Încep lucrările la târgul auto de pe strada Macului

Încep lucrările la târgul auto de pe strada Macului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galați anunță, printr-un comunicat de presă, că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a unui târg auto pe strada Macului.

"Prin realizarea proiectului se doreşte relocarea actualului târg de mașini din talcioc pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri, astfel încât noul amplasament să ofere cele mai bune condiții. În plus, odată cu mutarea târgului se va fluidiza traficul din zona talciocului.

Astfel, prin soluţia propusă de proiectant se vor executa lucrări pentru: împrejmuirea cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu, amplasare module pentru vânzarea de piese auto, birouri administrative, alei de acces, iluminat în incintă cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video, instalaţii electrice, reţea de canalizare pentru grupuri sanitare", transmite Primăria Galați.

Lucrările sunt executate de firma Rovis Lider SRL, iar valoarea contractului cu o durată de 12 luni este de 4.130.084 de lei fără TVA.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", acesta este al doilea contract atribuit de municipalitate pentru realizarea unui târg auto pe strada Macului. În ianuarie 2018, aceeași firmă, Rovis Lider, în asociere cu ATU Consulting, își adjudecase contractul pentru proiectarea și execuția aceluiași obiectiv, cu o ofertă de 3.394.307 de lei fără TVA. Potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, în cadrul acelui contract s-a realizat, însă, doar proiectul tehnic de execuţie. Pentru că, din 2018 şi până acum, preţurile au crescut, a fost lansată o nouă licitaţie pentru lucrări, iar acum s-a ajuns, în sfârșit, la execuție.

Citit 2638 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.