A fost închis proiectul de modernizare de pe DJ 255

A fost închis proiectul de modernizare de pe DJ 255
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a bifat marți, 28 septembrie, în calitate de beneficiar, închiderea oficială a proiectului de reabilitare și modernizare a aproape 35 de kilometri de pe DJ 255, pe ruta Pechea – Măstăcani – DN 26, lucrări demarate în primăvara anului 2019.

Această investiție a fost finanțată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 (apelul SUERD), având o valoare totală de aproape 71 de milioane lei, din care 56,47 milioane lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, asigurată de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Cu această ocazie, președintele CJ, Costel Fotea a menționat faptul că ”este pentru prima oară când se intervine cu lucrări ample de modernizare pe acest drum, în condițiile în care între Cuca și Fârțănești a fost realizat un drum nou. Pe o porțiune de 11 kilometri drumul era de pământ, astfel încât acest tronson a fost practic construit de la zero”.

Conform aceleiași surse, s-a intervenit la fundația drumului, au fost realizate ziduri de sprijin pentru stabilizarea terenului, s-a folosit un material care să împiedice transmiterea fisurilor și s-a utilizat un asfalt cu polimeri, mult mai rezistent la variațiile de temperatură.

Citit 3386 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.