Restructurarea Primăriei, în vizor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru a nu da oamenii afară, municipalitatea face tot felul de permutări cu personalul, susţine PDL *

Grupul aleşilor locali PDL, a anunţat prin vocea consilierului Mihai Alin că nu va vota niciunul dintre proiectele de hotărâre care vizează restructurarea Primăriei, în baza Ordonanţei 63.

În locul unei reforme pe bucăţele, transformarea Serviciului Administrarea Domeniului Public (SADP) în societate, apoi organigrama ei, ulterior comasarea teatrelor şi tot aşa, democrat-liberalii ar fi preferat un plan unic care să vizeze administraţia în ansamblu. Grupul PDL reclamă că s-a trezit din nou cu o seamă de proiecte care nu au decât titlu, ori sunt doar schiţe.

Mihai Alin acuză că Primăria face orice numai să nu dea afară oameni: „Prin transformarea SADP în Societatea de Gospodărire Urbană 248 de oameni nu mai trebuie concediaţi. Cam 850 de oameni ar trebui daţi afară, în total, din Primărie. La ora actuală sunt angajaţi în aparatul propriu din Primărie 505 oameni”.

„Vor rămâne 434 după noile reglementări, dar asta nu presupune vreo disponibilizare. 11 oameni pleacă la Evidenţa Populaţiei, care creşte de la 35 de angajaţi la 46. Poliţia Comunitară este cea care suferă cea mai mare reducere, de la 710 la 290. Serviciul Public Ecosal îşi va mări în prima fază numărul de angajaţi cu 24 de persoane, aceştia fiind o parte din şoferii şi muncitorii din Primărie”.

„Ulterior, Ecosal urmează să dea 121 de oameni la Piaţă, care va deveni o structură extrem de complexă, cu 381 de oameni în subordine. Serviciul public Geotopocad Expert are o reducere de o persoană, de la 26 la 25. După calculele mele vor mai rămâne de disponibilizat 20 de persoane pentru că prin mişcările astea sunt acoperiţi total”, a sintetizat situaţia Mihai Alin.

Consilierul susţine că ar fi preferat ca Primăria să eficientizeze toate serviciile şi să reducă fondul de salarii de 176 de miliarde de lei vechi. „Nu se urmăreşte eficientizarea Primăriei, ci doar păstrarea angajaţilor, pentru ca primarul să nu-şi piardă electoratul. Nu pot să nu politizez”, a subliniat Mihai Alin.

De acord cu comasarea

În opinia lui Mihai Alin, singura „idee deşteaptă” a fost comasarea teatrelor. Democrat-liberalul susţine că subvenţia pe care municipalitatea o plăteşte în prezent celor trei teatre, 200 de miliarde de lei vechi, este prea mare.

„Teatrul Muzical are subvenţie de 73 de miliarde cu un personal de 204 oameni! Sunt angajaţi cu o singură prezenţă pe scenă şi sunt plătiţi un an întreg. Organigrama nouă presupunea o scădere la Muzical de la 204 la 145 de angajaţi, fără a prejudicia cu nimic activitatea teatrelor. Economic, comasarea teatrelor era o soluţie, cu un director economist care să le gestioneze”.

„Să nu uităm că, dacă alte teatre din ţară obţin 30-35 la sută din venituri din vânzarea biletelor, la noi Teatrul Muzical îşi acoperă din vânzări de bilete 4,5 la sută din venituri, Dramaticul - 7 la sută şi Păpuşile - 9 la sută”, a declarat consilierul PDL.

Şi Poliţia?

Mihai Alin susţine că unii dintre angajaţii Poliţiei Comunitare vor fi transferaţi la o societate privată care va licita pentru asigurarea pazei obiectivelor Primăriei:

„Nu neglijăm că Poliţia Comunitară este mult mai scumpă decât o societate privată. Paza unui obiectiv costă la Poliţia Comunitară 12-13 lei pe oră, în vreme ce la o societate privată e de 6-9 lei pe oră. Se va face o selecţie la Poliţia Comunitară şi vor rămâne cei mai buni”, a adăugat consilierul.

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.