Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb

Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Un ochi umflat și vânăt, dureri de coaste, genunchi juliţi, mâini smucite și lovite, haine murdărite și o sperietură teribilă. Cu asta s-au ales câțiva călători care au fost aruncați, grămadă, pe podeaua autobuzului, după ce șoferița, respectiv, șoferul au pus frâne bruște pentru a evita accidente rutiere.

Situațiile ne-au fost relatate de o gălățeancă, pasageră într-unul dintre mijloacele de transport și colegă de serviciu cu o altă călătoare, care a trecut printr-o situație identică. Persoana acuză nu doar durerile cu care a rămas și șocul suferit, ci și atitudinea nepăsătoare a conducătorilor auto și tăcerea companiei publice de transport, de la care a încercat, atât pe e-mail, cât și telefonic, să obțină un punct de vedere privind cele două incidente.

Obligația pasagerilor de a se ține de bare, în timpul călătoriei cu mijloacele de transport ale SC Transurb SA, este scrisă clar în anunțurile lipite în autobuze, troleibuze și tramvaie. Numai că, în cazul unor frâne bruște și puternice, menite să evite la mustață un accident rutier, oricât de bine s-ar ține călătorii, nu va fi suficient. Dovadă ce s-a petrecut în dimineața zilei de 1 decembrie 2022, pe traseul 17, în zona Spitalului Județean.

„Am urcat din stația IREG, pe sensul de mers spre Micro 19. La volan era o doamnă șofer, care conducea relaxat. Nu știu ce anume s-a întâmplat, că a pus o frână la Spitalul Județean de-a ridicat autobuzul din spate și ne-a aruncat pe toți, grămadă, pe jos. Eu mă țineam de o bară când mi-a smucit mâna dreaptă și m-a aruncat cu capul înainte, sub un scaun. Am venit peste o femeie și m-am lovit și la mâna stângă, în căzătură. O doamnă se lovise la coaste, pentru că a căzut în bară. Ne-am ridicat unul pe celălalt, pe mine ajutându-mă o colegă de serviciu. Dar atitudinea șoferiței a lăsat de dorit. Nu ne-a explicat ce s-a întâmplat, nu ne-a întrebat dacă suntem bine. Primul lucru pe care l-a făcut doamna șoferiță a fost să ia telefonul. Nu știu cu cine a vorbit, doar am auzit-o cum spunea că cineva i-ar fi tăiat calea. Vă dați seama ce situație! Oameni pe jos. Să nu vii să te uiți măcar? Doar cât a ieșit în cadrul cabinei, s-a uitat în scârbă, vorbind la telefon și a întrebat pe un ton nepăsător: «Aveți nevoie de ambulanță?». Erau oameni grămadă, pe jos, speriați, nu știa nimeni nici ce are, nici ce nu are, nici ce-l doare. Doar femeia a spus «Coastele!», că nu mai putea să mai respire. Poți să stai de lemn așa? Să nu vii să te uiți măcar? Apoi și-a continuat traseul, ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Este posibil să nu ai măcar un pic de omenie?!”, ne-a reclamat pasagera.

Când a ajuns la serviciu și i-a povestit șefei ce a pățit, a primit o replică la care nu se aștepta: ”Cum, iar s-a întâmplat?!”. Așa a aflat că, luni, 28 noiembrie, o altă colegă a venit la serviciu cu ochiul umflat și vânăt, lovită la cap, într-un incident tras parcă la indigo. „Colega spune că ar fi fost în autobuzul 28 și era tot între orele 6,30 - 7,00. Numai că, de această dată, la volan era un șofer, dar tot cu o atitudine care a lăsat de dorit”, afirmă pasagera.

Gălățeanca a încercat să obțină un punct de vedere de la Transurb, transmițând două e-mailuri pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Apoi a încercat și telefonic! Degeaba: „O opinie aș fi vrut de la Transurb. Dacă într-un interval de două zile, doi șoferi diferiți sunt implicați în astfel de incidente înseamnă că e o problemă în modul în care șofează și în modul în care se comportă. Eu înțeleg că se poate întâmpla oricărui șofer să i se taie calea, dar atitudinea conducătorilor auto... a fost sub orice critică. Firma la care lucrez mi-a acordat zile libere ca să pot să îmi revin”, ne-a mai spus gălățeanca.

Nemulțumită de faptul că nu a primit răspuns nici la sesizările în scris, nici la cele telefonice, ne-a povestit ce s-a petrecut în speranța că măcar așa va obține un punct de vedere oficial din partea Transurb.

La rândul nostru, am relatat companiei de transport public tot ceea ce ni s-a adus la cunoștință și am solicitat explicații. În afara unui răspuns la fiecare dintre cele două situații semnalate, am cerut să ni se arate care este procedura pe care trebuie să o respecte un conducător auto în cazul unui incident sau accident în trafic. De îndată ce vom primi aceste informații le vom face publice.

