Cât vor plăti gălățenii cărora li se ridică autoturismele parcate neregulamentar

Cât vor plăti gălățenii cărora li se ridică autoturismele parcate neregulamentar
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aleșii locali vor stabili, prin vot, tarifele pe care ar urma să le achite gălățenii cărora SC Gospodărire Urbană le ridică autoturismele pe motiv că sunt oprite neregulamentar sau ocupă abuziv locul atribuit altcuiva în parcările rezidențiale. Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", societatea și-a cumpărat deja o autoutilitară SH pentru ridicat mașini de pe domeniul public al municipiului Galați.

Potrivit documentelor care au ajuns, spre dezbatere și aprobare, la comisiile Consiliului Local, SC Gospodărire Urbană SRL a solicitat "aprobarea tarifelor specifice activității de ridicare, transport, depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar în municipiul Galați și depozitare vehicule persoane juridice".

"Activitatea are ca obiectiv principal desfășurarea în siguranță a circulației pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiții de siguranță, descongestionarea traficului și protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiții corespunzătoare de deplasare pe trotuare. SC Gospodărire Urbană a preluat activitatea de ridicare, transportare și depozitare a vehiculelor parcate neregulamentar și din parcările de reședință ale municipiului. În vederea recuperării cheltuielilor cu această activitate, vă înaintăm spre aprobare tarifele", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care ar urma să completeze lista de tarife pe care SC Gospodărire Urbană le practică.

După cum ne-a declarat directorul Dragoș Magearu, societatea este pregătită să ridice autoturismele parcate neregulamentar sau care ocupă locul atribuit altora în parcările rezidențiale: "Facem demersurile necesare pentru a putea demara angajările de personal necesar pentru activitatea de ridicare: dispecerii, funcționarii care vor fi alocați pentru activitate și șoferii pentru autospeciala de ridicat. Autoturismele vor fi depozitate în parcarea pentru TIR-uri de pe strada Macului nr. 54".

Iată și tarifele propuse: ridicare-coborâre vehicul staționat/oprit neregulamentar - 265 de lei/vehicul; transport vehicul staționat/oprit neregulamentar - 280 lei/vehicul; transport vehicul fără stăpân sau abandonat de pe domeniul public/privat al municipiului Galați - 140 lei/vehicul; depozitare zilnică a vehiculului staționat/oprit neregulamentar - 16 lei/zi/vehicul; depozitare zilnică a vehiculului fără stăpân sau abandonat de pe domeniul public/privat al municipiului Galați - 0,50 lei/zi/vehicul; depozitare vehicule persoane juridice (abonament pentru un număr mai mare de 40 vehicule/persoană juridică) - 250 lei /lună/vehicul.

Rămâne doar ca aleșii să fie de acord.

Citit 6088 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.