Canalizare cu fonduri europene la Munteni

Canalizare cu fonduri europene la Munteni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comuna Munteni are în prezent în implementare un proiect pe fonduri europene de înființare a sistemului de canalizare a apelor uzate în satul cu aceeași denumire. Valoarea acestuia depășește un milion de euro, mai exact 5,16 milioane de lei (exclusiv TVA) și beneficiază de finanțare obținută prin AFIR.

În mod concret, este vorba despre o rețea de canalizare proiectată cu o lungime de aproximativ 4,36 kilometri, ce va dispune și de o stație de epurare de 750 mc/zi, echipată în această etapă cu un modul de 250 mc/zi și patru stații de pompare ape uzate și conducte de refulare aferente acestora din urmă. În zonele unde este necesară traversarea drumurilor comunale DC 77 și DC 110 sau cursurilor de apă, se vor realiza subtraversări în tub de protecție din oțel, executate prin foraj orizontal dirijat.

În urma unei proceduri simplificate derulate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), proiectarea și execuția acestei investiții a revenit unei asocieri de firme conduse de Consumcoop Galați Societate Cooperativă, în calitate de ofertant lider, alături de partenerii Moviland Met SRL, Expert Project Team SRL, Proconstrind SRL și subcontractantul bucureștean Torsen SRL.

Citit 1537 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.