Traseele 18 și 19 se vor desființa, 104 va fi scurtat. Propuneri de modificare a programului de transport public
Foto: Marian Calestru

Traseele 18 și 19 se vor desființa, 104 va fi scurtat. Propuneri de modificare a programului de transport public
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

După dispariția traseelor de autobuz 22 şi 27, alte două rute ale transportului public în comun ar putea fi desființate. Este vorba despre traseele 18 și 19, despre care autoritățile susțin că se suprapun în mare parte cu traseele 11 și respectiv 20. Din acest motiv, printr-un proiect de hotărâre ajuns pe masa aleșilor locali se propune desființarea lor. În compensare, traseele 11 și 20 ar urma să fie suplimentate, fiecare, cu câte două autobuze.

Proiectul de hotărâre prevede și scurtarea traseului de troleibuz 104 până în Centru, pe motiv că se suprapune 95 la sută cu traseul 102, iar din Centru până în Bariera Traian gradul de încărcare este sub 10-15 la sută.

"O serie de trasee se suprapun în proporție de peste 80-90 la sută. Pentru a ridica eficiența serviciului public de transport este necesară și oportună desființarea, modificarea sau ajustarea numărului de capacități", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre. Autoritățile mai precizează că aceste intervenții de corecție vor fi periodice.

Rămâne de văzut dacă aleșii locali vor da undă verde acestor modificări şi, firește, cum vor fi primite de gălățeni, care vor fi nevoiți să schimbe un autobuz aglomerat cu un altul și mai aglomerat.

 

Citit 12243 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.