Se proiectează o pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării

Se proiectează o pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Deşi i se reproşează că nu a reuşit să construiască nici drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, Primăria Galaţi are planuri ambiţioase: vrea să construiască o pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării şi să revoluţioneze traficul în acea zonă. Cum? Cu bani europeni. Deocamdată, însă, a atribuit, pe bani de la bugetul local, două contracte, în valoare de 363.400 de lei fără TVA pentru studiul de fezabilitate necesar unei "Artere de legătură între bulevardul Marea Unire și bulevardul Dunărea", firmei Gebes Mproject SRL.

"Un alt proiect extrem-extrem de interesant care urmează a fi depus va fi construirea unei pasarele auto pe Faleză. Mă refer la apariţia unei bretele din zona Grădinii Botanice, în curbă - cum vii dinspre Elice ca sens de deplasare - către Trecere Bac. Ştim cu toţii că la anumite ore se întâmplă ambuteiaje, pentru că se îngustează de la patru benzi la două. Prin urmare, întreaga zonă va fi redesenată şi va apărea, ca element spectaculos, o pasarelă suspendată: un adevărat pod care va face legătura între Faleza Superioară şi strada ce urcă spre Turnul de Televiziune, mai sus de noul sens giratoriu. Asta e varianta ceva mai scumpă. Varianta ceva mai ieftină va fi pe aceleaşi principii, dar nu cu o pasarelă suspendată, ci nişte bretele ce vor avea descărcare în noul sens giratoriu, cu străzi lărgite, inclusiv bulevardul Cloşca. O să vedem cu care dintre cele două variante ne putem încadra în bani", a declarat, recent, primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM.

Nu sunt doar declaraţii, după cum relatam la finele anului 2021, în articolul "A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză".

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în martie şi septembrie 2022, Primăria a atribuit firmei Gebes Mproject SRL două contracte de proiectare pentru obiectivul "Arteră de legătură între bulevardul Marea Unire şi bulevardul Dunărea". Primul, în valoare de 94.500 de lei fără TVA, are ca scop realizarea studiului de fezabilitate, iar cel de-al doilea, în valoare de 269.000 de lei fără TVA, se referă la servicii suplimentare la elaborarea studiului de fezabilitate.

Iată cum explică Primăria necesitatea celui de-al doilea contract: "Într-o primă etapă, Municipiul Galați are în elaborare studiul de fezabilitate pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Marea Unire și bulevardul Dunărea până la sensul giratoriu nou-înființat și lărgirea carosabilului la două benzi pe sens pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Grădinii Botanice. În această etapă, se urmărește continuarea extinderii la patru benzi a străzilor adiacente și construirea unui pasaj".

Prin proiect, Primăria cere: amenajarea unei parcări pe zona curbei de pe bulevardul Marea Unire, dar şi realizarea unei intersecții denivelate, prin construirea unui pasaj subteran sau suprateran pentru un flux de circulație continuu de bulevardul Marea Unire. De asemenea, mai solicită extinderea străzii Uzina de Apă de la două la patru benzi, între sensul giratoriu nou creat dintre drumul de acces la plajă - strada Saturn și strada Uzina de Apă, până la intersecția cu sensul giratoriu dintre bulevardul Cloșca și bulevardul Marea Unire. Mai mult, se doreşte extinderea la patru benzi a bretelei către bulevardul Dunărea spre Turnul de Televiziune şi extinderea de la două la patru benzi a străzii Uzina de Apă.

Rămâne de văzut ce anume va obţine municipalitatea - proiecte şi finanţare. Şi, desigur, dacă toate aceste planuri vor fi transpuse vreodată în realitate. La fel ca drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră...

Citit 9028 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 12:26

24 comentarii

 • postat de dinu
  Miercuri, 25 Ianuarie 2023 14:13
  78.96.84.***
  Abia aștept. Ce frumos este pe podul peste Dunăre, pe aeroportul din Galați,ba unele capete de capra visau pod pe sub Dunăre, și câte alte fantasmagoriii . Sunt ceva pupincuristi. Bine ar fi ca Galatiul sa fie măcar maturat iar cei cu osanale sa învețe sa scrie nu mai spun sa învețe sa citească și sa gândească.Numai atunci avem speranța că poate vom trai intr un oraș curat și civilizat ,FARA PROMISIUNI SI VISE.
  5
  6
  Raportează
 • postat de Cetățeanul sictiric de progres
  Marți, 24 Ianuarie 2023 17:19
  5.13.129.***
  =)))))) L.O.L.

