Ofertanți pentru prima parcare subterană din Galați cu parc deasupra

Ofertanți pentru prima parcare subterană din Galați cu parc deasupra
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, două asocieri de firme își dispută contractul de proiectare și execuție, în valoare estimată de 29,28 milioane de lei fără TVA, pentru prima dintre cele cinci parcări subterane, cu parcuri moderne deasupra, aprobate de Consiliul Local. Este vorba despre modernizarea parcului și amenajarea unei parcări subterane pe strada Siderurgiștilor, la Spitalul de Copii "Sf. Ioan", o procedură lansată de Primăria Galați în septembrie anul trecut și care a stat câteva luni suspendată.

Ofertele au fost depuse de asocierea Lemacons (lider) - Structi Punct - Tancrad - Oldroad Construct și de asocierea Gendav SRL (lider) - Artehnis - RBX Electric Flash LED - Ged Project.

Așa cum ați putut citi în ziarul "Viața liberă", parcarea ar urma să aibă un nivel de subsol şi o capacitate de 162 de locuri. Proiectul este unul tip și prevede: fundaţie tip radier general; pardoseală din beton cu finisaj de rășini epoxidice; pereţi mulaţi perimetral, din beton armat şi din cărămidă; infrastructură din cadre cu stâlpi, grinzi şi planşeu din beton armat monolit. Peste acest planşeu se va reamenaja un parc modern.

Parcarea va dispune de: panouri fotovoltaice; instalații electrice de iluminat, forță, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu; instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare; sistem automat de parcare; sistem de supraveghere video şi stații de încărcare vehicule electrice.

Termenul de realizare a contractului este de 17 luni, din care patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție. Contractul va fi atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preţ". Rămâne de văzut cât de repede.

Citit 4998 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2023 10:11

10 comentarii

 • postat de Petrica GSP
  Miercuri, 08 Martie 2023 11:01
  5.13.158.***
  Bre revoltaților...Se vor amenaja parcuri/parcurile la loc,deasupra...ba chiar în unele zone se va extinde parcul,gen zona din fața VIP,unde se va construi din ce am citit...o patcare subterană...Adică parcarea aceea de "3 hire și 2 paie" de mașini de deaupra(deoarece cam atâtea încap momentan) va fi trecută-n subteran,o parcare subterană,extinsă sub tot acel parc...deasupra parcul extins
  La fel și la Păpădie...se dorește construirea unei parcări subterane, una extinsă(mai mare decât cea de deasupra)ca parcarea de deasupra så fie trecutå-n subteran,iar deasupra tot spațiul acela cuPăpădia și flinticul ăla de parcare să fie transformat într-un parc extins... Adică spațiu verde,copaci...după care tot plângeți voi că se taie...
  Ca să nu mai vorbim că voi,unii postaci(în mod intenționat/conștient/tendențios/cârâitor) vă tot smiorcăiți că-s copaci putrezi,cu probleme,copaci bătrâni care vă tot pică pe hârburile alea ale voastre de cazane nemțești aduse/cumpărate de voi de prin "diaspóra?"...și ca să mânați popul!mea când într-un sens, când în alt/celălalt sens,creând scandal,încercând să provocați scandal...
  Bre,mai vine v-ați trezi "alusurili" alea ale voastre,pe care le tot menajați și pe care le lăsați a dormi pe posturile alea alese,remunerați din banii voștri, "alesurili" alea g0l@nești/@gresive,care când se trezesc din adormire,doar știu să facå scandal,știu doar să ridice tonul pentru a face doar zgomot, treziți-i draq pe "alusurili" voastre să muncească și să creeze proiecte mai bune,ca astfel, PRIN MUNCĂ(NU PRIN G0LĂN!E,URĂ,@GRESIVITATE),să realizeze/construiască ei mai multe lucruri/proiecte,mai multe și mai bune, pentru ca astfel,"ai voștri" să câștige încrederea și voturile oamenilor/cetățenilor, cât mai ales VOTURILE GĂLĂȚENILOR, că doar ei,"ai voștri" adulați/susținuți/votați se tot dau/prefac "alesuri...de GALAȚI",și când colo ei susțin/votează/promovează realizarea/construirea de proiecte de infrastructură,deModernizareCuPod laBrăilița.
  2
  1
  Raportează
 • postat de Anca
  Marți, 07 Martie 2023 00:01
  78.97.136.***
  Încă o zona în care vor dispărea arborii. Din cați sunt acum, după reamenajare nu știu dacă vor mai fi un sfert. Vom avea betoane. Nu știu de ce nu înțelege dl primar ca ne dorim spatii verzi, în care sa ne relaxam, sa respiram un aer mai curat, sa avem umbra.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate
  Luni, 06 Martie 2023 11:33
  81.12.150.***
  Pardon! Prima parcare subterana a fost (si este) cea din piata centrala... Ca nu e folosita decat de comercianti...
  2
  3
  Raportează
 • postat de Ștefan
  Vineri, 03 Martie 2023 18:58
  46.97.176.***
  @Mihnea...

