O placă de beton, ”vinovată” de surparea blocului B17
Foto: Marian Calestru

O placă de beton, ”vinovată” de surparea blocului B17
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Infiltrații de apă ani la rând, care au dus la tasarea și ulterior surparea terenului aferent blocului B17, până când una dintre scările acestuia a ajuns să se încline pe o parte. Aceasta este explicația găsită de reprezentanții Apă Canal privitor la situația critică semnalată la imobilul de pe strada Oltului și prezentată în ediția din 13 iulie 2021 a cotidianului nostru.

Ceea ce a făcut posibilă infiltrarea necontrolată a apei în subteranul blocului B17 pare să fi fost o manevră neglijentă a cuiva care, la un moment dat, a efectuat o lucrare la tunelul tehnic al imobilului. Potrivit reprezentanților SC Apă-Canal, trimisă la fața locului după expunerea în paginile ziarului nostru a situației alarmante în care se regăsește scara 1, una dintre plăcile de beton care acoperă tunelul tehnic era deplasată și ar fi permis ani la rând, infiltrarea apei. ”În momentul în care echipele noastre au ajuns la fața locului, proprietarii deja depistaseră placa deplasată și lucrau la mutarea ei. Situația a fost remediată”, a subliniat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal. Problematic este că acea lucrare finalizată cu acoperirea necorespunzătoare a tunelului colector a avut loc, foarte probabil, cu cel puțin doi ani în urmă, atunci apărând primele semne de surpare. Oamenii spun că au semnalat prin sesizări problema, mai cu seamă că scara 1, la nivelul aticului de la etajul al patrulea, s-a lipit de blocul alăturat. Nimic nu s-a întâmplat până zilele trecute, când, alarmați de numeroasele cazuri de accidente de teren survenite în oraș, pe străzi sau la blocuri, câțiva proprietari au recurs la soluția de a semnala public starea disperată în care se afla imobilul lor. 

Practic, nu se ştie cine a deplasat placa, deşi în mod firesc orice lucrare în beneficiul asociaţiei de proprietari ar trebui să existe în scripte, dacă a fost comandată de aceasta. Şi dacă nu, chiar ar trebui să credem că proprietarii din bloc şi-au înfipt singuri un spin în coastă, riscând să-şi scufunde singuri locuinţele?

Citit 6993 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.