Biletul de călătorie cu Transurb, plătit prin SMS. Tariful va fi aprobat de consilierii locali

Biletul de călătorie cu Transurb, plătit prin SMS. Tariful va fi aprobat de consilierii locali
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un tarif de 0,50 de euro plus TVA pentru plata prin SMS a unui bilet de călătorie cu durata de 60 minute folosind mijloacele de transport ale SC Transurb SA va fi supus aprobării consilierilor locali ai municipiului Galaţi. De asemenea, tot la mâna aleşilor va fi şi aprobarea unui tarif de 5 lei pentru reemiterea unui card de călătorie în cazul în care acesta a fost pierdut, deteriorat sau furat.

Un proiect de hotărâre care modifică tarifele practicate pentru serviciul de transport public local de persoane a ajuns deja în dezbaterea comisiilor Consiliului Local şi ar putea fi supus votului la şedinţa de săptămâna viitoare. Propunerile privind plata biletului de călătorie prin SMS şi a unui tarif pentru reemiterea cardului de călătorie au fost prezentate de către operatorul de transport Transurb SA.

Conform documentelor, Transurb a încheiat încă din septembrie anul trecut un contract cu Netopia Payments SRL,  având ca obiect procesarea plăţii serviciilor utilizând mesaje scurte folosind reţelele de telefonie mobilă din România, prin intermediul unui număr scurt, de tip SMS.

Tariful propus este de 0,50 de euro plus TVA, din care Transurb va încasa, în continuare 2 lei cu TVA inclus.

„Menţionăm că pentru a accesa acest serviciu a fost alocat numărul scurt 7530 şi cuvântul cheie GAL, iar biletul se va considera activat din momentul recepţionării SMS-ului de răspuns în care se confirmă achiziţionarea acestuia”, precizează Transurb.

Plata prin SMS a călătoriei cu Transurb va putea intra în vigoare numai după aprobarea aleşilor.

Citit 3858 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 17:35

3 comentarii

 • postat de catalin
  Sâmbătă, 22 Mai 2021 20:53
  89.136.5.***
  Încă o jupuire a cetăřeanului. Biletul.de parcare la automat este 1,5 lei pe oră. Ora d3 parcqre plătita pe.SMS este 50 cenți + TVA, aproape dublu desi e ...platăelectronică. Ca sa.nu mai spun ca la catedrala/poliție nu exista automat de parcare. Este incă o afacere de familie care se ocupa cu jupuirea "electronica" a cetățeanului.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Obiectiv
  Joi, 20 Mai 2021 18:42
  84.117.41.***
  Ce controale? De cca 18 luni n-a vazut nimeni un controlor pe mijloacele de transport in comun
  2
  1
  Raportează
 • postat de hip hop
  Joi, 20 Mai 2021 08:21
  5.13.244.***
  Si controalele sa fie mai tot timpul eficiente pe teren, multi calatoresc fara bilet, sau cu abonament expirat si cu scuzele de rigoare ca nu stiau ce si cum ca sa scape basma curata ,
  7
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.