Oficial, o ducem prost

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că pesimistul este un optimist bine informat. Fără a avea pretenţia că sunt un institut de sondare a opiniei publice, liberalii au făcut în prima jumătate a lunii iulie un sondaj la care nu mai puţin de 400 de persoane din municipiul Galaţi au recunoscut că o ducem rău şi o vom duce şi mai rău. Analizând procentele şi răspunsurile, liderul PNL Victor Paul Dobre spune că gălăţenii sunt optimişti.

Vin vremuri şi mai grele

Potrivit lui Dobre, la întrebarea „Cum credeţi că va fi situaţia financiară a familiei dumneavoastră în decembrie”: 54 la sută au răspuns „mai rea”, 39 la sută „la fel”, şi doar trei la sută speră să fie mai bună. În ceea ce priveşte situaţia la locul de muncă, tot în decembrie gălăţenii estimează în proporţie de 32 la sută că va fi mai rea, 36 la sută cred că va fi la fel ca acum, iar patru la sută sunt optimişti, crezând că va fi mai bună.

Situaţia economică a ţării este declarată de 35 la sută dintre gălăţenii întrebaţi mai rea iar de 55 la sută „la fel”. Alarmantă este părerea gălăţenilor despre situaţia pieţei muncii: – 80 la sută cred că va fi mai rea, 15 la sută la fel, unu la sută spun că va fi mai bună. „Cred că gălăţenii încă sunt destul de optimişti”, a declarat deputatul Dobre.

Mai prost decât anul trecut

În comparaţie cu anul trecut, gălăţenii intervievaţi susţin că situaţia financiară a familiei lor este: „mult mai rea” – 20 la sută, „mai rea” - 54 la sută, „la fel” - 23 la sută şi „mai bună” – trei la sută. Situaţia pieţei muncii este apreciată de 60 la sută din cetăţeni ca fiind „mult mai rea”, şi „rea” de 36 la sută. Nu s-a găsit nici un optimist să spună că situaţia e mai bună.

Nu disperaţi!

„Să sperăm că începutul sesiunii parlamentare o să ne aducă veşti mai bune: să cadă guvernul prin moţiunea de cenzură. La ultima moţiune ne-au lipsit numai opt voturi să dăm jos Guvernul! Nu exclud posibilitatea căderii guvernului. Nu e simplu, dar e foarte posibil”, a declarat Dobre.

Citit 636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.