De ce au venit nepalezii să ne cosească bălăriile. Personal insuficient la spaţii verzi
Foto: Marian Calestru

De ce au venit nepalezii să ne cosească bălăriile. Personal insuficient la spaţii verzi
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bălăriile care cotropesc zonele verzi ale oraşului devin un adevărat paradis pentru căpuşe, reclamă gălăţenii nemulţumiţi şi de faptul că, acolo unde buruienile cosite au fost lăsate să se usuce la faţa locului, fiind acoperite de vegetaţia care a crescut la loc. De cealaltă parte a baricadei, directorul SC Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu, reclamă că nu are suficient personal pentru activitatea de cosit, chiar dacă a adus 25 de nepalezi. Şi că, în ciuda anunţurilor de angajare, n-are pe cine angaja.

„Dacă în 2019 am preluat societatea cu 15 oameni la activitatea de cosit, în 2020 am avut 32-34 şi nu am avut reclamaţii privind cositul, pentru că a fost secetă. Eu am crezut că, în condiţii normale de vreme, vom face faţă cu 40-42 de oameni pe care îi avem. Dar din cauza condiţiilor meteo extrem-extrem de favorizante - ploi abundente - iarba a crescut foarte mult în ultimele săptămâni. Iar pe unde am cosit a crescut la loc. Văzând că nu facem faţă cu personalul pe care îl avem, am dat anunţ că angajăm oameni pentru activitatea de cosit”, ne-a declarat Dragoş Magearu, directorul Gospodărire Urbană.

Potrivit managerului, în decurs de o săptămână s-au prezentat cinci persoane. Numai că, n-a rămas cu niciuna: „Din cele cinci, pe care le-am şi angajat, două nu s-au mai prezentat deloc în prima zi de muncă. Deşi au făcut vizita medicală, n-au mai venit pur şi simplu. Măcar dacă apucam să le pun motocoasa în mână, să intre măcar o zi pe un cartier. Celelalte trei au venit vreo două zile, s-au uitat stânga-dreapta, după care nu au mai venit!”, susţine Dragoş Magearu.

Acesta explică de ce a apelat la personal extracomunitar, aducând 25 de nepalezi. Şi plănuieşte ca, anul viitor, să aibă la dispoziţie, pentru activitatea de cosit, cel puţin 50 de oameni, angajaţi din timp: „În cazul în care nu-i avem cu români, vom avea cu personal extracomunitar. Poate conştientizează cei care chiar îşi caută un loc de muncă şi vor să muncească. Vor beneficia şi de calificare şi vor primi un salariu decent pentru această activitate, dar din păcate nu vin oamenii şi nici cei care vin, nu vor să muncească”.

Citit 4904 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iunie 2021 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.