De ce a sărit Răzvan Avram pe geamul Centrului Cultural?

De ce a sărit Răzvan Avram pe geamul Centrului Cultural?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul Eduard Mihalcea (FOTO) susţine că nu a dat niciodată ordin ca Răzvan Avram să fie sechestrat în secretariatul Centrului Cultural * Mai mult, Mihalcea nu înţelege de ce ar sări pe geam o persoană care suferă de hernie de disc, dacă nu are nimic de ascuns * Şi tot o dilemă rămâne faptul că Avram a ieşit pe fereastră când mai simplu era să iasă pe uşă… *

Scandalul în care este implicat fostul director general al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, nu pare să se apropie de sfârşit.

La începutul săptămânii, Avram a ieşit la rampă şi l-a acuzat pe directorul adjunct Eduard Mihalcea (care la vremea aceea suplinea funcţia de director plin al CCDJ) că este autorul moral al sechestrării sale în secretariatul Centrului Cultural şi că a fost atras într-o capcană din care n-a avut altă scăpare decât sărind pe geam.

Eduard Mihalcea respinge ferm aceste acuzaţii şi se declară dezamăgit atât de situaţie, cât şi de reacţiile şi declaraţiile fostului său coleg.

De ce s-a închis Avram în birou?

Până la un punct poveştile celor doi se potrivesc. „Dl Avram m-a sunat şi mi-a explicat că vrea să-şi ia lucrurile personale din birou, dar că nu poate veni în timpul zilei, pentru că e în concediu medical şi nici nu vrea să se întâlnească cu oamenii. Am stabilit să vină la 8 seara şi ce oameni să fie prezenţi. Trebuia să vin şi eu, dar nu am putut veni pentru că am un băieţel de 6 luni şi a intervenit o problemă”.

„Pentru că unul dintre salariaţii mei, Doru Nica, lucra la nişte materiale promoţionale, şi tot era acolo, l-am chemat acasă şi i-am dat cheia de la secretariat. Eram îngrijorat să nu existe resentimente între el şi dl Avram. I-am dat cheia l-am rugat să fie politicos, să vorbească frumos şi dacă are vreo problemă să mă sune”, ne-a povestit Mihalcea.

Directorul adjunct a subliniat că i-a cerut lui Doru Nica să-l asiste pe Avram în timp ce-şi stânge lucrurile şi să-i raporteze a doua zi.

„I-am cerut lui Doru Nica să stea acolo pentru că pe dl Avram l-am văzut într-o seară, după Festivalul de Fanfare, pe la ora 21,30, ieşind împreună cu un subordonat din Centru, cu braţele încărcate de hârtii”.

„A fost acolo fără ştirea mea, dar eu eram cel care răspundea. Nu mai puteam avea încredere în el. În opinia mea, nu ar fi trebuit să fie nicio problemă”.

„Doru Nica m-a sunat ca să-mi spună că dl Avram s-a închis în birou. I-am spus să-l roage frumos să iasă afară şi, după ce iese, să închidă secretariatul. Dacă dl Avram se conforma, l-aş fi sunat şi i-aş fi spus să îl lase pe Doru să stea în birou pentru că nu o face ca să-i plătească poliţe”.

„Totul s-a întâmplat în baza unui acord verbal. Dl Avram nu avea ce să caute acolo, nu avea o funcţie oficială, era un simplu cetăţean. Puteam să-i spun să facă o cerere oficială pentru a-şi lua lucrurile, să aştepte aprobarea şi să vină să-şi ia lucrurile în timpul programului”, ne-a declarat Eduard Mihalcea.

„De ce nu m-a sunat?”

Eduard Mihalcea nu-şi poate explica de ce Răzvan Avram a sărit pe geamul instituţiei: „De ce să sară pe geam? De ce nu m-a sunat să-mi spună ce a păţit?”

„Dl Avram m-a dezamăgit. E urât să pierzi, dar trebuie să o faci demn. Nu se poate aşa ceva! Un om în concediu medical să sară pe geam? Dacă făcea aşa ceva un subordonat de la logistică sau un om obişnuit poate mai înţelegeam, dar aşa ceva din partea unui fost manager…”, a declarat Eduard Mihalcea.

Având în vedere că Avram a reclamat sechestrarea la Poliţie, cu siguranţă oamenii legii vor lămuri cine şi de ce se face vinovat.

Citit 2041 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.