Galațiul și Tecuciul trag în jos rata judeţeană de recenzare. Număr de locuitori sub cifrele estimate

Galațiul și Tecuciul trag în jos rata judeţeană de recenzare. Număr de locuitori sub cifrele estimate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După încheierea perioadei de autorecenzare, numărul gălățenilor din tot județul care trebuie să se recenzeze după metoda față în față, până la sfârșitul acestei luni, a fost estimat la 254.000 de persoane. Dintre acestea, până joi, 21 iulie, fuseseră validate formularele de recenzare pentru 208.326 de persoane, reprezentând un procent de 82%, reiese din datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați. Cumulând și numărul persoanelor autorecenzate, rezultă că 90,7% din populația estimată a județului Galați a fost recenzată până pe 21 iulie.
Cele două procente sunt foarte bune la nivel de județ, ambele situându-se peste mediile naționale, care erau, la aceeași dată, de 79,3% (față în față) și 89% (cumulat).
Directorul DJS Galați, Anca Popescu, face un apel la toți gălățenii care nu s-au recenzat până acum să vină la unul din centrele fixe de recenzare până la data-limită de 31 iulie. "Pericolul este imens pentru un oraș, a cărui populație rezultată după recensământ este sub cea estimată, cu urmări grave pe viitor, în ceea ce privește proiectele, banii etc.", spune șefa Statisticii gălățene.
Procentual, municipiile Galați și Tecuci stăteau cel mai rău, la data de 21 iulie, dintre toate UAT-urile din județ. În Galați se recenzaseră față în față 177.756 de persoane (din totalul estimat de 226.019 persoane), reprezentând un procent de 78,65%, iar în Tecuci - 23.736, din 30.985 de persoane estimate (76,6%).
Conform directorului DJS Galați, 35 de UAT-uri din județ au atins sau au depășit 100% din populația estimată, alte 20 sunt cu procente ale recenzărilor între 90 și 100%, iar 8 UAT-uri sunt între 84 și 90%. Plus Galațiul și Tecuciul, ambele sub 80%.

Citit 2841 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:44

1 comentariu

 • postat de Mihai
  Vineri, 29 Iulie 2022 19:33
  89.137.224.***
  Pai e simplu! Una dintre problemele masluirii din trecut, este ca ai nostri, ramasi acasa, au fost amenintati la recenzarea trecuta, cu amenzi, daca nu ne declara si pe noi, cei plecati in strainatate, de multi ani! Toti colegii mei din strainatate, au patit acelasi lucru. Acum, in sfarsit, se vede adevarata realitate. Cei mai multi dintre noi, cei plecati la munca, sunt de multi ani, rezidenti ai respectivelor state! In Romania, suntem cetateni turisti! La mine-n cartier, nu mai am cui sa dau buna ziua pe strada, cand revin in vizita! Toti cei din generatiile apropiate mie, nu mai revin in tara! Cartierul e pustiu! Populat cu cativa batranei si multe, multe persoane mutate din rural! Care reusesc sa astearna covoare si covoare de coji de seminte, in fata scarii! Acum tipa si "primarele" nostru, ca "domneste" peste un oras saracit, ruinat si parasit! La cat mai multe betoane-n parcuri don' primare! Pentru un oras "model"!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.