Program prelungit, până seara, la Serviciul de pașapoarte Galați

Program prelungit, până seara, la Serviciul de pașapoarte Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Direcția Generală de Pașapoarte anunță că, în contextul în care a crescut volumul solicitărilor de pașapoarte, prefecturile din mai multe județe din țară au dispus prelungirea programului de lucru cu publicul al serviciilor comunitare de pașapoarte, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor.

Astfel, programul de lucru al SPCP Galați este în intervalul 8,30 – 20,30, de luni până vineri, conform instituției citate.

„Pentru procesarea tuturor solicitărilor de pașapoarte adresate de către cetățeni, inclusiv de către cei fără programare prealabilă, în tot sistemul de pașapoarte se lucrează la capacitatea maximă, iar, în prezent, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic se menține la două zile lucrătoare. În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte.

Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare”, precizează, într-un comunicat, Direcția Generală de Pașapoarte.

Întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie peste media obișnuită.

Pentru evitarea deplasării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, cetățenilor li se recomandă să solicite, cu ocazia depunerii cererii, expedierea documentului de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau la reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus).

Citit 6339 ori Ultima modificare Marți, 08 Martie 2022 16:26

2 comentarii

 • postat de Tecucean
  Marți, 08 Martie 2022 11:52
  84.117.193.***
  Lumea intră în panică degeaba.

  Rusia nu reuşeşte să bată nici Ucraina, darămite să înceapă ceva împotriva NATO.

  Doar SUA singure pot rade, întrun eventual război convenţional, toată armata rusă de pe hartă !!

  Legea care se dă acum, este doar că avea lacune mari, nu o să fie chemat nimeni la război, că nu o să fie niciunul pentru noi.

  Apoi în cel mai rău caz, statul vrea ca tu să munceşti ca să aibă bani de cumpărat arme.

  Vă faceţi griji degeaba.
  2
  5
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 07 Martie 2022 23:56
  5.13.132.***
  saracii...a crescut si spaga acum !!!...
  14
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.