Reparaţii de 450.000 de lei, la intrarea în oraş dinspre Brăila
Foto: Anca Melinte

Reparaţii de 450.000 de lei, la intrarea în oraş dinspre Brăila
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Până pe 2 septembrie 2021, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea constructorilor interesaţi să execute lucrări de taluzare şi reparaţii în valoare estimată de 450.000 de lei. Intervenţiile se vor executa la taluzul şi pe trotuarul aferent Parcului Selgros, dar şi pe taluzul şi carosabilul aferent centurii mici (DN 22B). Contractele, în valoare estimată de 230.000 de lei fără TVA, respectiv 220.000 de lei fără TVA, se vor atribui pe criteriul "preţul cel mai scăzut".

Primăria Galaţi a lansat pe portalul propriu două achiziţii publice cu valori consistente. Prima dintre ele vizează "Lucrări de reparații taluz Parc Selgros și trotuar aferent taluz", iar în caietul de sarcini se precizează: "Din cauza condiţiilor atmosferice (vară-iarnă) taluzul din partea de vest a parcului (lângă bulevardul Galaţi) a suferit degradări care pot pune în pericol stabilitatea terenului, dar şi siguranţa pietonilor pe trotuarul bulevardului Galaţi". Intervenţia implică decaparea a 90 de metri pătraţi de trotuar, refacerea infrastructurii lui şi a covorului asfaltic, iar taluzul va beneficia de pământ de consolidare, umplutură de pământ vegetal şi gazon.

La cea de-a doua achiziţie se specifică în caietul de sarcini: "Centura mică a municipiului Galaţi (DN 22B) face legătura între bulevardul Galaţi şi DN 2B, fiind o variantă ocolitoare pentru maşinile de mare tonaj, utilizată şi pentru aprovizionarea hipermarketurilor Selgros şi Auchan. Din cauza circulaţiei intense şi a condiţiilor atmosferice, atât carosabilul cât şi taluzul au suferit degradări". Tocmai de aceea se impun lucrările de reparaţii la taluz şi carosabilul aferent acestuia.

Citit 4904 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.