Încă şase luni pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră

Încă şase luni pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Hotărâre adoptată de Guvern
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a primit un răgaz de şase luni pentru a construi mult-promisa arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri. La solicitarea autorităţilor gălăţene, Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie, o hotărâre prin care municipalitatea să nu piardă, încă, terenul din curtea Poliţiei de Frontieră, pe care ar trebui să-l străbată şoseaua.

"Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, în pericol", scriam în ediţia din 2 mai 2020 a ziarului "Viaţa liberă". Explicam atunci că, prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 434 din 10 iunie 2015, prin care Galaţiului i-a fost transmis terenul de 8.602 metri pătraţi, pentru amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră, i s-a impus şi o condiţie clară: "În cazul în care, în termen de 5 ani de la trecerea în domeniul public local, nu se finalizează obiectivul de investiţii, imobilul revine de drept în domeniul public al statului".

Primăria ne comunicase că a depus o solicitare în vederea prelungirii a acestui termen şi că "există o întârziere ca urmare a suprapunerilor unor coordonate cadastrale".

Prelungirea dorită de Primăria a fost obţinută joi seară. Guvernul României a modificat HG nr. 434/2015. În nota de fundamentare a deciziei guvernamentale se arată că Municipiului Galaţi, printr-o adresă transmisă încă din 23 septembrie 2019, a solicitat prelungirea termenului de realizare a obiectivului de investiţii cu încă şase luni. "Motivul cererii de prelungire a termenului de realizare a obiectivului de investiţii constă în faptul că termenul de execuţie stabilit prin contractul de lucrări aferent se împlineşte la data de 16 septembrie 2020, iar termenul de cinci ani, prevăzut în HG nr. 434/2015, se împlinește la data de 19 iunie 2020", se arată în documente. Guvernul a acordat păsuirea cerută şi a stabilit că, în cazul în care "în termen de cinci ani şi şase luni de la trecerea în domeniul public local nu se finalizează obiectivul de investiţii, imobilul revine de drept în domeniul public al statului".

Rămâne de văzut dacă municipalitatea va reuşi să se încadreze în cele şase luni. Noua arteră ar trebui să poarte numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război, căzut în Afganistan.

Lung de 620 de metri liniari, drumul va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu circa patru kilometri.

Citit 5918 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iunie 2020 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.