Finanţare europeană pentru modernizarea Parcului Carol. Contract aprobat de Ministerul Dezvoltării

Finanţare europeană pentru modernizarea Parcului Carol. Contract aprobat de Ministerul Dezvoltării
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"Municipiul Galați va beneficia de 9.613.081,87 lei pentru modernizarea Parcului Carol (fost CFR)", a anunţat Ministerul Dezvoltării, precizând că ministrul Cseke Attila a semnat contractul de finanțare, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Investiţia se află deja în licitaţie lansată de Primăria municipiului Galaţi.

Până pe 7 iunie, Primăria aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Parcului Carol. Valoarea estimată a contractului este de 7.758.633 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate - preţ".

"Prin proiect se urmărește: refacerea patrimoniului arboricol al parcului; refacerea parţială a vegetaţiei; mobilier urban nou, adaptat; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental integrat în peisagistică; reţele apă-canalizare; supraveghere video", se precizează în documentaţia procedurii.

Conform Primăriei, pentru zona de intrare și aleea centrală se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar și o alee centrală alveolată - paviment dale cu inserții de iarbă și perete vegetal; două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) și zona de gradene. O altă zonă va fi cu alei pietruite și înierbate simple sau bordate cu vegetaţie în trepte, ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată şi o zonă specială pentru animale companie. O a patra zonă va fi cu gradene și cascadă, iar zona de agrement va avea loc de joacă şi instalaţii de fitness. Pentru întreţinerea vegetaţiei se propune introducerea unui sistem de irigare semiautomat şi hidranţi de gradină.

Termenul-limită pentru realizarea contractului este de maximum 11 luni, din care trei pentru proiectare şi opt pentru execuţie.

Citit 2986 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.