De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19
Foto: Grupul de pe Facebook "Galaţi: Sesizările cetăţenilor!" - Costel Tarbuc

De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Cele două construcţii provizorii care "parazitează" zona eliberată de garaje din vecinătatea Spitalului Județean, aflată în plină restructurare urbană, au devenit "virale" pe grupurile de pe Facebook. Gălăţenii se întreabă, ironic sau nu, de ce încă "rezistă", în condiţiile în care întregul areal din jur se modernizează. Concret, în cadrul proiectului de regenerare şi modernizare urbană a cartierelor gălăţene, demarat de Primăria Galaţi, sunt în curs de amenajare locuri de parcare şi o cale de acces.

Pentru că se fac speculaţii cu privire la cele două construcţii - un garaj şi un spaţiu comercial - am solicitat administraţiei locale explicaţii privind situaţia lor juridică şi motivul pentru care sunt încă acolo. Conform Biroului de Presă al Primăriei, se poartă discuţii cu proprietarii lor. Unul este proprietar atât pe construcţie cât şi pe teren, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea, iar celălalt este proprietar doar pe construcţie, terenul fiind al Primăriei Galaţi şi concesionat pe 30 de ani, până în 2030.

"Facem demersuri în vederea evaluării şi acordării unor despăgubiri, astfel încât să putem să le demolăm şi să fie toată zona supusă modernizării urbane", ne-au asigurat reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că pregătirea terenului pentru modernizare a început anul trecut. “Se demolează garajele de lângă Spitalul Judeţean”, scriam în ediţia din 10 noiembrie 2021 a ziarului “Viaţa liberă”, anunţând că Galaţiul urma să scape de o nouă baterie de garaje. "Sunt 69 de garaje din zona de la Spitalul Judeţean pentru care s-au transmis notificările de desfiinţare pe 28 octombrie 2021. În 20 de zile de la confirmarea de primire a notificării, posesorii garajelor trebuie să le desfiinţeze. La acest moment, încă mai vin confirmări de primire a notificărilor transmise de către Poliţia Locală", ne explica, la solicitarea noastră, Biroul de Presă al administraţiei locale.

 

Citit 14258 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.