  Nu.

  Larisa are dreptate... Au fost niște editoriale/articole în care se spunea că primăria ia în calcul ca proiectele parcărilor subterane, dacă este posibil iar spațiul permite(sau așa ceva) ca parcările subterane, TOATE CELE AVUTE ÎN PLAN/PROIECT/PROIECTARE, atât cea de la spitalul de copii cât și cea din Tiglina din fața Vip, cât și cea de pe Eroilor, cea subterană de la Păpădie, și care mai erau, etc. să fie proiectele extinse cu încă un nivel...
  9
  6
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 03 Martie 2023 15:13
  5.13.152.***
  ALOOOO Larisa,
  Este vorba de Spitalul de Copii "Sf. Ioan" NU de cel Judetean. parcarea de la Spitalul Judetean sta inchisa cam din luna septembrie 2022 si NU se misca mai nimic.
  3
  16
  Raportează
 • postat de Păcat, un parc frumos.
  Vineri, 03 Martie 2023 15:08
  109.166.133.***
  M-am uitat pe Google Earth, unde se vede Parcul cu Ceas, frumos, cu copaci tei, la intersecția celor două străzi, bine amenajate de curând. Acum, cu lucrarea de excavație în șantier, vom avea iar mizerie prin marea cantitate de excavație, pământ, mizerie, parcul cu tei putând fi afectat de mizerie. Apoi ''din avion'' pe Google Earth, nu prea văd să-și parcheze cineva mașinile în parcare, locuințele fiind prea departe de parcarea subterană, cel mult să fie folosită de angajații Spitalului de Copii, venind la servici, bănuiesc. Apoi, drenarea apei din ploile mai abundente se va face mai greu, știind că în zona pe Str. Siderurgiștilor, chiar acolo, la ploaie mai abundentă, se inundă strada chiar acolo, în intersecție. Chiar nu știu cine o să parcheze în parcarea subterană, zona nefiind aglomerată de blocuri, mai ales că va fi cu plată.
  6
  15
  Raportează
 • postat de Albert
  Vineri, 03 Martie 2023 12:54
  86.124.203.***
  Sub masca lemacons este vega în frunte cu tunarul nr unu dar agreat de primaria și cj Galați în cei 30 ani de capitalism de cumetrie ?
  6
  17
  Raportează
 • postat de Larisa
  Vineri, 03 Martie 2023 11:56
  5.13.158.***
  Dar nu se spunea, parcă era vorba că iau în calcul modificarea/extinderea proiectului cu încă un nivel...!?? Adică să fie cu 2 nivele...

  Nu mai e de actualitate?
  9
  8
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 03 Martie 2023 10:56
  5.2.205.***
  Presimt ca o sa fie un "succes" rasunator exact ca cea din Mazepa care e jumatate goala.

  Plus un regulament tampit de atribuire: eu care stau mai la vale la 4-5 blocuri distanta nu pot sa solicit loc de parcare acolo ca cica nu stau in cartier.

  Mintile luminate din Primarie prefera sa stea cu locul gol decat sa le dau bani.
  5
  15
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 03 Martie 2023 10:27
  5.13.154.***
  “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, lucrare castigata si NEEXECUTATA de:
  - S.C. Lemacons S.R.L. Galati vezi https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera, contractul incheiat cu Primaria Municipiului Galati cu nr. 47094/13.04.2016 in valoare de 3.388.039,95 lei cu TVA;
  - Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp 4.184.724,46 de lei fără TVA, vezi ”https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  Firme interesate de proiectarea și execuția investiției nu ducem lipsa (balta are peste), dar pana nu se ajunge la suma dorita de viitorii castigatori NU se trece la pasul 2 (semnarea contractului), ulterior proiectare si executie. Spun semnarea contractului pentru ca au mai fost contracte semnate SI ATAT. Iar termenul si pretul contractat NICIODATA NU SE RESPECTA, se gasesc o multime de portite pantru ca doar politicienii au facut legile si regulamentele dupa cum au interesele. Clauze de penalizare pentru NERESPECTAREA clauzelor contractuale NU EXISTA cel putin la Galati.
  Asteptam proiectele parcarilor supraetajate din Tiglina II din perimetrul blocurilor M1, F1, B3, C13, C14, C15, E6 (aprox. 110 garaje) si cea din Micro 20 din spatele blocului J5 (aprox. 100 garaje).
  4
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.