Şi aici sunt banii dumneavoastră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, nu mai puţin de 6.970.494,45 de lei – o sumă frumuşică – au constituit subvenţia de la bugetul de stat pe care, în 2009, primul an de criză, au primit-o partidele politice parlamentare.

Ca să vă faceţi o imagine completă transformaţi în euro şi o să vedeţi că vă ies cam două milioane, mai precis peste 1,7 milioane de euro.

Nu e mult, la ce sume se vehiculează pe diverse cheltuieli sau la ce găuri ni se descoperă acum, când trebuie să strângem cu toţii cureaua. Dar de-un drum judeţean tot ar fi de ajuns…

Dacă e să vorbim despre ce ar trebui făcut cu banii din buzunarul nostru, al contribuabililor.

Funcţionează şi pe banii noştri

Potrivit legii partidelor, formaţiunile politice intrate în Parlament primesc lunar câte o sumă de la bugetul de stat, necesară funcţionării.

Suma acordată fiecărui partid se calculează în funcţie de numărul de voturi obţinute în alegerile parlamentare şi locale.

Dar aleşii parlamentari au şi ei propriile sume, le veţi vedea mai jos, conform legii, din care îşi pot extrage mai mult sau mai puţin pentru desfăşurarea activităţii.

De ce trebuie să alimentăm tot noi şi partidele dumnealor, formaţiunile politice parlamentare care au membri cotizanţi şi care se bucură de donaţii ce depăşesc cu mult „firimiturile” venite de la buget? Pentru că aşa scrie la lege. 

În luna aprilie 2010, de exemplu, subvenţia acordată de la bugetul de stat pentru toate cele patru partide parlamentare – PSD, PDL, PNL şi PC - a ajuns la 510.709 de lei.

În ianuarie şi februarie, subvenţia pentru partide a fost de câte 542.336 lei, iar în martie de 448.390 de lei.

În total, în primele patru luni ale acestui an, partidele au înghiţit 2.043.771 lei, adică aproape 511.000 de euro.

Iar veţi spune că nu e mult. Dar sunt tot banii noştri, ai celor chemaţi la solidaritate şi sacrificiu.

Citit 482 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.