Se trece la montarea hobanelor podului de pe „centura mică”

Se trece la montarea hobanelor podului de pe „centura mică”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, prezintă, pe pagina sa de Facebook, imagini recente de la lucrările ce au loc pe ”centura mică” (DJ 251M), mai exact de pe șantierul podului hobanat.

”Am discutat cu reprezentanții firmelor care lucrează și le-am transmis clar și fără ocolișuri că acest pod trebuie finalizat anul acesta. Este o investiție extrem de importantă pentru Galați. În acest moment, se fac ultimele pregătiri și lucrări pentru a începe una dintre cele mai importante etape din construcția acestui pod – montarea hobanelor (cabluri de oțel), care se face pas cu pas pentru susținerea tablierului metalic și stabilitatea întregii structuri a podului. Vorbim de 44 de hobane care vor susține greutatea podului. De asemenea, a fost turnată și o primă placă de beton, pe o lungime de 35 de metri, peste care se va turna asfaltul. Restul plăcilor se vor turna în funcție de montarea hobanelor, astfel încât stabilitatea podului să nu fie afectată”, a menționat Costel Fotea.

Conform sursei citate, până în acest moment, pentru construcția podului s-au folosit peste 9.300 de metri cubi de beton și aproape 3.000 de tone de fier.

Podul hobanat aflat în lucru pe DJ 251M are ca scop traversarea unei zone aflate la diferență de nivel, legând practic cartierele Micro 39C (zona Talcioc) de Micro 13 (zona ANL) și face parte din investiția cu bani europeni a CJ Galați, de peste 30 de milioane de euro.

Citit 3149 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 08:06

9 comentarii

 • postat de Emi
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 19:40
  5.13.158.***
  @ Ivascu

  Ce e Dorele...!?? Nu vă mai funcționează, nu-și mai au efectul scontat pr0stelile/pr0st!rea voastră de postaci, haștagizați care vă lăudarăți că online-ul e al vostru...!??

  Și ce reclamă stimabile... E informare...și bine face/bine fac toți aleșii care informează toți cetățenii/toată societatea cu ceea ce se realizează...Ca să știe tot pr0stu ce se realizează, că apoi iar ieșiți voi unii cu pr0steala că "nu se face/realizează nimic" sau id!oțenia cum că "Pe Se De...de trăizăși?și ceva de ani, care n-o făcut/realizat nimic"....

  Mai bine v-ați urni din loc în a-i trezi pe ceilalți/p-"ai voștri" la realitate în a munci pentru urbe, pentru orașul/județul acesta, care i-a ales/votat, NU PENTRU ALTE ORAȘE/JUDEȚE, NU PENTRU REALIZAREA/CONSTRUIREA DE PROIECTE ÎN ALTE ORAȘE/JUDEȚE, CARE VOR MODERNIZA ȘI VOR SCHIMBA FAȚA ÎNVECHITĂ/DEMODATĂ A ACELOR ORAȘE/JUDEȚE, ȘI NU A GALAȚIULUI, AȘA CUM AR FI NORMAL... Că apoi "ai voștri alesuri" iar vă vor spune că ce se construiește/modernizează la alții(în orașele altora) "ie bun și pentru gălățeni/voi, "gălățenii lor", iar apoi vă veți smiorcăi cum ați făcut mereu că "nu se schimbă nimic, în bine, și în orașul/județul ăsta al vostru GALAȚI,că în Galați nu se construiește nimic...Iar apoi "ai voștri alesuri" se mai și miră de ce tot votează lumea cu ceilalți. Ai voștri ce au susținut a se construi/ai voștri ce au construit ÎN GALAȚI, PENTRU GĂLĂȚENI...!?? Aaa...NIMIC!?? Atunci "bine". Ceilalți nu au fost în stare nici să-și susțină candidatul/colegul/pe fostul primar și să-i susțină proiectele, a se realiza/construi/concretiza PENTRU GALAȚI...

