Lucrările Distrigaz pe strada Serei vor fi terminate în februarie

Lucrările Distrigaz pe strada Serei vor fi terminate în februarie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un gălățean care locuiește pe strada Serei din Galați s-a declarat nemulțumit de modul în care arată strada după ce a fost schimbată conducta de gaze naturale. Atât oficialii Distrigaz Sud Rețele, cât și reprezentanții Primăriei spun, însă, că lucrarea nu este terminată și că, la finalizarea acesteia, carosabilul va fi adus la starea inițială.

Nu cu mult timp în urmă, conducta de gaze naturale de pe strada Serei a fost înlocuită de echipele Distrigaz Sud Rețele. Gălățeanul Gabriel N., care locuiește în zonă, ne-a trimis câteva fotografii „la zi”, arătându-se nemulțumit de felul în care arată strada după această lucrare. „Au lucrat câteva zile, au găurit, au pus țevile noi și au astupat, zic ei. Pe o parte a străzii nu se mai poate parca, a rămas un șanț lung de peste o sută de metri, vecinii nu-și mai pot scoate mașinile din garaj. Muncitorii și-au luat jucăriile și au plecat”, ne-a spus Gabriel N.

În cele două-zile (socotind și weekendul) în care am așteptat un răspuns al Distrigaz Sud Rețele referitor la acest subiect, lucrurile s-au mai remediat, oarecum. „Acum au astupat șanțul, au adus pietriș, n-au mai pus pietrele mari care erau înainte, acestea, de fapt, nici nu mai sunt. Dacă vine o ploaie, tot pietrișul ăsta se duce în Chicoș (actuala stradă Dr. N. Alexandrescu – n.red.). Ar fi un bun prilej ca primăria să asfalteze strada, în loc să lase piatra cubică de acum”, ne-a mai spus gălățeanul. 

„Strada Serei este inclusă într-o lucrare mai amplă de modernizare a rețelei de distribuție a gazelor naturale care se realizează și pe străzile Dr. Nicolae Alexandrescu, Basarabiei, Tecuci, Poșta Veche, Movilei, Romană, Războieni. Lucrările de modernizare sunt executate conform legislației în vigoare, cu respectarea condițiilor prevăzute în avizele emise de autoritățile locale și deținătorii de utilități din zonă. În prezent, s-a finalizat montarea conductei de gaze naturale și s-au executat lucrări provizorii de refacere a carosabilului (strat de piatră spartă) până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, inclusiv cele ce țin de branșamentele imobilelor de pe strada menționată. La finalizarea acestora, se vor executa lucrările finale de aducere a carosabilului la starea inițială. În plus, au fost verificate în teren și aspectele sesizate publicației dvs și menționăm că nu au fost identificate situațiile semnalate (imposibilitatea parcării sau accesul în curte al locuitorilor din zonă)”, ne-au răspuns oficialii Distrigaz Sud Rețele.

Faptul că lucrările în zonă nu sunt finalizate ne-a fost confirmat și de Biroul de Presă al Primăriei Galați: „Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem că operatorul care a efectuat lucrările în acea zonă este obligat, conform legii, să aducă strada la starea inițială. Lucrările nu sunt încheiate, termenul de finalizare fiind 1.02.2023”.

Citit 1396 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.