Citit 20475 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 07:15

18 comentarii

 • postat de Gică Contra
  Vineri, 09 Decembrie 2022 00:02
  5.13.168.***
  @Marcu D, lasă minciunile.
  In cazul de la Iași procesul (care nu s-a terminat) este intre o femeie care s-a accidentat în autobuz și firma de asigurări Omniasig.
  Niciun șofer din lumea asta nu este vinovat când frânează brusc că sa evite un accident.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Geos
  Joi, 08 Decembrie 2022 19:18
  5.13.172.***
  Șoferul de autobuz plătește din buzunar pagubele produse mijlocului de transport asa ca primul lui gând este sa ferească tabla nu omul.

  Dacă vreți transport civilizat cereți Primăriei banda separata (banda 1) pentru transportul în comun și vehicule pe doua roti. Asa a rezolvat toată Europa problema asta, numai noi ne facem ca nu înțelegem.
  10
  7
  Raportează
 • postat de Sorin
  Joi, 08 Decembrie 2022 17:27
  5.13.158.***
  Vorbesc tot timpul la telefon în timp ce conduc , cu telefonul în mână , în căciulă sau chiar dacă au căști nu este normal . Sa nu generalizam dar 80% dintre ei sunt (ciobani ) se cred stăpâni
  pe autobuz , chiar dacă nu sunt plătiți atât de bine nu le da dreptul la asa comportament
  7
  11
  Raportează
 • postat de comunismul
  Joi, 08 Decembrie 2022 16:33
  5.13.214.***
  cand lumea le zice spune ca parca cara saci de cartofi! nici nu ii intereseaza!
  8
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 08 Decembrie 2022 16:16
  86.124.202.***
  @Gica Contra:
  Daca te-ar duce capul ti-ai da seama ca daca pui frana brusca si ranesti grav un pasager, o poti incurca mult mai rau decat daca tamponezi o bara ...
  7
  7
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 08 Decembrie 2022 14:06
  5.13.128.***
  nu e numai atat, atitudine execrabila, fugi sa prinzi un autobuz, te vede si cand ajungi langa usa o inchide si intoarce capul ca nu te vede.....oameni, neoameni!
  6
  14
  Raportează
 • postat de un anonim
  Joi, 08 Decembrie 2022 13:53
  5.13.233.***
  Unii scriu in necunostinta de cauza in a atata oameni sau mai pe scurt instigatori profesionisti. 1 Daca franarea brusca s-a datorat din cauza evitarii unui accident inopinant in care un ,,tantalau,, sau jmecher de Galati care nu-i pasa de nimeni si nimic in jurul lui el taie calea brusc in fata autobuzului, instinctul e de a frana si nu de a accelera si nu de a accel;era si izbi cealalta masina care poate ricosa pe marginea drumului sau pe trotuar omorand alti oameni si nenorocind alte familii , ca vezi doame ca nu trebuia sa franezi ci sa treci ca trenul peste acea masina , 2 Sa vedem cei care au scris si care sant soferi ce trebuia facut , franat, evitat sau intrat cu autobuzul in stalp cu tot cu calatori { vezi accidentul de acum 2 saptamani cand o masina i-a taiat fata autobuzului si sa oprit evitand o catastrofa langa un stalp , [acolo mai sus de spitalul militar ] si soferul autoturismului nu avea nici carnet , ce trebuia sa faca soferul ? carnagiu pe sosea. Ca nu sa dat jos de la volan sa -i ia pe fiecare in parte sa vada daca e ceva in neregula e de discutat si va dau dreptate . Pentru cei ce conduc drogati , beti la volan si fara carnet de conducere si multi care nici nu stiu sa scrie nu comentati , aia nu sant ciobani? , aia sant ferbletea si gingasia noastra a orasului si bravo lor ca va indus in frica cand ii certati pe strada sau la un semafor pentru ce fac , va ingheata sangele in vine cand se dau jos de la volan si va sare la bataie mai multi insi din masina. pentru ca le-ati atras atentia.
  8
  12
  Raportează
 • postat de Lucian
  Joi, 08 Decembrie 2022 13:30
  46.97.176.***
  Care sunt cuvintele interzise din mesajul meu de nu l-ați postat???
  4
  0
  Raportează
 • postat de remo girone
  Joi, 08 Decembrie 2022 12:35
  109.166.196.***
  Fosti soferi de trocariciuri. L ace sa te astepti? Ciobani si ciobance - toti
  10
  29
  Raportează
 • postat de Cetățeanul Bun
  Joi, 08 Decembrie 2022 05:57
  5.13.215.***
  Pe data de 07.12.2022, autobuzul cu numărul GL 73 PLG, ce efectua curse pe traseul 28, între orele 15:00-15:30, circula pe direcția Bariera Traian-Micro 19 de parcă era la raliu, cu frânări bruște și accelerării bruște. Fiind întrebat dacă știe că transportă oameni și nu cartofi a replicat că are un grafic de respectat și nu îl interesează. Cred că majoritatea conducătorilor de autobuze au nevoie de cursuri de conducere preventivă și de educație.
  5
  46
  Raportează
 • postat de Pasagerul Gica
  Joi, 08 Decembrie 2022 04:32
  86.124.117.***
