Infrastructura rutieră din Galaţi, administrată de la Buzău

Infrastructura rutieră din Galaţi, administrată de la Buzău
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, Consiliul de Administrație al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis, pe 30 decembrie 2021, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău. Această direcție regională va avea în administrare infrastructura rutieră naţională de pe raza județelor Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.

Până în prezent, cele cinci drumuri naţionale din judeţul Galaţi - DN 25 Galaţi-Tecuci, DN 25A Hanu Conachi-Lungoci, DN 26 Galaţi-Cavadineşti, DN 24D Vânători-Bălăbăneşti şi DN 2B Galaţi-Giurgiuleşti - se aflau în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Lungimea totală a acestora este de 287 km.

„Decizia de a înființa DRDP Buzău se circumscrie unei logici administrative ce are rolul de a eficientiza întreaga activitate de administrare, întreținere și construcție a profilelor de drum (național, autostradă, variante ocolitoare etc.) care sunt în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Menționăm că rețeaua rutieră aflată în administrarea DRDP București, Constanța și Iași este în lungime totală de 7.605 km, iar pe perioada de iarnă se înregistrează frecvente fenomene meteorologice (precipitații abundente, viscol, polei), care duc la închiderea unor sectoare de drumuri pe perioade relativ mari de timp, cu consecințe directe asupra asigurării desfăşurării în condiții de siguranță a traficului rutier”, se arată în comunicat.

Compania a ţinut să precizeze că înființarea DRDP Buzău nu presupune costuri financiare suplimentare pentru CNAIR, „având în vedere faptul că resursa umană necesară desfășurării activității este asigurată din personalul existent la nivelul celor patru secții de drumuri naționale din componență și din posturile vacante transferate de la CNAIR Central, DRDP București, Constanța și Iași. Rolul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău va fi acela de a asigura un management performant și echilibrarea ponderii kilometrilor de infrastructură administrată de către structurile teritoriale ale CNAIR”, se mai arată în comunicat.

Citit 4092 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 14:35

5 comentarii

 • postat de Ursus
  Marți, 04 Ianuarie 2022 08:14
  193.231.148.***
  Explicatiile sunt penibile! Pai daca aduc posturi vacante de la Bucuresti, fac posturile vacante ceva - deszapezesc, asfalteaza etc.? Sau se angajeaza, cu aceasta ocazie, niste titulari pe posturi, care vor face sau nu treaba dar, in orice caz, vor fi platiti! Si in ce sens resursa umana existenta este asigurata din centrele existente? Ii aduc in Buzau? Povesti de adormit copiii!
  1
  2
  Raportează
 • postat de me
  Marți, 04 Ianuarie 2022 06:53
  86.124.202.***
  si unde oare...???? in curtea lui Ciolacu !!! hmmm.... la noi PSD e in dizgratie datorita competentei alesilor.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Duminică, 02 Ianuarie 2022 21:19
  86.124.200.***
  Orasul nostru nu mai este ceea ce a fost odata pe harta tarii de mult! Atata timp cat facem parte din zona cea mai saraca din Romania si la granita U.E. si nimeni nu ne ia in seama, nu putem evolua sau o facem cu pasi mici.
  0
  9
  Raportează
 • postat de carmen
  Duminică, 02 Ianuarie 2022 11:57
  195.32.91.***
  da la galati sunt incompetenti ,si de ce mereu se infiinteaza cate un post ,cate in luna si in stele
  1
  3
  Raportează
 • postat de Ghe
  Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 13:07
  86.125.62.***
  Era normal sa mai înființeze niște posturi de conducere, bine plătite, la stat...
  2
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.