Pensionarii, mai scumpi decât aleşii

Pensionarii, mai scumpi decât aleşii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD Florin Pâslaru a ţinut să-i contrazică pe cei care acuză Parlamentul că ar cheltui banii în mod nesăbuit:

„M-am uitat pe buget şi am văzut că bugetul anual al Parlamentului asigură necesarul pentru pensii, pentru mai puţin de o lună, mai precis pentru 21 de zile!”

„Sunt unul din cei care susţin scăderea veniturilor parlamentarilor, dar să nu trecem cu vederea că în mâna Guvernului se află 97,2 la sută din bugetul României”.

„În mâna lui Emil Boc şi a miniştrilor e 97 la sută din bugetul României, celelalte instituţii cheltuiesc 2,7 la sută”.

„Toate ministerele au mai mulţi secretari de stat, mai multe agenţii în subordine, salariaţi. Nu cumva acolo trebuie să căutăm o scădere a cheltuielilor?”, a declarat Pâslaru.

Prima ţintă în care a lovit a fost bugetul serviciilor de informaţii din România despre care deputatul afirmă că acoperă mare parte din pensii şi din alte cheltuieli necesare statului.

Desigur, a punctat parlamentarul, asta nu înseamnă renunţarea la serviciile de informaţii, ci scăderea veniturilor acestor structuri.

„Nu renunţ la cele două cabinete!”

L-am întrebat pe Florin Pâslaru dacă şi-ar dona indemnizaţia parlamentară în acel fond al solidarităţii deschis de PDL:

„Foarte multă lume spune că dă din diurnă, din cheltuielile de transport, din suma forfetară – asta înseamnă că tai de la salariaţii biroului parlamentar”.

„Dacă parlamentul hotărăşte ca o parte din această sumă din indemnizaţie să plece în nişte fonduri, eu sunt de acord, dar să nu fie doar o declaraţie de presă, de campanie”.

„Sunt parlamentari care efectiv trăiesc din aceste sume şi, sincer, nu le ajung banii dacă vor să facă treabă, să aibă angajaţi, să aibă cabinete”, a declarat Pâslaru.

Deşi nu figurează pe lista celor mai cheltuitori parlamentari, deputatul Pâslaru nu are de gând să renunţe la cele două cabinete parlamentare pe care le are pentru a nu rupe „legătura directă cu electoratul”.

În plus, vrea ca peste 2 ani să candideze şi să câştige din nou, motiv pentru care ar mai face câteva cabinete.

„Oricât cheltuieşti, suma forfetară e aceeaşi - 81 de milioane de lei vechi pe lună. Pentru un parlamentar care stă la hotel se cheltuiesc între 80 de milioane şi 160 de milioane vechi, celui care nu stă la hotel i se dau 25 de milioane, i se cere factură, e întrebat de ce nu a negociat preţul… în loc să se găsească o soluţie cu hotelurile care sunt mai mult goale decât pline”.

„Parlamentul cheltuieşte de 3-4 ori mai mult pentru parlamentarul care stă la hotel şi de aceea trebuie găsită o soluţie să scadă chiria, nu să-i dea afară din hoteluri!”, a mai spus Pâslaru.

De asemenea, deputatul crede că numărul de parlamentari ar trebui redus, dar nu la modul pe care îl impune preşedintele Traian Băsescu.

Citit 570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.