  Acu Dobre e mare ștab/funcționar pe la Constanța,parcă...Asta după ce fostul PNL fuzionata cu PDL-ul lui Pîrț0v(cum îl numeau unii)...ăi care au diminuat salarii/pensii și care au închis spitale prin țară...
  Dar iesti că tot Iliesco,Dlagniiia și Ponta îs de vină!?? Și probabil și Burebista(că sigur sigur era și el "Pe Se De"-ist, iar asta în mintea unora era/ie câh, dar nu și PDList)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ivascu
  Sâmbătă, 25 Martie 2023 23:37
  82.176.202.***
  CJ Galati, isi face reclama mascata de doua ori pe luna, prin articole in ziarul Adevarul, in care presedintele CJ se lauda ca a mai turnat doua lopeti de asfalt pe nu-s ce carare prin judet, ca a mai cumparat doua cosuri de gunoi pentru depozitul integrat de gunoi de la Valea Marului, ca a mai aruncat doi pesti in lacul de la Zatun, ca a mai aruncat niste bani pe fereastra pentru fatada farmaciei Tanc, ca a reluat betonarea parcului Rizer, ca a inceput sa traga o sarma la podul de pe centura(care va fi gata la pastele cailor), ca a mai pus doi baloti de paie in cele 13 fanare ale proiectului de conservare a biodiversitatii din padurea Garboavele (cel mai pagubos proiect al CJ, barnele care margineau aleile au disparut in proportie de 90%- bune pentru foc), ba ca face piste pentru biciclete care or sa fie distruse de tractoare, samd.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Un p.s.dist….
  Vineri, 24 Martie 2023 09:15
  82.76.59.***
  Aceasta ,,lucrare,, ce dainue de ani, este o dovada clara a indolentei si lipsei de respect cu care este tratata poulatia acestui oras, aroganta acestor diriguitori ce de 30 de ani au adus acest oras la faliment si carpeli, brailenii au vrut pod si si au facut pod, galatiul pornise cel tunel care ar fi insemnat foarte mult pentru acest oras, a venit pucheanu si a sistat tot,lucrare pornita, si pentru care orasul va plati penalitati, cum raspund cei ce au blocat aceasta lucrare si cine va plati penalitatile?????
  1
  11
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Joi, 23 Martie 2023 19:58
  89.137.229.***
  @macarie banu are dreptate. Nu ne tinem cu adevarat de treaba. Simulam ca facem lucruri necesare, dar adevarul este ca nu de pod hobanat in acel loc, avea nevoie Galatiul. Trebuia largita soseaua de centura, la 4 benzi peste tot si nu cu intrari sau iesiri la stanga si la dreapta, din 50 in 50 de m. Nu suntem seriosi, nu stim sa facem un lucru ca lumea.
  Cand mergi prin tara, si Brasovul este cel mai bun exemplu, vezi cum se fac lucrurile cu cap. La Galati, s-a rasturnat caruta cu prosti. Iar hotii profita de apatia noastra!
  3
  20
  Raportează
 • postat de dangrig
  Joi, 23 Martie 2023 19:34
  86.124.201.***
  E de râs din păcate! Marea investiție din drumul de centură este podul? Vom circula probabil prin teleportare până la și de la pod! Ritmul de melc impus de reprezentanți ai CJ face ca și această investiție să urmeze celorlalte cu care se lăuda propaganda .....Muzeu de artă vizuală ABANDONAT (acum vezi doamne e greu de făcut pereți curbi din beton - de asta nu vine nimeni la licitații PENTRU RESTUL DE EXECUTAT), farmacia Ținc - ABANDONATĂ.......se poate continua ...dar vom adăuga cât de curând și centura la proiecte abandonate......scuzele nu își au locul! Incompetență a salariaților din CJ care trebuie plătită cu bani mulți1
  1
  23
  Raportează
 • postat de Gălățean
  Joi, 23 Martie 2023 15:01
  5.2.209.***
  Numai în pielea constructorului să nu fii, le-a dat-o rău dom' Prezident! Azi au mai angajat un localnic, e in zi de probă! Podul să fie gata, restul gropilor nu contează! Da' si el s-a dus in vizita pe ploaie si cei 5-6 muncitori stateau pe undeva pitiți!
  2
  20
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 23 Martie 2023 10:31
  89.137.225.***
  bai tampitilor!...de ashtia politici vorbesc.....terminati dracului centura asta odata si toate drumurile de legatura....terminati sau macar incepeti modernizarea Portului Docuri si toate legaturile cu drumurile Europene si cele cu granita. Aviz si tampitilor alora de ministri.....terminati autostrazile odata!!!! Baaaaaa! in curand va incepe reconstructia Ucrainei si din cauza lipsei de infrastructura iarasi Romania va fi ocolita si va pierde foarte,foarte multi bani.Sa tina minte tovarasii politruci ca Polonia este deja favorita pentru tranzitarea materialelor ,utilajelor si ce o mai fi nevoie,catre Ucraina dar!.......noi avem Dunarea si suntem cel mai aproape de sudul Ucrainei unde dealtfel va fi cel mai mult de lucru. Investitorii lu' peste prajit romani! Vor veni din alte tari sa faca bani la noi pentru ca nu sunteti in stare sa turnati o lopata de asfalt ca lumea!.......
  5
  36
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 23 Martie 2023 09:53
  5.13.233.***
  Greu cu o bucatica de pod chiar trebuie realizat cincinalul ca sa termini asa ceva?
  1
  32
  Raportează
 • postat de Prometeus
  Joi, 23 Martie 2023 09:04
  95.76.59.***
  Constructia este importanta pentru visul lui fotea de ajunge in parlament, sau la Bruxelles, fiind fara cap si coada (daca nu ai toata centura in doua benzi pe sens. Ce ma este de spus despre calitatea contractorilor, a constructorului, cand acestia se chinuie la largire si asfaltare de 2-3 ani.
  Pana si Durbaca a reusit sa obtina ce era necesar de la constructorii de atunci. Ca nu a fost viziune, asta este alta problema. Da o mare problema. Intai facem cararuie, dupa aia drum pietruit, apoi punem un pic de asfalt si .... dintr-o data hobanat. Cate hobanate a construit actualul constructor?
  Din beton si otel nu din polistiren la Gradinita. Daca or fi trecut pe acolo.
  Au vazut ca se poarta hobanatul, ca brailenii castiga la imagine si au zis ca pot face si ei ca sunt doar urmasii lui Saligny. Da, doar geografic. Ca pe atunci dorel nu se inventase in constructii, doar pastea caprele. Probabil va fi un alt muzeu pod, la fel ca cel de la Braila. Sa avem unde muta statuile de pe faleza daca aceasta se scufunda!
  6
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.