Operatorii din transportul public n-au ajuns (încă) la un acord

Operatorii din transportul public n-au ajuns (încă) la un acord
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, viceprimarul PNL Mircea Cristea a anunţat că până la finele acestei luni traseele microbuzelor vor fi ajustate – acolo unde este cazul – iar numărul de 170 de maxi-taxi, care circulă în prezent, va fi suplimentat, dar nu cu mai mult de 20 la sută.

Motivul pentru care autorităţile au ajuns la concluzia că e nevoie de mai multe maxitaxi este acela că Transurb este deja suprasolicitat şi nu mai face faţă.

Pentru a face modificări în actualul transport este însă necesar ca operatorii să fie de acord şi să vină cu o propunere comună de îmbunătăţire a actualului transport local.

O măsură impusă de autorităţi fără a fi împărtăşită şi de operatori ar putea fi contestată de oricare dintre cei nemulţumiţi. Până în acest moment, însă, deşi au avut mai multe runde de întâlniri cu Comisia de Servicii a Consiliului Local, transportatorii nu au reuşit să se înţeleagă între ei.

Nemulţumirile sunt legate de faptul că unii operatori doresc modificarea traseelor în aşa fel încât să se suprapună cu altele câştigate de firmele care au avut un punctaj mai mare cărora nu le convine deloc acest lucru.

În ceea ce priveşte suplimentarea, cu o singură excepţie, toţi operatorii vor să circule cu mai multe maşini pentru care plătesc deja leasingul.

Citit 1153 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.