  Ce revoltați sunt unii(aceiași care se smiorcăiau mereu, și până mai ieri) cum că nu se schimbă nimic ìn orașul ăsta gri, ponosit, vechi, uitat într-un colț de țară.

  Adică aceiași smiorcăiți care niciodată nu au pus osul(nici măcar susținerea lor) la treabă în a emancipa/urni orașul ăsta din loc și a-l evolua de la stadiul lor de "mocirlă"(că parcă ei erau cu mocirla). Ca să știți cu cine vă adunarăți până mai ieri "în străduri?", cu g0l@n!mea...

  Ăștia-s ăi, aceiași care aveau lozincile acelea cret!n0ide gen că cnu se face nimic", "nu se schimbă nimic"...în bine, "nu se construiește/realizează nimic în orașul ăsta GALAȚI" sau preferata lor "Pe Se De nu a făcut/nu face nimic...de trăizăși și ceva de ani"... Iar acu, în ultimile aproace două veacuri, când iată, chiar s-a făcut și când încă se încearcă a se face/construi ceva nou, bun, modern și pentru orașul acesta, în orașul acesta, se treziră iarăși aceiași lozincari/cârâitori/Gică-Contra, care iată, se dovedește astfel, prin g0l@n!a/ura/mârl@n!a lor că ei au fost buba/cangrena acestui oraș(și nu politicul sau mai bine zis nu numai politicul), lozincari/cârâitori/Gică-Contra care tocmai ei au fost cei ce au menținut orașul subdezvoltat/nedezvoltat cât mai ales nemodernizat.

  Lozincarii/cârâitorii aceștia sunt nemulțumiți că în ultimile două veacuri, a ultimilor două administrații chiar s-a făcut/construit/modernizat și iată, că încă se încearcă a se continua cu modernizarea/emanciparea Galațiului, a propriei urbe, că se construiesc lucruri, proiecte mari și în orașul ăsta Galați, iar astfel lor, cârâitorilor, lor ălora care mereu tot băgau bățul prin gard li s-a luat de la gură singura lor "pricepere"/ocupație a împroșca venin/rîcă/dezbinare/contre... Asta-i doare pe ei. Că acum chiar se vede, bineînțeles pentru orice pr0st care vrea să vadă(că ăilalți care nu vor să vadă rămân în ign0ranța/g0l@nia lor) că acum chiar se fac, se construiesc, se realizează lucruri/proiecte/modernizări/schimbări în bine și în orașul acesta Galați...iar lor cârâitorilor/lozincarilor nu le mai merg, nu le mai folosesc lozincile cret!n0ide...lozincile lor nu mai au efectul scontat de pr0steală/pr0stire la credulii lor, creduli care sunt din ce în ce mai puțini.

  Pe ei, pe lozincari îi doare că încă o dată fostul USL(PSD+PNL) + iată chiar și alți politicheni/aleși(de alte coloraturi politice) care au înțeles și și-au înțeles, în sfârșit, menirea de ales/aleși/politician/politicieni, conlucrează și încearcă a lucra/munci la unison...și chiar mișcă lucrurile și-n acest oraș Galați, uitat de lume, chiar spre direcția bună, corectă, de evoluție(NU involuție, regres, stagnare - cum l-au ținut/păstrat ei unii cârâitori/lozincari/Gică-contra, mereu).

  Acu, lozincarii, au găsit/încearcă, altă lozincărâie, de pr0steală/pr0stire, zicând că vezi Doamne se cheltuie/irosesc bani...pe nimicuri(în/după mintea?lor)...pe proiecte, tocmai ce să vedeți, pe(și pe) modernizarea/emanciparea orașului, a propriului lor/nostru oraș. Că ăsta-i rostul politicului, cât și al societății(în ansamblul său)...pe progres, modernizare, evoluție.

  Lor cârâitorilor/lozincarilor le place mizeria, gunoiul, vechiul/îmbâcsitul...
  Bre, banii, fondurile tocmai pe asta, pe astfel de lucruri/proiecte/edificii ar trebui cheltuite...pentru a rămâne ceva în urmă realizat, pentru posteritate...nu numai pe pomeni și să ne umplem noi burțile, ca să ne știm noi și doar noi sătui.

  Da, e bine că se construiește și că se construiesc astfel de edificii mărețe, grandioase și în orașul ăsta Galați, chiar dacă nu convine unor scârțari/cârâitori/lozincari/Gică-Contra.
  Dacă nu vă convine(cui nu convine) atunci mutați-vă la Brăilița(că tot ați ținut/susținut mai mult - cu - progresul/modernizarea/emanciparea altor orașe, decât cu propriul oraș; sau mutați-vă draq la Cluj, la Vaslui).

