Acord de 3,5 milioane de lei pentru oaze de vegetație, într-un Galați de betoane

Acord de 3,5 milioane de lei pentru oaze de vegetație, într-un Galați de betoane
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a scos la licitație un acord-cadru pe 24 de luni, în valoare totală estimată de 3.531.060 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar ofertele sunt așteptate până pe 18 august 2022.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii "Răsvan Angheluță" are nevoie de servicii de conservare şi întreţinere a spaţiului verde destinat publicului vizitator, de amenajare peisagistică, toaletare de arbori, tundere a gardurilor vii și aplicare de tratamente fitosanitare. Potrivit datelor procedurii lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, serviciile ar urma să fie prestate în cadrul a două secții ale complexului: Grădina Botanică și Grădina Zoologică.

În Grădina Botanică, suprafaţa totală de 18 hectare este structurată, conform tematicii ştiinţifice, în șase sectoare: Flora şi Vegetaţia României, Flora Globului, Flora Ornamentală, Rosariumul, Flora Utilă şi Sera. "Patrimoniul vegetal însumează peste 72.000 exemplare (plantate) din 1.270 specii şi soiuri reprezentate de: arbori şi arbuşti foioși, arbori şi arbuşti răşinoşi, garduri vii, subarbuşti, liane, plante tropicale şi subtropicale, plante suculente şi cactuşi etc", se arată în documentația licitației.

Grădina Zoologică, în suprafaţă totală de 14,69 hectare, deţine o vegetaţie mai restrânsă, preponderent lemnoasă, spontană. "Configurația terenului (diferențe de nivel) specifică amplasamentului pe care se desfăşoară spaţiul verde amenajat sau natural presupune o întreţinere specifică, după cum urmează: cosirea suprafeţelor gazonate şi/sau înierbate natural, administrarea periodică de îngrăşăminte pentru peluzele de gazon limitrofe aleilor vizitabile, colectarea resturilor vegetale ierboase și lemnoase, tunderea gardurilor vii, toaletarea trandafirilor și protecţia punctului de altoire în perioada sezonului rece, aplicarea tratamentelor fitosanitare preventiv sau în  funcție de atacul dăunătorilor, elagaj, întreținerea zonelor plantate cu răsaduri anuale și perene (plivit, prășit), acoperirea deficitului de umiditate din sol pe toată suprafaţa amenajată prin aspersie", se precizează în documentația licitației.

Citit 4201 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.