Încă opt stații de încărcare a mașinilor electrice, puse în funcțiune

Încă opt stații de încărcare a mașinilor electrice, puse în funcțiune
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Galați anunță că au fost puse în funcțiune încă opt stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Dintre cele opt noi stații, cinci au fost amplasate pe străzile Traian Vuia (zona blocurilor Z și L5) și Henri Coandă (zona blocurilor J5, J6 și CLDC), în cadrul proiectului cu fonduri europene care a vizat modernizarea acestor artere.

Celelalte trei noi stații se află în zona Parc Rizer, Cimitir „Sf. Lazăr” și Parc „Corneliu Coposu”. Acestea din urmă fac parte dintr-un proiect derulat cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu. Acest proiect a avut ca obiectiv un lot de 15 de stații, valoarea investiției fiind de aproximativ 3,8 milioane de lei.

În total, în momentul de față la Galați sunt active 46 de astfel de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

 

Citit 1750 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 13:08

4 comentarii

  • postat de Ovidiu
    Vineri, 24 Martie 2023 09:42
    80.32.118.***
    @Ivan
    Buna ziua Ivan,
    Eu cred ca s-a inteles gresit situatia acestor locuri. De fapt ele nu sunt locuri de parcare, ci locuri de incarcare. Proprietarul masinii electrice are obligatia sa retraga masina dupa ce s-a produs incarcarea si sa nu transforme acel loc in parcare sub motivul ca incarca. Este acelasi lucru ca si cand se alimenteaza un motor de combustie. Alimentam, platim si plecam (nu parcam).
    Din acest motiv, sunt multe statii de alimentare electrica, ce analizeaza timpul cat a ramas masina in statie dupa ce s-a finalizat incarcarea si aplica taxe daca aceasta a ramas stationata fara motiv mai mult de o jumatate de ora. Se intelege clar ca nu se poate deconecta cablul daca nu s-a platit.
    Pe de alta parte si nu in ultimul rand este spiritul civic, iar aici noi romanii suntem repetenti.
    Referitor la intrebarea ta, legea nu specifica daca o masina poate parca sau nu, in functie de combustibilul cu care functioneza. Consider ca nu trebuie sa facem parcari pe masinile pe benzina, motorina, electrice, hibride samd.
    In rest toate cele bune
    0
    0
  • postat de Ivan
    Joi, 23 Martie 2023 08:45
    82.79.117.***
    Rugaminte: poate cineva sa indice legea /regulamentul de aplicare prin care sunt descrise (marcaje, semnalizare, culori, etc) si impuse locurile de parcare speciale pentru masinile electrice, locuri diferentiate si interzise masinilor cu motoare cu combustie? Reciproca e valabila ? (adica masinile electrice au sau nu voie sa parcheze pe locurile normale ale masinilor cu motoare cu combustie?) Multumesc
    0
    0
  • postat de Ion
    Miercuri, 22 Martie 2023 17:57
    5.13.234.***
    1. De ce se infiinteaza, din bani publici, statii de alimentare pentru masinile electrice private? La administratia locala, parlament, guvern, agentiile guvernamentale cate au? Va rog un articol pe aceassta tema
    0
    0
  • postat de Barbu George
    Miercuri, 22 Martie 2023 16:26
    213.233.88.***
    Statii de incarcare sunt e ok dar ce putem sa facem cu soferii care parcheaza pe aceste spatii? La cine trebuie sa apelam ?macar daca le.ar bloca rotile .am sunat la gospodarie urbana, am asteptat 1 ora si nimic
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.