Din cauza alergiilor, combaterea ambroziei este obligaţie legală

Din cauza alergiilor, combaterea ambroziei este obligaţie legală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, pe parcursul anului 2021, Primăria municipiului Galați a constatat existența ambroziei pe 24 de terenuri aparținând unor persoane fizice sau juridice din municipiu, pentru care s-au aplicat 23 de somații, într-un caz fiind aplicate imediat prevederile legale privind eliminarea buruienii. De asemenea, s-au aplicat două avertismente.

Tocmai de aceea, municipalitatea atrage atenţia că, în perioada următoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația legală să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei. Asta înseamnă cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice, executate periodic, în intervalul cuprins între încolțirea acestei plante și sfârșitul perioadei de vegetație.

"Beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii acestei buruieni. Ambrozia poate avea un impact deosebit asupra sănătăţii oamenilor, din cauza polenului puternic alergen. Potrivit Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei, nerespectarea prevederilor privind măsurile de combatere a răspândirii acestei plante se sancționează cu avertisment, iar nerespectarea prevederilor din avertisment constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru persoanele juridice", transmite Primăria Galaţi.

Citit 1355 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2022 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.