Concerte pe Faleză şi artificii pe Dunăre, de Zilele Galaţiului. Distracţia începe în iunie

Concerte pe Faleză şi artificii pe Dunăre, de Zilele Galaţiului. Distracţia începe în iunie
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

În premieră, gălăţenii vor avea parte de concerte pe Faleză şi foc de artificii pe Dunăre, de Zilele Municipiului Galaţi, sărbătorite în săptămâna care include ziua de 6 iunie, cel puţin aşa a anunţat la Pro Lider FM Cristi Ochiu, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi. Vestea şi mai bună este că şi în 2022 ne vom bucura de ”Street Food Festival”, ”Danube Rock Sounds”, ”Htag Festival” şi ”Urban is Fun”, evenimente care au scos Galaţiul din monotonie în anii trecuţi.

Primăria Galaţi tocmai a făcut publice rezultatele procedurii de selecţie a proiectelor culturale, care ar urma să beneficieze de finanţare nerambursabilă de la bugetul local, fireşte, dacă şi aleşii locali vor fi de acord. Pe listă se regăsesc "Street Food Festival" - care ar urma să aibă loc, ca şi în anii trecuţi, în septembrie, în Grădina Publică, "Htag Festival" - care a transformat zidurile gri ale oraşului în veritabile opere de artă, "Danube Rock Sounds" - care a răsunat în septembrie la Plaja "Dunărea", dar şi "Urban is Fun" - micile spectacole stradale oferite de trupe de muzicieni, dansatori, teatru şi animaţie, care i-au surprins pe gălăţeni, vara trecută, în zona Spicu - Romarta. Municipalitatea ne pregăteşte, însă, mai multă distracţie!

"De Zilele Municipiului Galaţi, avem câteva surprize. Lucrăm să definitivăm programul, dar ce ştim sigur este că se va desfăşura de pe 6 până pe 12 iunie şi că în fiecare zi vom avea evenimente, astfel încât să fie o săptămână plină de activităţi. Avem în plan să închidem Faleza, astfel încât să avem spaţiu să desfăşurăm zona de concerte şi zona de food. Vor fi trei zile de concerte - vineri, sâmbătă şi duminică, vrem să facem şi un foc de artificii pe Dunăre. Vrem să fie o sărbătoare a oraşului cu toate ingredientele: evenimente culturale, sportive. Vom avea şi un festival internaţional de film ecologist, în aceeaşi perioadă", a declarat, la Pro Lider FM, Cristi Ochiu, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi.

Reamintim că, în aprilie 2019, Consiliul Local a decis că Zilele Municipiului Galaţi vor fi sărbătorite în fiecare an, în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică. 6 iunie 1830 a fost considerată reprezentativă deoarece la acea dată Galaţiul era administrat de „Comisiile Orăşeneşti” - primul organism administrativ modern.

Directorul Cristi Ochiu a mai nominalizat, la capitolul evenimente: "Street Food Festival", "Danube Rock Souds", "Urban is Fun", "Caravana TIFF Unlimited", "Semimaratonul", "Hashtag Festival", dar şi un "Festival de merinde şi cultură urbană", "Gala Excelenţei în Educaţie" şi Campionatul Naţional de Tenis pentru Seniori. Vom avea parte de distracţie şi de 1 Iunie, şi de Ziua Marinei, iar pe 30 noiembrie se va da startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, din care nu vor lipsi carele alegorice ale lui Moş Crăciun şi focurile de artificii de Revelion, în diferite zone ale oraşului.

Citit 17793 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2022 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.