Aleşii locali ar putea cere Guvernului blocul "Cristal". Primăria, în criză de spaţiu

Aleşii locali ar putea cere Guvernului blocul "Cristal". Primăria, în criză de spaţiu
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Dacă aleşii vor fi de acord, Guvernul României va primi o cerere privind trecerea blocului "Cristal" din domeniul public al statului și administrarea Instituției Prefectului Județul Galați în domeniul public al municipiului Galați și administrarea Consiliului Local Galați. Preluarea imobilului se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului de transmitere.

"Noul sediu al Primăriei municipiului Galaţi nu rezolvă situaţia precară a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi specifice administraţiei publice locale şi unităţilor subordonate", scrie în documentaţia proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării aleşilor locali la şedinţa de joi, 28 iulie 2022.
"Având în vedere necesitatea asigurării de spaţii necesare desfăşurării activităţii specifice administraţiei publice locale, cât şi a sediilor pentru unele unităţi subordonate, ca urmare a corespondenţei purtate cu Instituţia Prefectului, a fost identificată ca soluţie posibilă preluarea blocului <Cristal>, situat în proximitatea actualului sediu al Primăriei", se arată în documente. Tocmai de aceea, va fi supusă votului aleşilor cererea adresată Guvernului României privind trecerea imobilului "Bloc Cristal" din domeniul public al statului și administrarea Instituției Prefectului Județul Galați în domeniul public al municipiului Galați și administrarea Consiliului Local Galați și declararea acestuia ca bun de interes public local.
Administraţia locală şi-a arătat intenţia de preluare a imobilului încă din iulie 2017, când a semnat un protocol cu Instituţia Prefectului, act prin care cele două entităţi se puneau de acord să susţină şi să realizeze procesul de transmitere a imobilului.
Primul pas al transferului va fi o solicitare transmisă de Consiliul Local Guvernului României, la care Executivul ar trebui să răspundă cu o hotărâre. Municipalitatea este convinsă că, prin preluarea blocului, se vor îmbunătăţi condiţiile de desfăşurare a activităţilor publice, crescând şi calitatea actului administrativ.

Citit 3643 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:43

3 comentarii

 • postat de Simona
  Luni, 25 Iulie 2022 13:27
  5.11.96.***
  uite d'aia nu e calitate in actul administrativ, ca nu au loc prin birouri. In sfarsit am aflat si noi motivul.
  Cand au proiectat cladirea primariei nu stiau cati angajati au? Sau au angajat dupa aia nenumarate cunostinte si acuma nu mai incap?
  2
  3
  Raportează
 • postat de Simona
  Luni, 25 Iulie 2022 12:47
  5.13.134.***
  Cât de mizerabil arată... Se scurge mizeria pe ele...de zici că-s încremenite-n timp, din timpurile comunismului.
  Poate se va reuși o modernizare și a acestor blocuri(o fațadă nouă, date cu var sau anvelopate termic)... precum și restaurarea edificiului clădirii sediului Prefecturii.

  Apropo... Palatul Simion Gheorghiu când ajunge la consolidare/restaurare? Sau așteptăm să se mai dărâme bucăți din clădire? Parcă ceruseră bani de la Govern pentru palatul Simion Gheorghiu.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Silviu
  Luni, 25 Iulie 2022 11:04
  83.103.186.***
  Primaria Galati are in patrimoniu si cateva cladiri in zona centrala a Galatiului. Pe strazile: Cuza, Balcescu, Tecuci, Dogariei, Traian, exista case valoroase care nu arata bine acum si sunt populate cu chiriasi care platesc aproape nimic si traiesc din ajutoare sociale. Aceste cladiri trebuie renovate cu fonduri europene si folosite de Institutiile Statului.
  2
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.