Patru oferte pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului
Foto: Marian Calestru

Patru oferte pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rovis Lider, Tancrad, asocierea Obercons Comp - Constructa Mecanique şi asocierea Moviland Met - Consumcoop Galaţi - Cristilory Prod au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Galaţi pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului. Iniţiativa nu este nouă, ba chiar, în ianuarie 2018, Primăria a atribuit un contract de proiectare şi execuţie pentru acelaşi obiectiv. Numai că, de atunci şi până acum, preţurile s-au modificat.

În primele zile din ianuarie 2018, Primăria Galaţi anunţa că licitaţia organizată pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului a fost câştigată de asocierea Rovis Lider - Atu Consulting, cu o ofertă de 3.394.307 lei fără TVA. Potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate, în cadrul acelui contract s-a realizat, însă, doar proiectul tehnic de execuţie. Pentru că, din 2018 şi până acum, preţurile au crescut, a fost lansată o licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

"Prin realizarea proiectului se doreşte relocarea târgului auto pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri. Prin soluţia propusă de proiectant se vor executa lucrări pentru: împrejmuirea cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu; amplasare module pentru vânzarea de piese auto; birouri administrative; alei de acces; realizare iluminat în incintă cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video; realizare instalaţii electrice; realizare reţea de canalizare pentru grupuri sanitare. Termenul de execuţie: 12 luni", se arată în documentaţia licitaţiei.

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.285.626 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

După cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, autorităţile argumentau necesitatea relocării comerţului cu maşini din Talcioc deoarece în poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu şi provoacă inconveniente: "Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi".

Citit 2466 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.