  Da, banii, fondurile...tocmai pe astfel de lucruri trebuie cheltuiți/cheltuite.
  12
  1
  Raportează
 • postat de Blade
  Marți, 24 Ianuarie 2023 14:15
  89.137.136.***
  pt@Paul:Da, primarul citeste. Stiu din sursa sigura!
  6
  4
  Raportează
 • postat de marr
  Luni, 23 Ianuarie 2023 19:56
  86.124.201.***
  Astia de "proiectează o pasarelă auto suspendată" ... ia cautati-va voi un Loc de Munca pe bune , si terminati cu Prosteala .
  Si asa suntem saraci vai de capu' nostru cu jdemii de taxe inventate ... Apucati-va de scris Romane SF si lasati-ne .
  Elon Musk n-a auzit de voi ....sa-i faceti Masina Timpului cu 7 viteze ?!
  Deci , Hai Gata ...si LA MUNCA !
  2
  6
  Raportează
 • postat de Paul
  Luni, 23 Ianuarie 2023 19:37
  5.13.210.***
  mai oameni buni, voi chiar credeti ca citeste primarul comentariile aici?
  0
  9
  Raportează
 • postat de sceptic
  Luni, 23 Ianuarie 2023 17:06
  5.13.216.***
  Aveam impresia că e un pamflet,dar de unde ,doar bani cu nemiluita pt.studii de fezabilitate în primă fază,apoi rămâne cum am stabilit,studii sau tot făcut și se tot fac fără ca nimeni să nu dea socoteală pt. banii alocați.
  5
  19
  Raportează
 • postat de 1qlee
  Luni, 23 Ianuarie 2023 16:33
  5.13.212.***
  Daca tot visam, nu e mai bine sa visam un tunel? Ca la tunel trebuiesc mai multe studii de fezabilitate!
  2
  17
  Raportează
 • postat de mirel
  Luni, 23 Ianuarie 2023 15:08
  136.255.134.***
  Lucrare cu studiu de fezabilitate realizat acum 7 ani, inceputa acum trei ani si OPRITA pentru ca nu mai lucreaza nimeni . Despre ce este vorba? Despre Centura Mica domnilor sefi de primarie si consiliu j. Puneti pariu ca prin iunie iulie incepe miscarea ca sa taiem pamblica (hahaha) in inainte de alegeri ? Nu puneti ca pierdeti !
  4
  16
  Raportează
 • postat de dare
  Luni, 23 Ianuarie 2023 12:09
  5.13.197.***
  Imi aminteste de operatiunea aliata Market Garden din Olanda, care a fost sursa de inspiratie a cartii "UN POD PREA INDEPARTAT" terenul unde doresc sa il faca e instabil (fosta rapa a orasului , locul unde se termina civilizatia pana in 1960) , investitia e prea mare .
  Solutia posibila este terminarea drumului prin curtea politiei de frontiera si realizarea unei cai de acces moderne intre IVAS si SC Bratesul
  6
  28
  Raportează
 • postat de Albert
  Luni, 23 Ianuarie 2023 10:22
  86.124.203.***
  Jules Verne a fost mic copil în imaginație. Anul viitor sunt alegeri. Fabrica de studii de fezabilitate lucrează din plin sub conducerea iubiților conducători.
  In rest, cât mai multe ajutoare sociale pentru " napastuiti".
  3
  62
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 23 Ianuarie 2023 10:03
  5.2.205.***
  Eu astept de vreo 2 mandate locuri de munca. firme noi in oras, etc.
  A citit vreo minte luminata din primarie cate persoane a pierdut orasul in ultimii 10 ani?
  Hai sa pastram intai tinerii in oras si dupa sa facem sf-uri din astea.
  M-am plimbat ieri de la esplanada de la potcoava pana jos la nespalata iar dalele alea se misca intr-o veselie aproape la fiecare pas, lucrare facuta de cativa ani.
  Si voi visati poduri suspendate......
  Ala de mai jos care "pupa" lucrarile facute, sa se mai plimbe prin oras sa vada intai cum sunt facute.
  2
  57
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Luni, 23 Ianuarie 2023 09:42
  89.137.230.***
  Daca n-au fost in stare sa faca un drum de 300 m prin curtea Politiei de Frontiera,macar un pod sa mai faca(studii de fezabilitate deocamdata).
  Ce-ai spune Dom'Primar de astuparea gropilor prin oras?Ca sunt mii si adanci?Aici nu trebuie studii de fezabilitate.
  Si daca tot ai asa o apetenta pentru poduri si pasarele, de ce nu te gandesti sa faci una, undeva unde chiar e necesara?Spre exemplu,la intersectia Cosbuc cu Basarabiei,unde la orele de varf coada e de 500 m pe sens si stai la 7-8 semefoare minim?
  6
  53
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Luni, 23 Ianuarie 2023 09:40
  5.13.220.***
  O alta forma de a toca niste bani (cu dedicatie) din serialul STUDII DE FEZABILITATE la visele lui Pucheanu si cosmarurile galatenilor platitori de taxe si impozite. In cazul in care nu se executa lucrarea U.E.- ul este vinovat ca nu dat bani prin PNRR, nu Primaria ca a visat cu ochii deschisi.
  9
  54
  Raportează
 • postat de Teodora
  Luni, 23 Ianuarie 2023 09:37
  86.124.203.***
  M-am tot uitat la podul habanat ce se construieste cu mari icneli de cativa ani in zona talciocului si m-am intrebat daca ,financiar a fost cea mai potrivita solutie. Din constructii ,rezulta mii de tone de moloz cu care se putea face un dig lat si cateva tuburi din beton pentru drenaj.Din cate stiu, faleza este in plina deplasare si nu este deloc neglijabila
  9
  49
  Raportează
 • postat de Trandafirul Galben
  Luni, 23 Ianuarie 2023 07:55
  185.53.196.***
  Nu e bine să scoți omul din mocirlă,pentru că îi cresc pretențiile,instant.
  Ar fi bine să vă întoarceți în vremea primarilor anteriori,unii dintre voi.
  Tupeul și ne.....rea nu poate dispărea din Galați.
  37
  22
  Raportează
 • postat de Iancu Zugravu
  Luni, 23 Ianuarie 2023 07:23
  86.124.203.***
  Dacă n-am prins podul peste Dunăre, măcar să facem unul al nostru de-a lungul Dunării .
  2
  50
  Raportează
 • postat de Zap
  Luni, 23 Ianuarie 2023 07:23
  27.75.230.***
  Studii și studii.
  Banii fraierilor sunt.

