Deplasările externe ale oficialilor Primăriei Galaţi în 2022

Deplasările externe ale oficialilor Primăriei Galaţi în 2022
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Strasbourg, Paris, Copenhaga, Berlin, Tel Aviv, München, Belgrad, Kuşadasi, Catania, Grenoble şi Bruxelles sunt oraşele în care municipiul Galaţi a fost reprezentat, pe parcursul anului 2022, la diferite evenimente şi reuniuni internaţionale. Pentru că este important ca oraşul nostru să scoată capul în lume, iar autorităţile să înveţe din experienţa şi bunele practici ale altora şi să aplice aceste soluţii în Galaţi, vă prezentăm situaţia deplasărilor externe ale oficialilor din Primăria Galaţi.

Ca la fiecare început de an, în baza liberului acces la informaţiile de interes public, am solicitat Primăriei Galaţi să ne transmită care au fost deplasările în străinătate efectuate în cursul anului 2022 de către reprezentanţii săi. Datele cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării. Iată ce am aflat.

Franța, Danemarca, Germania și Israel

Membru al delegaţiei României la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din Europa, primarul municipiului Galați, Ionuţ Pucheanu, a fost în Franţa, la Strasbourg, în perioada 20-24 martie 2022, unde a participat la cea de-a 42-a sesiune plenară a Congresului, desfășurată la Palatul Europei. Costurile estimate ale deplasării au fost de 8.120 de lei, de la bugetul local.

Primarul a mai ajuns în Franţa, la Paris, în Danemarca, la Copenhaga, și în Germania, la Berlin, în perioada 21 septembrie - 1 octombrie 2022. Aceasta a fost o vizită de lucru organizată de Asociaţia Municipiilor din România, "având ca scop principal schimbul de experienţă în domenii de interes comun: regenerare urbană, digitalizare, parteneriat public-privat, atragere de investiţii străine, valorificarea potenţialului de import-export, transport public, colectare deşeuri şi reciclare, infrastructură. Agenda a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe", ne-a transmis Primăria. Costurile estimate ale deplasării au fost de 32.920 de lei, de la bugetul local.

Împreună cu Cezar Bichescu, administratorul public al orașului, primarul Ionuț Pucheanu a fost în Israel, la Tel Aviv, în perioada 5-9 decembrie 2022. Conform Primăriei, acolo a avut loc întâlnirea de lucru organizată sub auspiciile Muni World. "Muni World - un cadru anual de întâlnire a experţilor, axat pe brainstorming asupra provocărilor şi ameninţărilor-cheie cu care se confruntă oraşele inteligente. Primari şi înalţi oficiali din oraşele de top din lume se reunesc la Tel Aviv pentru a dezvălui cele mai bune practici şi pentru a face schimb de expertiză", ne-a comunicat Primăria. Costurile estimate ale deplasării - 15.653 de lei, de la bugetul local.

"Expo Real" - München

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Galațiul a fost prezent la "Expo Real" München - cel mai important târg internaţional imobiliar şi pentru investiţii din Europa, care se bucură de prezenţa expozanţilor din peste 40 de ţări şi a participanţilor din peste 75 de state. Municipiul Galaţi a participat la standul comun al României - organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Delegația noastră a fost formată din: Cezar Bichescu - administrator public, Cristi Ochiu - director Direcţia Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Claudiu Zlătaru - şef Birou Promovare şi Cooperare Economică și Alina Radu - consilier Biroul Promovare şi Cooperare Economică. Costurile deplasării la München, 3-7 octombrie 2022, au fost estimate la 19.879 de lei, de la bugetul local.

Turcia, Serbia, Italia

Ca urmare a invitaţiei Patronatului Serviciilor Publice Bucureşti, municipiul Galaţi a participat la conferinţa "Dezvoltarea locală şi planificarea strategică a localităţilor", în Turcia, la Kuşadasi, în perioada 11-18 septembrie 2022. Ne-au reprezentat Rodica Câmpeanu, directorul Direcției Financiar Contabilitate, și Sorin Enache, viceprimar al municipiului Galați. Costurile estimate ale deplasării - 17.630 de lei, de la bugetul local.

La Belgrad, în Serbia, au fost, în intervalul 14-17 septembrie 2022, Vergiliu Vals, directorul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, și Daniela Gobiajă, şef Birou Protecţia Mediului, Monitorizare şi Reglementare. Deplasarea a fost ca urmare a aderării municipiului Galaţi la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa. Costurile estimate - 2.962 de lei, de la bugetul local.

Toma Dumitrescu, consilier în Primăria Galaţi, a ajuns în Italia, la Catania, în 6-9 noiembrie 2022. Acolo a avut loc întâlnirea de lucru organizată de compania Fondo Proserpina, "eveniment destinat autorităţilor locale şi companiilor din subordinea acestora, având ca scop discuţii cu privire la atragerea de investitori, parteneriate durabile, transport public și un schimb de experienţă din punct de vedere cultural şi educaţional". Costurile estimate - 3.987 de lei, de la bugetul local.

Proiecte europene

Galațiul a fost prezent în străinătate și datorită proiectelor europene. De pildă, a participat în calitate de partener în proiectul Urb-En-Pact: Urban Energy Pact, la reuniunea transnaţională finală a partenerilor, în cadrul căreia au fost prezentate şi evaluate planurile locale de acţiune pentru teritorii de tip Zero Net Energie (ZNE) prin producerea şi furnizarea de energie din surse locale reglementate şi regenerabile. Astfel, în Franţa, la Grenoble, au ajuns în perioada 10-13 mai 2022, viceprimarul Lucian Andrei, Ovidiu Costea - şef Serviciul de Proiecte şi Finanţări Externe (responsabil tematic), Irina Isac - consilier Primăria Galaţi (coordonator proiect) și Elena Chicoş - şef Serviciul Resurse Umane şi Salarizare (responsabil comunicare şi pentru relaţia cu Grupul Local Urbact). Costurile estimate la 21.960 de lei sunt cheltuieli prevăzute în bugetul proiectului "Urb-En-Pact: Urban Energy Pact, programul URBACT III 2014-2020 Reţele de planificare a acţiunilor".

