Cât vor plăti gălățenii cărora li se ridică autoturismele parcate neregulamentar

Cât vor plăti gălățenii cărora li se ridică autoturismele parcate neregulamentar
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aleșii locali vor stabili, prin vot, tarifele pe care ar urma să le achite gălățenii cărora SC Gospodărire Urbană le ridică autoturismele pe motiv că sunt oprite neregulamentar sau ocupă abuziv locul atribuit altcuiva în parcările rezidențiale. Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", societatea și-a cumpărat deja o autoutilitară SH pentru ridicat mașini de pe domeniul public al municipiului Galați.

Potrivit documentelor care au ajuns, spre dezbatere și aprobare, la comisiile Consiliului Local, SC Gospodărire Urbană SRL a solicitat "aprobarea tarifelor specifice activității de ridicare, transport, depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar în municipiul Galați și depozitare vehicule persoane juridice".
"Activitatea are ca obiectiv principal desfășurarea în siguranță a circulației pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiții de siguranță, descongestionarea traficului și protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiții corespunzătoare de deplasare pe trotuare. SC Gospodărire Urbană a preluat activitatea de ridicare, transportare și depozitare a vehiculelor parcate neregulamentar și din parcările de reședință ale municipiului. În vederea recuperării cheltuielilor cu această activitate, vă înaintăm spre aprobare tarifele", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care ar urma să completeze lista de tarife pe care SC Gospodărire Urbană le practică.
După cum ne-a declarat directorul Dragoș Magearu, societatea este pregătită să ridice autoturismele parcate neregulamentar sau care ocupă locul atribuit altora în parcările rezidențiale: "Facem demersurile necesare pentru a putea demara angajările de personal necesar pentru activitatea de ridicare: dispecerii, funcționarii care vor fi alocați pentru activitate și șoferii pentru autospeciala de ridicat. Autoturismele vor fi depozitate în parcarea pentru TIR-uri de pe strada Macului nr. 54".
Iată și tarifele propuse: ridicare-coborâre vehicul staționat/oprit neregulamentar - 265 de lei/vehicul; transport vehicul staționat/oprit neregulamentar - 280 lei/vehicul; transport vehicul fără stăpân sau abandonat de pe domeniul public/privat al municipiului Galați - 140 lei/vehicul; depozitare zilnică a vehiculului staționat/oprit neregulamentar - 16 lei/zi/vehicul; depozitare zilnică a vehiculului fără stăpân sau abandonat de pe domeniul public/privat al municipiului Galați - 0,50 lei/zi/vehicul; depozitare vehicule persoane juridice (abonament pentru un număr mai mare de 40 vehicule/persoană juridică) - 250 lei /lună/vehicul.
Rămâne doar ca aleșii să fie de acord.

Citit 5057 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 12:22

7 comentarii

 • postat de Ceri
  Sâmbătă, 28 August 2021 07:34
  46.97.169.***
  Cei care îți ridica masina nu pot fi ciucameti. Numai un organ de politie o poate face. La Galați hotărârile Consiliului Local cu privire la ridicarea sau blocarea autoturismelor este nelegala. În Constanta, Cluj,Timișoara etc, aceste hotărâri au fost ANULATE. GALATIUL FUNCTIONEAZA IN AFARA LEGII,CA DE OBICEI.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Aalt toromac ce va votat
  Vineri, 27 August 2021 23:39
  206.74.210.***
  Mai una bucata, travesti, psd, cineva ti a recomandat, cam cand e ora potrivita de lins….ai luato cu bravo pucheanu, sa nu fii reperat, esti singurul lingau care lauzi ,aceasta primarie si consilierii ei, majoritari p.s.d., ce au facut dintrun oras important, o asezare.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 25 August 2021 13:00
  88.1.129.***
  Pentru vehicul parcat neregulamentar e 16 lei pe zi depozitarea. Pentru vehicul abandonat e 0.5 lei pe zi. Pai dacă nu îl transforma in conserva (din aia mică), nu văd justificarea diferenței de preț.

  Dar dacă e vehicul abandonat și parcat neregulamentar? Pentru ca sunt sute...

