Primăria, cu motorul de căutare decedat

Primăria, cu motorul de căutare decedat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Motorul de căutare de pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi ori s-a născut mort, ori n-a funcţionat niciodată.

Un lucru e cert, este absolut inutil. Să găseşti un document oarecare sau o hotărâre de Consiliu Local mai veche, este o adevărat aventură.

Dacă-ţi iese, din câteva încercări şi nu-ţi prinzi urechile, eşti un norocos.

Adesea, o incursiune pe site-ul municipalităţii e o veritabilă călătorie în timp, pentru că actualizarea datelor se face greu.

Paradoxal, municipiul Galaţi ocupă locul cinci din 103, într-un clasament realizat după nivelul de dezvoltare a paginii de Internet a primăriei.

Vestea ne-a fost dată de către viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Primele patru poziţii din top sunt ocupate, în ordine, de Bucureşti, Arad, Alba Iulia şi Sibiu.

La cele cinci secţiuni luate în calcul, pagina web a municipiului Galaţi a obţinut următorul punctaj (pe o scară de la 0 la 5): contact - locul 3 (5 puncte), conţinut util - locul 6 (4,17 puncte), e-doc - locul 15 (4,17 puncte), generalităţi - 39 (3,33 puncte) şi transparenţă - locul 62 (3,33 puncte).

Analiza a fost realizată în perioada decembrie 2009 –– ianuarie 2010 de către Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti şi şi-a propus să radiografieze starea web-site-urilor oficiale ale tuturor municipalităţilor din România.

Nu mai puţin de 103 municipii erau prezente pe internet în momentul studiului. Fără să fim răutăcioşi ne întrebăm dacă site-urile de pe locul şase în jos erau în construcţie sau… „not found”.

Viceprimarul se declară mulţumit de site, dar recunoaşte că anumite aspecte pot fi îmbunătăţite:

„Pentru acel segment de populaţie care se documentează prin intermediul internetului, cred că se poate realiza în condiţii bune informarea şi comunicarea”.

„Sunt comunicări pe site Primăriei. În 2008-2009 când m-am interesat de preluarea petiţiilor în formă electronică exista un decalaj de câteva săptămâni poate chiar şi mai mult”.

„Cred că la ora actuală lucrurile s-au îmbunătăţit”, a declarat Ciumacenco. Mai mult, vicele spune că municipalitatea este receptivă şi la mesajele, semnalele sau plângerile lăsate pe Forumul Gălăţenilor şi pe site-ul domnuleprimar.ro.

Citit 545 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.