De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19
Foto: Grupul de pe Facebook "Galaţi: Sesizările cetăţenilor!" - Costel Tarbuc

De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Cele două construcţii provizorii care "parazitează" zona eliberată de garaje din vecinătatea Spitalului Județean, aflată în plină restructurare urbană, au devenit "virale" pe grupurile de pe Facebook. Gălăţenii se întreabă, ironic sau nu, de ce încă "rezistă", în condiţiile în care întregul areal din jur se modernizează. Concret, în cadrul proiectului de regenerare şi modernizare urbană a cartierelor gălăţene, demarat de Primăria Galaţi, sunt în curs de amenajare locuri de parcare şi o cale de acces.

Pentru că se fac speculaţii cu privire la cele două construcţii - un garaj şi un spaţiu comercial - am solicitat administraţiei locale explicaţii privind situaţia lor juridică şi motivul pentru care sunt încă acolo. Conform Biroului de Presă al Primăriei, se poartă discuţii cu proprietarii lor. Unul este proprietar atât pe construcţie cât şi pe teren, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea, iar celălalt este proprietar doar pe construcţie, terenul fiind al Primăriei Galaţi şi concesionat pe 30 de ani, până în 2030.

"Facem demersuri în vederea evaluării şi acordării unor despăgubiri, astfel încât să putem să le demolăm şi să fie toată zona supusă modernizării urbane", ne-au asigurat reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că pregătirea terenului pentru modernizare a început anul trecut. “Se demolează garajele de lângă Spitalul Judeţean”, scriam în ediţia din 10 noiembrie 2021 a ziarului “Viaţa liberă”, anunţând că Galaţiul urma să scape de o nouă baterie de garaje. "Sunt 69 de garaje din zona de la Spitalul Judeţean pentru care s-au transmis notificările de desfiinţare pe 28 octombrie 2021. În 20 de zile de la confirmarea de primire a notificării, posesorii garajelor trebuie să le desfiinţeze. La acest moment, încă mai vin confirmări de primire a notificărilor transmise de către Poliţia Locală", ne explica, la solicitarea noastră, Biroul de Presă al administraţiei locale.

 

Citit 13650 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 01:50

8 comentarii

 • postat de macarie banu
  Marți, 12 Aprilie 2022 18:01
  95.76.3.***
  foarte ingust trotuarul pentru pietoni......cand vor incepe orcii sa parcheze fiti siguri ca jumatate din latime va fi ocupata de cazanele lor. Puneti un gardut ceva,o protectie pentru trotuar,chiar si o bila pucheneasca.Asa,si canalizarile cand se fac?!...dupa ce se preda lucrarea si iar sparg si sapa sau au vreo idee noua?!.....
  0
  9
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza
  Marți, 12 Aprilie 2022 14:49
  86.124.202.***
  Si cu gardul spitalului cum ramane? In zona regenerarii urbane gardul arata oribil. Chiar acolo, langa zona proaspat modernizata. Dar statia de autobuz infecta cat mai sta in picioare? In loc sa se realizeze un proiect unitar, sa se schimbe cu totul aspectul zonei, tot timpul este lasat ceva in urma si pentru urmatoarele mandate....
  1
  30
  Raportează
 • postat de teo
  Marți, 12 Aprilie 2022 11:15
  5.14.146.***
  sunt si alte zone din Galati unde demolarea s-a oprit la garajul unui fost sef din politie sau fost demnitar .
  4
  28
  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate
  Marți, 12 Aprilie 2022 10:04
  81.12.150.***
  "Facem demersuri în vederea evaluării şi acordării unor despăgubiri, astfel încât să putem să le demolăm şi să fie toată zona supusă modernizării urbane", ne-au asigurat reprezentanţii Premeriei...

  De ce nu au facut demersuri si pentru constructia alba din parcul Eminescu? Nu tot modernizare urbana era?
  Aaaa... Prietenii stiu de ce !

  Baaa ! Asta e adevaratul "stat in stat".
  1
  47
  Raportează
 • postat de VasiliuG
  Marți, 12 Aprilie 2022 08:32
  95.77.107.***
  Corect poate fi ca onor firma care a castigat licitatia pentru studiul de fezabilitate si proiect, sa fi semnalat la timp aceste doua probleme (daca nu au facut studiul din birou la Bucuresti, Piatra Neamt sau de pe plaja din Zanzibar), Concomitent propunea solutii (parcare subterana/supraetajata (sub sau deasupra cladirilor identificate cu probleme). Altfel, acum trebuie sa contribuie cu bani la despagubire. Nemavorbind despre legalitatea actelor de concesiune sau retrocedare in zona! Oricum elefenti de aceasta rasa vor mai iesi la iveala in zona rosiatica a coruptiei din orasul gri. Doar ca gospodarul si cei ocrotiti de el nu invata nimic din greseli, ba mai mult, persevereaza fix ca intr-o anarhie fara stat si legi.
  2
  36
  Raportează
 • postat de Iorga
  Marți, 12 Aprilie 2022 08:09
  5.13.143.***
  Cu Ghe- urile din micro 19 ,ce are de gînd primăria ,acolo este zona rău famată a cartierului Dunărea ?
  2
  31
  Raportează
 • postat de satul_de_incompetenti
  Marți, 12 Aprilie 2022 06:31
  194.105.20.***
  In micro 13 b, au trecut 6 luni de cand au fost demolate garajele, si nu s-a facut nimic. Arata ca in Ucraina dupa ce au denazificat rusii zona. Tovarasul Pucheanu, are de zis ceva?
  14
  42
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 12 Aprilie 2022 06:29
  109.166.133.***
  In cazul concesionarii terenului exista un paragraf in care se specifica faptul ca pe perioada concesionarii daca in zona exista lucrari de modernizare sau schimbare de tevi ce trec pe sub constructie,aceasta trebuie inlaturata de urgenta in termen de 2 luni. Daca acest pasaj lipseste din contract ……
  4
  56
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.