Se demolează garajele de lângă Spitalul Judeţean (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Se demolează garajele de lângă Spitalul Judeţean (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(67 voturi)

Galaţiul se pregăteşte să scape de o nouă baterie de garaje. Este vorba despre 69 de construcţii provizorii ridicate în Micro 19, de-a lungul gardului Spitalului Judeţean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați. Una dintre coşmelii a dispărut deja, altele au rămas fără acoperiş, iar alte câteva erau golite de zor de obiectele adunate acolo de cei care le deţineau, pentru a putea fi demolate.

Sub ploaia măruntă de marţi dimineaţă, în Micro 19, zona Spitalului Judeţean, câţiva gălăţeni îşi goleau de zor garajele de obiectele pe care le-au tot depozitat acolo de-a lungul anilor. Un garaj a dispărut deja, altele au rămas fără acoperiş, fără porţi ori fără amenajările gospodăreşti făcute ca la ţară: curte cu boltă de viţă-de-vie şi gard metalic care împrejmuia curticica.

Cei care treceau prin zonă comentau întrebător: "A început marea demolare?". În contrast cu garajele care se pregăteau să dispară, alte asemenea construcţii erau neatinse. Pe uşile lor erau lipite notificările transmise de Primăria municipiului Galaţi, unele documente fiind rupte, altele neatinse. Sunt actele prin care municipalitatea denunţă unilateral contractele pentru terenul ocupat de garaje şi le pune în vedere posesorilor să desfiinţeze construcţiile care formează bateria de garaje din Micro 19, Spitalul Judeţean - blocurile L1 - L2 - L3 - L4. Nepăsător la tot şi toate, un garaj cu firmă de sifonărie îşi vedea mai departe de clienţi şi de afacere.

Nu mai puţin adevărat este că, în vara trecută, unul dintre aceste garaje devenise un adevărat sediu de campanie pentru PPU-SL, noul partid politic condus de Picu Apostol Roman, fost viceprimar al Galaţiului şi actual director al Cantinei de Ajutor Social. Deţinătorul respectivei coşmelii nu se sfiise să pună panoul cu sigla de partid şi numele liderilor gălăţeni pe gardul curţii garajului, aşa cum puteţi vedea în imaginile surprinse la acel moment.

Ce spune Primăria

"Sunt 69 de garaje din zona de la Spitalul Judeţean pentru care s-au transmis notificările de desfiinţare pe 28 octombrie 2021. În 20 de zile de la confirmarea de primire a notificării, posesorii garajelor trebuie să le desfiinţeze. La acest moment, încă mai vin confirmări de primire a notificărilor transmise de către Poliţia Locală", ne-a transmis, la solicitarea noastră, Biroul de Presă al administraţiei locale.

Am fost curioşi ce anume se va realiza în locul acestor construcţii parazitare, mai ales că în spatele lor se ridică noua parcare a Spitalului Judeţean şi viitoarea prosectură (morgă - n.r.). Am aflat că desfiinţarea garajelor face parte din proiectele de regenerare şi modernizare urbană a cartierelor gălăţene, demarate de Primăria Galaţi, despre care aţi putut citi deja în "Viaţa liberă".

Partea proastă este că unul dintre gălăţenii care are garaj aici este proprietar atât pe teren, cât şi pe construcţie. Prin urmare, cel puţin deocamdată, construcţia respectivă rămâne neatinsă...

Foto: Anca Melinte

Citit 10213 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.