  N-ai cu cine...
  1
  1
  Raportează
 • postat de Hai PSD !!! Hai PUCHEANU !!!
  Miercuri, 25 August 2021 12:01
  77.111.246.***
  Tarifele sunt FOARTE POTRIVITE dar era loc si pentru mai bine.
  Problema este cu numarul autoutilitarelor de ridicare-transportare a autovehiculelor parcate ilegal adica...UNA !!! :)))
  Avand in vedere numarul IMENS de masini parcare neregulamentar si PERICULOS DE NEREGULAMENTAR...adica in intersectii si pe trecerile de pietoni si pe trotuare, obligand pietonii sa circule pe carosabil (!!!), cred ca ar fi necesare cel putin 5-10 astfel de autoutilitare de ridicare.
  Felicitari si CURAJ Primarului Pucheanu si consilierilor locali PSD pentru punerea in aplicare a acestei actiuni BINEVENITE pentru marea masa a populatiei Galatiului, mare masa a populatiei care nu are tupeul sustinatorilor perdanti ratati ai pnl-usr care au distrus si incearca sa mai distruga cat de mult se poate din tara asta.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Un toromac ce va votat.
  Miercuri, 25 August 2021 01:05
  72.83.146.***
  Alesii locali sunteti voi ce faceti majoritatea P.S.D….majoritari pentru ca a ti fost votati mintind alegatorii, cu promisiuni desarte…o sa mai vedeti voturi de la prostime, cu lopata….
  In nici un oras din tara nu e mizeria parcarilor ce o impuneti galatenilor, majoritari pensionari, datorita voua, fortand tineretul sa munceasca in lume, negasind de munca in galati, uitativa la braila, care dupa revolutie era un oras de someri, acum e cu mult inaintea galatiului, pentru ca e condus de braileni, nu de venetici.
  Nu va ajung banii sa mai va mariti salariile astronomice ce le aveti fara a produce NIMIC, CI DOAR PAGUBA SI BIRURI PENTRU GALATENI.
  11
  56
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 25 August 2021 00:36
  5.13.167.***
  Bine ca suntem speriati si amenintati cu amenzi in situatia autoturismelor staționate/oprite neregulamentar. DAR UNDE PUTEM OPRI / STATIONA in lipsa locurilor de parcare chiar si cu plata ? Parcarea pentru TIR-uri de pe strada Macului nr. 54 si o singura autoutilitară SH pentru ridicat mașini de pe domeniul public al municipiului Galați sunt extrainsuficiente pentru cate masini sunt parcate la/pe trotuar din cauza de LIPSA de locuri de parcare chiar cu plata in tot orasul.
  S-au amenajat parcari care nu sunt incluse in "circuitul parcarilor rezidentiale". Complex Ancora Mazepa 1, Tiglina 1 in jurul Colegiul National Mihail Kogalniceanu, Tiglina 2 in jurul Colegiul National Costache Negri, Micro 19 in jurul Colegiului Economic Virgil Madgearu. Sunt promise din 2020 mai multe parcari rezidentiale dar absolut nici o miscare.
  9
  41
  Raportează
 • postat de Stop taierii padurilor
  Miercuri, 25 August 2021 00:21
  89.137.230.***
  Cetatenii orasului Galati nu sunt de acord cu asemenea tarife si considera ca e o forma de jecmanire si furt legalizat marca pesede.
  Nu au oamenii unde parca si ati mai facut si parcari cu plata ca sa pacam masinile in camp. Stiti ca s-au dublat facturile la gaz si curent electric ? In loc sa scada pentru ca e piata concurentiala ele s-au dublat dar toti au fost vorbiti deci consiliul concurentei sa actioneze urgent impreuna cu ANRE si guvernul Romaniei pentru ca milioane de romani nu isi mai pot plati facturile si vor fi debransati si lasati fara ala calda, caldura si sute de mii de copii nu vor mai putea avea internet si conditii pentru a invata. O tara mai mare de hoti si lacomi ca tara asta nu am vazut. Suntem furati si jecmaniti pana cand murim. Si la moarte platim.
  11
  49
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.