Transportul judeţean cu microbuze, tras pe dreapta

Transportul judeţean cu microbuze, tras pe dreapta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 5.000 de gălăţeni aflaţi în tranzit au fost afectaţi ieri de greva de 15 minute a microbuzelor de pe toate rutele judeţene.

La protestul organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) au participat aproximativ 200 de microbuze care au rămas în autogări, ori au tras pe dreapta în intervalul orar 14.00-14.15.

Atenţie, grevă!

La ieşirea din oraş, zeci de gălăţeni aflaţi în staţia de îmbarcare spre Tecuci au aşteptat resemnaţi reluarea activităţii maxi-taxi.

La ora 13,55 a plecat din staţie un microbuz. 5 minute mai târziu, preşedintele FORT Galaţi, Sorin Amarinei (FOTO 4), le-a explicat călătorilor că vor trebui să aibă răbdare şi înţelegere următoarele 20 de minute:

„Avem probleme, suntem într-un an de criză şi trebuie să fim luaţi în seamă de autorităţi. Ştim că aveţi de suferit acum şi ne cerem scuze pentru că veţi sta aici 20 de minute. Mulţumim pentru înţelegere”.

Unii cetăţeni au fost nemulţumiţi că sunt deja obosiţi şi că nu mai vor să piardă timpul. Elevii de liceu care plecau acasă au ridicat neputincioşi din umeri: „Oricum nu avem cu ce pleca”.

Câteva gospodine i-au compătimit pe operatori: „Săracii circulă toată ziua, pe frig, pe căldură şi trebuie să fie plătiţi!”.

În perioada în care activitatea maxi-taxi a îngheţat, s-a dublat numărul de gălăţeni care stăteau cu mâna întinsă la „Ia-mă, nene!”.  

Stop!

La acea oră, numai pe traseul Galaţi-Tecuci se aflau 26 de microbuze. Abia plecat din staţie, Valentin Tăbăcaru, şofer pe un maxi-taxi Galaţi-Tecuci, a oprit la 14.00 la „Borcan”.

„Până la şi 20 nu plec de aici. Am 20 de oameni în maşină, dar călătorii au înţeles situaţia. De-ar fi la fel de uşor să convingem şi autorităţile...”, ne-a declarat conducătorul auto. 

Supăraţi şi pe CJ

Mişcarea de protest s-a vrut un avertisment pentru autorităţi, înaintea unei acţiuni în forţă, în Capitală. Lista revendicărilor FORT a vizat trei probleme, două naţionale, şi una locală.

„FORT solicită autorităţilor prelungirea licenţelor până în 2013 şi compensarea datoriilor pe care statul le înregistrează faţă de operatorii de transport. Suntem nemulţumiţi de tendinţa de regionalizare, de mărire a autonomiei locale, care produce excese”.

„Este vorba despre o hotărâre a Consiliului Judeţului pentru a se introduce o redevenţă la transportul judeţean. Deşi nu există nici un contract de concesiune semnat, doresc ca pe acest ultim an rămas să se încheie un contract de concesiune care să conţină şi noţiunea de redevenţă”.

„Am solicitat CJ un contract de concesiune pe următorii 5 ani care să ne asigure existenţa, continuitatea şi care ne-ar şi motiva. Gândiţi-vă că avem atâtea datorii de plătit, iar motorina se scumpeşte în fiecare zi şi suntem afectaţi de toate aceste creşteri”, ne-a declarat Sorin Amarinei.

Citit 1493 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.