Pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2021
Foto: Marian Calestru

Pe cine a trimis în străinătate Primăria Galaţi. Deplasări externe în 2021
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Comrat (Republica Moldova), Rimini (Italia) şi Glasgow (Marea Britanie) sunt oraşele în care au fost, în cursul anului 2021, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi. Chiar dacă pandemia ne-a dat vieţile peste cap, restricţiile de tot felul bulversează libertatea de mişcare, iar activitatea on-line a ajuns în tot şi în toate, considerăm că este important ca oraşul să scoată capul în lume. Iar reprezentanţii lui să înveţe din experienţa şi bunele practici ale altora şi să aplice aceste soluţii în Galaţi.

Pentru că este important ca oraşul Galaţi să fie reprezentat în lume, ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului 2021 de către reprezentanţii săi. Datele cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat fiecare în parte (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării.

Conform datelor furnizate de Primărie, reprezentanţii municipalităţii au efectuat în 2021 trei deplasări externe.

Comrat

Calendaristic, prima deplasare a fost efectuată la Comrat, capitala regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, în perioada 20-22 august 2021. Aici au fost Dorin Otrocol, fostul prefect al judeţului Galaţi, acum consilier al primarului, şi Toma Dumitrescu, consilier superior la Primăria Galaţi. Reprezentanţii municipiului Galaţi au fost invitaţi în calitate de oaspeţi de onoare la evenimentele festive dedicate celei de-a 232-a aniversări a oraşului Comrat.

Cheltuielile pentru transportul, cazarea şi masa invitaţilor la eveniment au fost acoperite de gazdă.

Rimini

La Rimini, în Italia, a ajuns Vergiliu Vals, directorul executiv al Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, în perioada 25-29 octombrie 2021. "Deplasarea a fost organizată de Asociaţia Română a Compostului, în parteneriat cu ECOMONDO - Italia şi ISWA, cu scopul dezvoltării de parteneriate între actorii importanţi implicaţi în managementul deşeurilor şi protecţiei mediului", ne-a explicat Primăria.

Considerat "eveniment de referinţă în Europa pentru inovaţii în tehnologii de mediu", ECOMONDO 2021 le-a oferit celor prezenţi nu doar oportunitatea de a vizita expoziţia, ci şi de a participa la workshopuri, conferinţe şi discuţii libere. Costurile estimate ale deplasării au fost de 2.576 de lei, de la bugetul local.

Glasgow

O deplasare la Glasgow, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 2-5 noiembrie 2021, a fost justificată de faptul că municipiul Galaţi este partener în proiectul "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact", finanțat în cadrul programului URBACT III 2014-2020, Rețele de Planificare a Acțiunilor. Proiectul reunește opt parteneri din şapte țări - Franța, România, Polonia, Portugalia, Italia, Grecia şi Finlanda, iar obiectivul principal constă în definirea planurilor integrate de acțiune pentru teritorii de tip net zero energie, prin producerea și furnizarea de energie din surse locale regenerabile.

Conform Primăriei, delegaţia gălăţeană Urb-En-Pact a fost formată din Sorin Enache - viceprimarul municipiului Galaţi, Ovidiu Costea - şef Serviciu proiecte şi finanţări externe, Irina Isac - consilier la Primăria Galaţi şi coordonator de proiect şi Elena Chicoş - şeful serviciilor resurse umane şi salarizare, responsabil comunicare şi pentru relaţia cu Grupul Local Urbact.

"Delegaţia Urb-En-Pact a fost prezentă la evenimentele care au abordat trei tematici majore ale proiectului: surse de finanţare, energie, participarea publică şi implicarea tinerilor. Delegaţia Urb-En-Pact a reprezentat la cea de-a 26-a Conferinţă a Naţiunilor Unite oraşele partenere şi actorii locali implicaţi în elaborarea şi implementarea planurilor de acţiune pentru teritorii zero net energie", ne-a comunicat Primăria.

Cheltuielile deplasării, de 29.056 de lei, sunt prevăzute în bugetul proiectului "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact".

Citit 4348 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.