Contract atribuit pentru lucrări suplimentare la Plaja „Dunărea”. Tarifele de intrare în zona de agrement vor fi diferenţiate
Foto: Marian Calestru

Contract atribuit pentru lucrări suplimentare la Plaja „Dunărea”. Tarifele de intrare în zona de agrement vor fi diferenţiate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cu o ofertă de 1.815.597 de lei fără TVA, Asocierea Tancrad - Lemacons, având ca subcontractant firma Ab-El SRL (care va derula lucrări curenţi slabi - supraveghere video) a câştigat contractul licitat de Primăria Galaţi pentru lucrări suplimentare la modernizarea şi reabilitarea Plajei "Dunărea". Asocierea a fost, de altfel, şi singura participantă la licitaţie.

Reamintim că procedura a pornit de la o valoare estimată de 1.829.434 de lei fără TVA. Conform autorităţilor, pe lângă lucrările suplimentare pentru ca piscinele să poată funcţiona şi pe timp friguros, sunt necesare modificarea arhitecturii unuia dintre tobogane, a traseului reţelei de canalizare şi o alimentare electrică de rezervă, prin procurarea şi montarea în sistem a unui generator electric. În plus, terenul este instabil şi se impun lucrări suplimentare de fundare. Aceste noi cheltuieli se adaugă investiţiilor aflate în derulare acolo, în valoare de 19.494.063 de lei fără TVA, puse în operă de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL.

Pentru aceşti bani, autorităţile gălăţene au promis „cel mai mare aqua park din sud-estul României”, având ca principale puncte de atracţie unul dintre cele mai înalte tobogane din ţară, dar şi mult-doritul bazin cu valuri.

Conform autorităţilor, proiectul a cuprins: refacerea și modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți și zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii - care va fi mai mare decât cea care a funcționat în trecut și va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă - realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De altfel, la Plaja Dunărea va funcționa unul dintre cele mai mari tobogane, care va atinge 20 de metri înălțime. De asemenea, se va amenaja o zonă de servire a mesei, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă și ecran pentru proiecții și amenajarea unor terenuri pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Suprafața utilă va fi de 22.000 de metri pătrați, iar capacitatea aqua park-ului este 3.500 de persoane.

În ceea ce priveşte tarifele de intrare în viitoarea zonă de agrement, acestea vor trebui să fie aprobate de Consiliul Local. Conform spuselor primarului Ionuţ Pucheanu, aceste tarife ar urma să fie diferenţiate: unul pentru cei care vor dori doar să facă plajă şi unul pentru cei vor dori acces la aqua park.

Rămâne de văzut doar dacă Plaja „Dunărea” îşi va deschide porţile luna viitoare, aşa cum promiteau autorităţile.

Citit 8032 ori Ultima modificare Luni, 10 Mai 2021 00:01

6 comentarii

 • postat de paloma
  Joi, 20 Mai 2021 00:31
  5.13.164.***
  Deschideti larg geamurile de la balcon, luati-va un sezlong de la Dedeman, bagati apa in cada si incepeti sa faceti plaja !!! Sau mergeti la Braila !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tot Mos Ion
  Luni, 10 Mai 2021 16:11
  81.12.150.***
  Opaaa ! Eu abia acum vad ! Cumva s-au folosit de scheletul metalic existent si care trebuia sa fie "cea mai mare discoteca in aer liber" de pe plaja?
  Mai, sa fie...
  0
  5
  Raportează
 • postat de Mircea popescu
  Duminică, 09 Mai 2021 20:33
  5.13.217.***
  Parcul de la Turn e in paragina. Plin de pomi uscati, banci rupte, alei pline de gauri si in plus in ultima perioada si plin de gradini cu zarzavaturi. In vale intre aqua parc si parc se taie la zor pomii si se amenajeaza gradini. Incredibil! In Galati se pare ca oricine poate sa isi imprejmuiasca o gradina pe spatiul public fara sa il deranjeze nimeni!
  0
  15
  Raportează
 • postat de stefan
  Duminică, 09 Mai 2021 10:39
  109.166.134.***
  Sa fim seriosi cel mai mare aqua park ma pufneste rasu, patru bazine cu o singura scara de acces si aia firava toate cele 4 bazine au terminatia in acelasi bazin, aceea scara daca te mai urci si cu colac pe ea maxim 10 persoane si nu se pot lansa pe cele doua bazine concomitent decat 2 maxim ... , pai daca ar fi 1000 de doritori ce ar face ? Cat despre piscine 2 pisicne din care aproape jumate reprezinta barul pai bazinele vechi care erau cat ambele la un loc nu faceau fata astea cum o sa faca ? ca daca intra 100 de persoane per bazin nu ar avea decat jumate de metru patrat ........cel mai slab proiect si vad ca se tot pompeaza bani ce sa faca iarna daca el nu are capacitate din constructie sa primeasca mai mult de 300 de persoane ....si auzi la el cel mai mare aqua park pai poate unde sau pompat cei mai multi bani ca sincer loc avea sa faca cel mai mare aqua park , ceva scari rulante un bazin care te dadeai de sus pina jos atunci da , si apropo de cei 20 de metri poate lungimea lui ca sigur nu inaltime.
  2
  23
  Raportează
 • postat de Mos Ion
  Sâmbătă, 08 Mai 2021 11:19
  5.13.154.***
  E ca și cum as face o casa dar: fundația nu e sigura, trebuie întărită. Proiectul nu a inclus... geamuri. Scurgerile de ape pluviale trebuie modificate. Nu s-au inclus scări la întrare. Etc. Cam arămiu proiectantul asta.
  1
  28
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 08 Mai 2021 00:33
  86.124.203.***
  Intrebare pentru primarul Municipiului Galati Ionut Pucheanu,
  O telegondola, un telescaun sau macar o scara rulanta intre turnul de televiziune si aqua park ? Hai ca se poate, bani se gasesc imediat daca nu se face un imprumut bancar cu dobanda preferentiala. Numai sa se vrea. De promisiuni suntem satui. Putin mai la deal nu mai departe de turnul de televiziune mai este o promisiune a primarului Municipiului Galati Ionut Pucheanu asa numita “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”, cand Viata Libera anunta in data de 26 ianuarie 2021, Vezi: “https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  “Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”.
  “Nu de alta, dar în decembrie 2020 a expirat prelungirea de şase luni acordată Primăriei de Guvernul pentru a executa această investiţie, iar municipalitatea s-ar putea trezi nevoită să restituie suprafaţa de 8.602 metri pătraţi pe care şoseaua ar trebui să o acopere”.
  “Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală.
  Vremea celor care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite lucrari si termene de realizare pe care nu le îndeplinesc A CAM TRECUT. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul galatenilor.
  15
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.