  Domnu' Gica Contra, domn' șofer ...profesionist... , in cazul de față miștourile sunt total deplasate.
  Înseamnă că la fel te comporți cu pasagerii într-o asemenea situație?!? In regulamentul unității de transport care va e obligația și procedura ce trebuie să o aplicație în situații că cea prezentată ?!?
  Alaturi de colegii dumitale.... (sic)... ar trebui să faceți și câte un curs de bune maniere.
  In rest doar gură bogată.... și cu tupeu ordinar.
  11
  61
  Raportează
 • postat de Marcu D
  Joi, 08 Decembrie 2022 02:58
  5.13.215.***
  Recent, a fost prezentat în presa centrală un caz similar petrecut la Iași. Aflată într-un autobuz al societății locale de transport, la o frânare bruscă, o persoană și-a fracturat mâna.
  Ce a urmat? Certificat medical, societatea de transport acționată în judecată și a fost prezentată în presă hotărârea judecătorească definitivă: plata a 10000 de euro din partea societății de transport către persoana ce a avut de suferit din urma acestui incident.
  Deci, există un precedent perfect legal în acest sens. Așa că, cei care mai pățiți așa ceva, nu mai stați pe gânduri, un avocat și direct în instanță.
  9
  65
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 08 Decembrie 2022 00:33
  89.137.232.***
  Calatorii respectivi sa dea Trnsurb in judecata sigur ar obtine fiecare plata spitalizarii si cate 10 000 Euro despagubirti morale fiecare.
  18
  45
  Raportează
 • postat de Mocanu Alexandra
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 23:59
  89.39.81.***
  Toți șoferii de la Transurb, o apă și un pământ, zici ca sunt frați sau poate a fost ca și probă la angajare,, frânarea brusca''.Numai zic ca trec pe culoarea roșie a semaforului,, fac parte din Ministerul Apărării de Interne''?.
  Ei nu conștientizează ca transportă persoane,probabil și-au dat demisia de la diferite firme de transport cartofi sau balastiere apoi s-au angajat la Transurb și cred în continuare ca transportă cartofi în autobuze. Numai zic de limbajul lor fata de pasageri!
  23
  66
  Raportează
 • postat de Gică Contra
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 23:50
  5.13.168.***
  Numai prosti în orașul ăsta. Treaba șoferului este să conducă bine și să evite accidentele, și nu sa le facă masaj împiedicaților.
  Eu vad zilnic accidente în Galați, pe grupurile de Facebook, și totuși există oameni care nu-și închipuie că și un autobuz poate frana, la nevoie...și se mai și supără pe șofer, daca a fost nevoit să frâneze.
  92
  39
  Raportează
 • postat de Clanta
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 22:59
  86.124.201.***
  transurb a micșorat nr de autobuze, a micșorat timpii de parcurs, vrea tarif mai mare pe cursă, a mărit timpul de așteptare în stații, a redus nr de trasee....toate in defavoarea cetățenilor călători .astea sunt urmările practicilor neloiale in interesul înavuțirii conducătorilor societății de transport, a conducătorilor urbei.nu e mai puțin adevărat că și traficul supra-aglomerat din oraș plus nepăsarea unor așa ziși conducători auto care nu respectă regulile de circulație contribuie la situații de acest gen. asta nu scuză comportamentul neprofesionist al celor cărora li se încredințează volanul autobuzelor. trăim vremurile în care indiferența față de cei din jur predomină, prioritate fiind propria persoană. nu mai exista empatie cu terți ci dor egoul personal. bravo transurb aveți o mare realizare : aveți șoferi capabil sa lucreze perfect și în agricultură...la transport cartofi ! doar au toate gradele profesionale in conducere...
  16
  72
  Raportează
 • postat de Simplu, 112 și medicina legală
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 22:54
  109.166.133.***
  La așa eveniment neplăcut, cu rănirea pasagerilor, apel la 112 pentru înregistrarea evenimentului de către poliția circulație, salvare pentru un control medical la Spitalul Județean apoi, certificat medical, scos de la medicina legală și dat în judecată Transurb prin intermediul unui avocat, pentru eventuale despăgubiri medicale sau morale. Punerea în pericol a viții pasagerilor, într-un mijloc de transport public, trebuie sancționată.
  18
  86
  Raportează
 • postat de Tică
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 22:41
  5.13.164.***
  Niste nesimțiți Sau angajat acolo cu pile cred ca au cărat cartofi inainte sau au fost soferi pe basculante. Nu numai pe traseul 28 ,pe toate traseele conduc la fel habar nu au nici de plecări de pe loc Sau opriri . Varza sunt dar fac greva ca vor salarii .Spurcatii
  27
  69
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.