Eduard Grosu nu se teme de prevestiri sumbre

Eduard Grosu nu se teme de prevestiri sumbre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflată abia la început de drum, noua societate a Primăriei, Gospodărire Urbană SA Galaţi - fostul Serviciu Public Administrarea Domeniului Public (SADP) -,  a şi intrat în zodia prevestirilor negative.

Liderul PDL Mircea Toader a afirmat, la o recentă conferinţă de presă, că înfiinţarea acesteia nu este legală şi că prefectul judeţului nu îi va da viza de legalitate. Mai mult, Toader a prevăzut un sfârşit tragic – falimentul – atât pentru Gospodărire Urbană, cât şi pentru SC Drumuri şi Poduri.

Directorul general (încă nenumit oficial) al SC Gospodărire Urbană, conservatorul Eduard Grosu (FOTO), nu se teme însă de norii negri aunţaţi  de PDL. Ştie că la noi legea poate fi interpretată, dar nu crede, că un prefect apolitic ar putea fi influenţat în deciziile sale de opiniile exprimate de fostul său lider de partid, Mircea Toader.

Din 291 s-au făcut 313

Atunci când aleşii locali au dat un cec în alb înfiinţării acestei societăţi, municipalitatea s-a bucurat că a salvat de la concediere 291 de oameni. La recenta şedinţă a Consiliului Local a fost votată organigrama societăţii unde, surpriză, am numărat 313 salariaţi: 95 personal TESA, 175 muncitori şi 43 de sezonieri.

Eduard Grosu ne-a explicat de unde a apărut acest supliment de personal. În cei 291 nu fuseseră incluşi şi cei trei directori ai societăţii – general, tehnic şi economic. Creşterea numărului de salariaţi este justificată de preluarea în cadrul firmei a fostului Corp de Control al Primarului şi a câtorva salariaţi de la Fiscalitate, noua structură, numărând 19 oameni, numindu-se Serviciul Corp Control şi Amenzi.

Astfel, Gospodărire Urbană va fi abilitat să aplice sancţiuni pecuniare, beneficiind de un procent din încasarea lor. Cum vor face acest lucru din postura de societate comercială, e greu de înţeles.

Gospodărire Urbană are nevoie de 65 de persoane care să asigure paza unor obiective. Cele 65 de posturi le-ar putea reveni poliţiştilor comunitari. Grosu caută cea mai profitabilă soluţie, pornind de la realitatea că ar fi mai ieftin să plătească salariile poliţiştilor decât costurile pentru prestări servicii.

Un lucru e cert, a subliniat Eduard Grosu, nici pe vremea când se numea SADP instituţia pe care o conduce nu a primit bani de la bugetul local pentru plata salariilor angajaţilor. Deci, în această privinţă nu s-a schimbat nimic din situaţia cu care se obişnuise.

Declaraţii în neant

Părerile lui Toader, că noua societate va da faliment aşa cum s-a întâmplat cu SC Construcţii şi Reparaţii, o altă fostă societate a municipalităţii, nu îl sperie pe Grosu.

„Asemenea păreri că vom da faliment sunt declaraţii în neant ale unor persoane care nu ştiu cu ce se mănâncă administrarea domeniului public. Să vină să vadă ce facem şi apoi să vorbească. Din cauza acestor previziuni am ajuns să avem azi problemele pe care le avem, la nivel naţional”, a spus supărat Eduard Grosu.

Potrivit directorului, societatea se ocupă de aceleaşi domenii de activitate pe care le avea şi când era un simplu serviciu în cadrul Primăriei, prin delegare de gestiune. Singurele care i-au fost atribuite direct în competenţă sunt spaţiile verzi. Grosu a subliniat că societatea sa, dacă nu se descurcă doar cu forţele proprii, va încheia contracte cu alte firme, prin licitaţie.

„Gospodărire Urbană nu poate avea soarta SC Construcţii şi Reparaţii dacă va avea un management corect şi coerent. De îndată ce voi primi numirea, mă voi ocupa să o pun pe picioare şi trei ani de zile am dovedit că sunt în stare să fac asta. Voi avea grijă să cresc încasările acolo unde se poate şi să ofer servicii de calitate şi la preţuri mici”, ne-a declarat Eduard Grosu. 

Citit 2267 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.