Maraton "de îndată" la Consiliul Local, pentru bani prin PNRR

Maraton "de îndată" la Consiliul Local, pentru bani prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu mai puțin de 47 de proiecte de hotărâre au fost aprobate vineri, 7 octombrie 2022, de aleșii locali ai Galaţiului, convocați de îndată în ședință extraordinară. Cele mai multe dintre hotărârile aprobate vizează depunerea sau redepunerea unor proiecte pentru finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). A fost un adevărat maraton, atât pentru aparatul de specialitate care a întocmit documentațiile conform ultimelor ghiduri apărute, cât și pentru consilierii care le-au aprobat.

Deși a depus în primăvară o multitudine de proiecte, Galațiul a obținut, în cadrul primului apel al "Valului Renovării", o singură finanțare, de 15.103.631 de lei, pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Municipiul se pregătește acum să depună sau să redepună proiecte care vizează renovarea energetică a unor blocuri de locuințe, școli, grădinițe, licee, sedii de instituții publice și nu numai. Renovarea integrată a Palatului "Simion Gheorghiu" - investiție scoasă deja la licitație, renovarea Sălii de gimnastică de pe strada Dr. Carnabel, a Sălii Sporturilor, a unor corpuri de clădire ale Spitalului de Psihiatrie, vor fi redepuse pentru finanțare. Vor mai fi depuse un proiect care vizează achiziția a 22 de autobuze electrice de 10 metri, cinci troleibuze cu emisii zero sau cu baterii, 10 tramvaie de 18 metri și trei microbuze nepoluante, în parteneriat cu comuna Vânători, un proiect privind prioritizarea circulației tramvaielor în municipiul Galați, dar și unul de retrodigitalizare a arhivei.

Graba cu care aleșii au fost convocați este justificată. Pe 10 octombrie, Ministerul Dezvoltării va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică și consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, finanțate prin PNRR. Pe 14 octombrie, urmează cel de-al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România, prin investiții în infrastructura locală, finanțate din Fondul Local al PNRR. Spre deosebire de primul apel, alocarea fondurilor se face pe principiul primul venit - primul servit.

Citit 2449 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.