Se caută un “strateg” pentru transportul public local

Se caută un “strateg” pentru transportul public local
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Elaborarea „Strategiei privind transportul public în municipiul Galaţi pentru perioada 2021-2027” face obiectul unei achiziţii publice cu o valoare estimată de 86.206 de lei fără TVA, lansată de Primăria oraşului. Ofertele sunt aşteptate până pe 25 ianuarie 2022, iar contractul va fi atribuit pe baza criteriului „preţul cel mai scăzut”.

„Proiectarea unui program de transport simplificat”, asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi potrivit caietului de sarcini al achiziţiei lansate pe propriul portal. Realizarea strategiei are ca obiective: îmbunătăţirea eficienţei activităţii operatorului public de transport local, creşterea calităţii serviciilor de transport public, dar şi protejarea mediului prin scăderea emisiilor poluante ale mijloacelor de transport.

Mai mult, Primăria cere standarde europene în ceea ce priveşte numărul de călători transportaţi anual, intervalul de succedare între autovehicule, sistemul de tarifare şi de informare a călătorilor, dar şi controlul cheltuielilor de exploatare şi întreţinere.

Reducerea cheltuielilor, a consumului de energie, modernizarea infrastructurii, modernizarea sau înlocuirea parcului de vehicule sunt şi ele pe lista de cerinţe.

Durata contractului este de cinci luni de la data semnării, dar nu înainte de aprobarea Strategiei în Consiliul Local. De altfel, plata se va face numai după aprobarea documentului de către aleşii locali.

Citit 4853 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.