Conservatorii n-au schimbat locomotiva

Conservatorii n-au schimbat locomotiva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bogdan Ciucă este în continuare liderul Organizaţiei Municipale * PC propune TVA-ul haiducesc: se pune la blănuri şi se ia de la mălai… *

Conferinţa filialei municipale a PC Galaţi de ieri a avut ca scop principal alegerea unei noi conduceri. Singur înscris pentru funcţia de preşedinte, popularul deputat Bogdan Ciucă a descurajat prin simpla sa prezenţă orice concurenţă, din câte a declarat după alegeri şi preşedintele Organizaţiei Judeţene, Eugen Durbacă.

Cum tot ieri a fost ziua lui Durbacă, pentru prima oară în viaţă acesta a fost felicitat public, de către Ciucă, deşi se ştia că… există interdicţie.

Liderul judeţean spune că nu şi-a ţinut ziua în public nici când era primar. De altfel, ieri n-avea de gând să serbeze nici în familie, obişnuind cică să-şi petreacă ziua decalat, „când vine timpul”…

Darea de seamă privind alegerile locale din 2009, alegerea primvicepreşedintelui, vicepreşedinţilor, secretarilor executivi şi a membrilor Consiliului Local PC nu le-au dat bătaie de cap celor vreo 300 de participanţi, mai mulţi chiar decât numărul membrilor invitaţi ieri. 

Nu s-a vrut o şedinţă festivistă, cu focuri de artificii, pentru că nu trăim vremuri festive, a ţinut să puncteze fostul şi noul preşedinte Ciucă.

De la tribuna conferinţei, conservatorul a susţinut iar reducerea TVA la produsele alimentare de bază (în Anglia acesta este zero la sută, iar grecii au ieşit în stradă când TVA-ul a crescut de la 3,5 la 5 la sută!) şi mărirea la produsele „de huzur”, ca blănurile sau coniacul franţuzesc.

Ciucă a amintit şi că PC a ieşit singur de la guvernare după ce nu i s-a acceptat scăderea TVA la produsele alimentare de bază, neimpozitarea profitului reinvestit şi îmbunătăţirea vieţii pensionarilor.

Altă propunere conservatoare a stârnit aplauze: neimpozitarea veniturilor mai mici de 1.500 lei, iar cele mai mari să se impoziteze progresiv.

PC a adoptat acum, prin glasul „noului” preşedinte, de obicei mult mai temperat şi concesiv, o ţintă declarată: să câştige, de la electoratul gălăţean, „medalia de aur”, preşedintele Durbacă vorbind după conferinţă de şansele mari ale partidului, într-o perioadă de criză, să acceadă la Primărie la viitoarele alegeri, cu un candidat (din nou, nu Ciucă) pe care să-l promoveze din timp.

Şi care va fi selectat probabil după un sondaj de opinie printre gălăţeni, vizând mai mulţi candidaţi PC.

Preşedintele Durbacă l-a invocat ieri, la tribună, nu pe preşedintele naţional al partidului, ci pe preşedintele fondator Voiculescu, pe care l-ar vrea la guvernare cu experienţa pe care o are. Se vede deci şi cine conduce partidul…

Liderul judeţean a mai spus că deputatul Ciucă are prezenţa cea mai vie dintre parlamentarii gălăţeni, în timp ce la Galaţi PC este cel mai aproape de cetăţeni dintre toate partidele, în întâlniri săptămânale.

Făcând responsabile de situaţia la care s-a ajuns toate guvernările de până acum, Durbacă a avut însă grijă să nu se rupă cu nimeni, într-o epocă în care nu există guvernări majoritare nici măcar în restul Europei…

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.