Negocieri pentru terenul necesar extinderii Cimitirului "Sf. Lazăr". Oferta proprietarilor unei suprafeţe de 20.000 mp

Negocieri pentru terenul necesar extinderii Cimitirului "Sf. Lazăr". Oferta proprietarilor unei suprafeţe de 20.000 mp
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Nu mai puţin de 80 de euro pe metru pătrat, negociabil, reprezintă oferta de preţ care a ajuns pe mesele aleşilor locali, pentru vânzarea unui teren în suprafaţă de 20.776 de metri pătraţi situat în Micro 16, Cimitir "Sf Lazăr". Oferta de vânzare a fost înaintată de proprietarii terenului compus din 16.242 metri pătraţi teren arabil şi 4.534 metri pătraţi de pădure. Iar Primăria municipiului Galaţi este interesată de teren pentru extinderea cimitirului.

"La nivelul municipiului Galaţi sunt trei cimitire, operatorul serviciului de administrare fiind societatea Gospodărire Urbană SRL. Prin adrese repetate către Primăria Galaţi, Gospodărire Urbană a solicitat identificarea de terenuri adiacente cimitirelor aflate în exploatare sau amenajarea unui nou cimitir, motivat de o acută lipsă a locurilor de înhumare. Din analiza în teren, s-a găsit ca soluţie posibilă extinderea Cimitirului "Sf. Lazăr" din Micro 16, prin identificarea unui teren liber, aflat în imediata vecinătate a acestuia", se arăta în raportul de specialitate al unei hotărâri votate la finele lunii mai.

Hotărârea respectivă prevede constituirea unei comisii de negociere în vederea achiziționării unor imobile necesare oraşului. Este vorba despre terenul pe care este construită sala de festivităţi a Liceului de Artă, despre care aţi citit în repetate rânduri în ziarul "Viaţa liberă”, dar şi despre un teren liber aflat în imediata vecinătate a Cimitirului "Sf. Lazăr", în vederea extinderii acestuia.

În condiţiile în care pandemia seceră zilnic vieţi înainte de vreme, este necesară o extindere a cimitirului pentru a putea asigura locuri de înhumare, iar autorităţile speră ca lucrările să înceapă anul viitor.

Dar pentru asta e nevoie de teren şi totul depinde de ce va spune comisia de negociere şi de aleşii locali.

Citit 9896 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.