Crin Antonescu, premier?

Crin Antonescu, premier?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele PNL ar fi dispus să-şi asume mandatul dacă partidul i-ar cere acest lucru *

„Cel mai delicat cuvânt pentru a califica starea actualei puteri – descompunere”, „Guvernul e alcătuit din piromani”, „sistemul clientelar, parazit dus de şase ani la perfecţiune a ajuns la faza de putrefacţie”, aşa a creionat ieri, liderul naţional al PNL, Crin Antonescu, portretul actualei guvernări.

Acuzaţiile dure ale preşedintelui liberalilor, prezent ieri la Galaţi, au ţintit mai departe: „Nu avem preşedinte, ci un preşedinte care face treburile primului ministru”, „nu avem ministru de externe”, iar „PDL este un partid-stat, în frunte cu preşedintele  său, Traian Băsescu, care în faţa unei crize reale, clachează şi scârţâie din toate încheieturile”.

Şi în faţa liberalilor, şi în faţa presei, Crin Antonescu a respins ca fiind false cele două teze invocate de PDL: că nu există soluţii în afara măsurilor luate de Guvernul Boc şi că nimeni din opoziţie nu este dispus să-şi asume răspunderea de a guverna România.

Crin Antonescu a declarat că PNL este dispus să intre la guvernare, însă singur, nu cu actuala putere sau cu PSD: „Dacă actualul Guvern cade, suntem dispuşi să ne asumăm singuri guvernarea României, pe acest program care înseamnă salvarea pensiilor şi salariilor, tăierea drastică la cheltuielilor, un guvern cu şase-opt ministere, reducerea numărului de agenţii”. 

„În momentul în care luăm măsuri de închidere a robinetului de la clientelă se poate să fim înlăturaţi, de oameni supăraţi. Ne asumăm chiar şi acest lucru”, a afirmat Antonescu.

Întrebat dacă îşi asumă calitatea de premier în cazul în care PNL ajunge la guvernare, Crin Antonescu a răspuns afirmativ: „Da. Nu e scopul meu politic să fiu premier. PNL îşi desemnează premierul prin voturi. Dacă m-ar desemna partidul, da”.

Prezumţii

Crin Antonescu a fost provocat la un exerciţiu de imaginaţie: ce le-ar putea spune preşedintele Traian Băsescu democrat-liberalilor, la întâlnirea care urma să aibă loc câteva ore mai târziu?

„Ar putea să le spună sub ce influenţă se afla atunci când a propus măsurile de austeritate. Ca lider al PDL probabil îl va întreba pe dl Marius Necula care e treaba cu mama lui şi cu alte rude şi de ce se dau în gât între ei, în mod accelerat; ştiu şi eu ce cuvinte se vor auzi acolo… poate chiar ameninţări. Nu am făcut parte din asemenea asociaţii de tip infracţional”, a presupus liderul PNL.    

Atenţie la moţiune!

Întrebat ce şanse are moţiunea, Crin Antonescu a răspuns că PNL va urmări cu interes numărătoarea voturilor, mai ales că există parlamentari PDL care au spus că vor vota la vedere în favoarea moţiunii dacă nu li se acceptă amendamentele.

Crin Antonescu a făcut apel către parlamentari să voteze în conformitate cu conştiinţa lor şi raportul lor cu alegătorii. Un lucru e cert, orice liberal care lipseşte de la vot, indiferent de motiv, riscă excluderea din partid.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.