in domeniile de lucru - si nu firme de cutie postala sau garsoniere), poate altele erau costurile si lucrarile. Si sa nu uitam de responsabilizarea celor ce achizitioneaza studiil de fezabilitate si proiectare, iar la scurt timp apar retele de utilitati necunoscute, ce denota ca studiile si proiectele nu se fac pe teren ci pe planeta Marte. Iar bomboana de pe tort sa fie pretul fix al lucrarii pana la receptia acesteia, respectiv despagubirile si dizolvarea firmelor in cazul in care nu finalizeaza. Si, administratorii sau responsabilii /patroni sa nu mai poata participa la licitatii publice indiferent de firme si asociere.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.