Șoferi morți de beți ori drogați, prinși pe drumurile din Galați

Șoferi morți de beți ori drogați, prinși pe drumurile din Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel puțin cinci posesori de permis de conducere din Galați au rămas fără carnete și s-au ales cu dosare penale în weekend după ce au fost prinși șofând în stări avansate de ebrietate sau sub influența stupefiantelor. În privința celor care consumaseră alcool, rezultatele oferite de testele rapide, la ”fiolă”, au fost îngrijorătoare, în timp ce Drugtestul a arătat preferința unor șoferi pentru stupefiante de toate tipurile, de la cele considerate ușoare la cele puternice. Astfel, victime ale lui Bachus care s-au încumetat să plece la drum, uneori la ore foarte târzii, au fost trei șoferi, depistați de filtrele de poliție pe drumuri din județ, dar și în municipiul Galați.

Un bărbat de 59 de ani a fost depistat conducând pe DJ 242 D, la Suceveni, deși avea 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mult mai rău au ieșit la testare alți doi șoferi, unul de 48 de ani, tras pe dreapta în Galați, în Micro 39, și care avea o alcoolemie de 0,94 a mie în aer, precum și un bărbat de 23 de ani, oprit la Băneasa, care avea o alcoolemie în aer de 0,97 la mie. Toți s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului și le-au fost reținute permisele de conducere.

Vizați de anchete ale poliției sunt și doi șoferi care s-au urcat la volan după ce s-au drogat. Este cazul unui tânăr de 19 ani, din Foltești, care a fost depistat pe raza satului Chiraftei, la volanul unei mașini pe care o conducea, deși în prealabil consumase metamfetamină, așa cum a demonstrat testarea cu Drugtestul. Un alt șofer foarte tânăr și-a pus în joc și permisul abia obținut, și libertatea. La 18 ani, el a fost prins șofând sub influența canabisului, motiv pentru care și el, și celălalt conducător auto au dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. 

 

Citit 5546 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 21:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.