  Dar toți dobitoci pizede se caca pe ei sa mărim taxele pt "burghezi".
  Oraș rosu!
  8
  45
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Luni, 23 Ianuarie 2023 07:09
  86.124.201.***
  vremelnicii sa aiba mai putina megalomanie pe banii contribuabililor. a apus vremea deciziilor aberante. gata, acasa si apoi cercetati pentru abuzurile si mizeriile facute. consilierii locali au fost tradatorii locuitorilor orasului la indemnul conducatorilor de partid. acum alearga dupa ultimele firimituri....
  2
  54
  Raportează
 • postat de Bla bla
  Luni, 23 Ianuarie 2023 06:49
  109.166.129.***
  Gogoasi pentru creduli...
  8
  50
  Raportează
 • postat de sitizan
  Luni, 23 Ianuarie 2023 06:27
  5.13.227.***
  ORICE varianta tehnica va fi indicata de catre specialisti (in constructii, in terenuri...etc) , primaria va alee varianta cea mai costisitoare si cu cel mai lung termen de executie.
  3
  43
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Luni, 23 Ianuarie 2023 03:57
  109.166.132.***
  Se toacă bani fără a crea locuri de muncă.

  Dacă întrebaţi angajaţii din Combinat, le este fricã că se închide

  Parcul industrial a tocat bani pe director, consiliul de administraţie , pază fără să aibă activitate !!!

  Din banii noştri !

  Ne împrumutăm pe 10-20-100 de ani ca un primar PSD să se distreze cheltuindu-i pe porcării care nu vor produce niciodată nici un ban.

  Ştiţi că sunt străzi în Galaţi fără canalizare? Sau ne asfaltate?
  19
  105
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 23 Ianuarie 2023 00:08
  5.13.144.***
  In locul Uzinei de apa se preconizeaza a fi un nou proiect rezidential...Trafic mare cu masini bengoase, cum or sa incapa pe actualele cai de acces ???!!!
  20
  56
  Raportează
 • postat de frectie
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 23:40
  5.14.149.***
  pune si telegondola de-a lungul falezei ca la Mamaia
  11
  77
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 22:11
  89.137.136.***
  Toate lucrarile facute in mandatul primarului , sunt scumpe, proaste calitativ si nu respecta termenele date. Ca sa nu vorbim ca unele sunt inutile( podul de la Talcioc)
  Nu dau 2 bani nici pe aceasta intentie ridicola, atat timp cat in dreptul Turnului, traficul este sugrumat aproape total.
  13
  117
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.