Program prelungit, până seara, la Serviciul de pașapoarte Galați

Program prelungit, până seara, la Serviciul de pașapoarte Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Direcția Generală de Pașapoarte anunță că, în contextul în care a crescut volumul solicitărilor de pașapoarte, prefecturile din mai multe județe din țară au dispus prelungirea programului de lucru cu publicul al serviciilor comunitare de pașapoarte, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor.

Astfel, programul de lucru al SPCP Galați este în intervalul 8,30 – 20,30, de luni până vineri, conform instituției citate.

„Pentru procesarea tuturor solicitărilor de pașapoarte adresate de către cetățeni, inclusiv de către cei fără programare prealabilă, în tot sistemul de pașapoarte se lucrează la capacitatea maximă, iar, în prezent, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic se menține la două zile lucrătoare. În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte.

Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare”, precizează, într-un comunicat, Direcția Generală de Pașapoarte.

Întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie peste media obișnuită.

Pentru evitarea deplasării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, cetățenilor li se recomandă să solicite, cu ocazia depunerii cererii, expedierea documentului de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau la reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus).

Citit 6912 ori Ultima modificare Marți, 08 Martie 2022 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.