În cadrul aceluiași proiect, o delegație formată din Ovidiu Costea, Irina Isac, Elena Chicoş și Ionuţ Crudu - consilier Direcţia Financiar Contabilitate a ajuns în Belgia, la Bruxelles, în intervalul 20-24 septembrie 2022. Acolo a avut loc întâlnirea finală de proiect, care a avut ca tematică finanţarea, implementarea şi diseminarea planurilor integrate de acţiune pentru teritorii Zero Net Energy. Suma de 26.423 de lei cheltuită a fost prevăzută în bugetul proiectului.

Tot la Bruxelles ne-au reprezentat Irina Isac și Carmen Ariton Bejan - consilier Primăria Galaţi, pe 5-7 octombrie 2022, când a avut loc întâlnirea de început a proiectului "Entrepubl - ENTREpreneurial skills in the PUBLic sector: a digital approach", la care Galațiul participă ca partener. S-au discutat planul de lucru, strategiile de management şi implementare a proiectului, repartizarea sarcinilor şi responsabilităţilor și strategiile de comunicare. Costurile estimate - 8.864 de lei - sunt cuprinse în acest proiect, finanțat în cadrul Programului "ERASMUS+".

Și tot la Bruxelles a ajuns viceprimarul Lucian Andrei, în 25-27 septembrie 2022. În calitate de reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România, politicianul a participat la întâlnirea CEMT Retreat 2022, axată pe identificarea provocărilor care apar sau pot apărea în Europa şi care pot afecta activitatea autorităţilor locale. Costurile estimate ale deplasării - 4.750 de lei, de la bugetul local.

Citit 2671 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 12:26

7 comentarii

  • postat de frectie
    Luni, 23 Ianuarie 2023 17:12
    5.14.147.***
    s-au dus gaini si s-au intors curci din aceste deplasari, ca inafara de schimbat borduri si pus polistiren pe cladiri altceva nu stiu
    0
    0
  • postat de dinu
    Luni, 23 Ianuarie 2023 13:52
    78.96.84.***
    Ce au băgat la cap????? Au văzut cozi, ca la Galați, la instituțiile pe unde s au plimbat?????? SAU NUMAI LA DREPTURILE SI BENEFICIILE LOR SE INSTRUIESC. IN LOC DE IMAGINILE LA FIECARE TELEVIZIUNE CU PRIMARUL MAI BINE S AR POZA SI CU CETATENII UMILITI CA DRAG II ESTE SA APARA PE STICLA. TREBUIE SA AI MARE TUPEU SA FACI ASTA.
    0
    0
  • postat de Masca
    Luni, 23 Ianuarie 2023 09:35
    95.76.37.***
    Oare ce-au facut cei doi reprezentanti ai galatiului la conferinţa ,,Dezvoltarea locală şi planificarea strategică a localităţilor'' in Kusadasi timp de 7 zile? Suma alocata de cca 3600 de euro nu este cam mare? Pai oameni buni o cazare la un hotel de 3-4 stele cu all inclusive este cel mult 120 de euro pe zi. Restul de 2000 de euro? Platim impozite ca prostii ca unii sa se distreze pe banii nostri. Probabil ca au adus si chitante justificative pe ce au cheltuit banii
    0
    0
  • postat de COSTEL
    Luni, 23 Ianuarie 2023 08:56
    86.124.203.***
    S-au dus EI si s-au intors ELE!!! Stiti zicala...iar aceste deplasari sunt multumirile din campania electorala!!!Nu ai sa vezi verdeata mai multa.nu ai sa vezi trotuare mai bune sau refacute,nu ai sa vezi curatenie in cimitire.Apropo ala de la conducerea GU ,MAGARU DRAGOS ,a montat bariere in Eternitatea cu gindul ca se va opri gunoiul si cainii la bariera!!!Vin alegerile si cine nu va merge la VOT. va primi un pumn in BOT!!!
    0
    0
  • postat de sitizan
    Luni, 23 Ianuarie 2023 06:34
    5.13.227.***
    si primarul pesedist anterior vizitase tarile alea...pentru schimburi de experienta in domeniul energetic, mediu,economic..... Problema este ca a plecat cu experienta acasa si ne-a lasat cu un primar liberal , cu aceeasi experienta initiala Zero.
    0
    0
  • postat de MM
    Luni, 23 Ianuarie 2023 01:36
    5.13.158.***
    Tiiii ce mișto este viața de bugetar de lux chiar și la nivel județean și local.
    Păi cum măi dragă administrație, să cheltui din bugetul local suma 141188 de lei într-un an fără pic de viziune și rezultate?
    Zău de nu spui că aceste cheltuieli din banul public, le poți încadra la secțiunea CITYBREAK, căutate, găsite și rezervate pe site-urile de specialitate.
    Așa cum am mai pus întrebarea într-un alt comentariu cu privire la jaful din banul public adunat la bugetul local și județean din taxe și impozite.
    Oare ce sume de bani se adună într-un an prin taxe și impozite de administrația locală și județeană își permite asemenea golănii?
    0
    0
  • postat de paloma
    Luni, 23 Ianuarie 2023 00:10
    5.13.144.***
    Ca se deplaseaza, nimic de comentat...problema e ca se deplaseaza degeaba si nu vedem nicio invenstitie serioasa in oras !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.